Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Ves čas umazana zadnjica, kri

Ves čas umazana zadnjica, kri

Spoštovani, sem moški, ki se bliža srednjim dvajsetim letom. Že nekal let imam težave s tem da imam predvsem pozimi, ves čas umazano zadnjico, kljub rednemu brisanju. Ves čas je isto, najprej grem na veliko potrebo, nato si obrišem zadnjico, in ko je toaletni papir po brisanju čist, grem naprej delat. Vedno se mi zgodi, da se mi npr po 20 minutah, pojavi srbečica, včasih tudi kar bolečina. In nato si grem spet obrisat zadnjico, ki je spet umazana, z rjavo tekočino, podobno tekoči diareji. Problem je tudi v smradu, saj izgleda kot da ne znam skrbeti za osebno higieno. V zadnjem mesecu se mi je pojavilo tudi to da sem 3x  po tem drugem brisanju, ptem ko se je pojavil srbež in bolečina, na toaletnem papirju opazil tudi svežo rdečo kri, pomešano s to tekočino. Medtem pa krvi na blatu in po prvem brisanju nisem nikoli opazil. Te težave so se vsaj letos začele potem ko sem konec oktobra prebolel kolitis z drisko. Od takrat je blato ves čas bolj trše konsistence, včasih ga je težava iztrebiti. Imel sem tudi dni, ko sem moral na blato do 4x na dan, ponavadi grem enkrat. Takrat se je tudi ta tekočina precej več izločala iz mene. Zaradi tega sem imel tudi precej vneto zadnjico in sem s težavo hodil in sedel.

Zdravnica mi je predpisala Rudakol, ki mi do neke nere pomaga, sem pa tudi po jemanju Rudakola, potem ko sem si enkrat slabo obrisal zadnjo plat, po drugem brisanju spet opazil nekaj sveže rdeče krvi, pomešane s to tekočino.

Prehranjujem se s tipično zahodnjaško dieto, saj predvidevam da pojem preveč maščob, sladkorja in predelanega mesa. Pojem pa tudi veliko solate, ponavadi eno malo solsto skoraj vsak dan.

V družini imata oba starša hemoroide, stric jih je imel že mlad, raka na črevesju v družini nimamo, je pa babica pri starosti 70 let imela nekaj polipov, ki so jih odstranili, zdaj je vredu.

Po praznikih se bom spet posvetoval z zdravnico, ki mi je že predlagala kolonoskopijo, ki pa bi jo opravil le v skrajnem primeru saj sem slisal da lshko precej boli.

Zanimalo bi me vaše mnenje, ali bi to lahko bili samo hemoroidi, ali pa tudi npr rak?

New Report

Close