Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Verjetnost genetske napake

Verjetnost genetske napake

Pozdravljeni!

Prebirala sem stare poste in ugotavljam,da se kljub preiskavam nekaterim rodi prizadet otrok! Zakaj do tega pride?

Zanima me,kakšna je verjetnost genetske napake ob zanositvi s Klomifenom. Tudi prvič sem zanosila s Klomifeneom,rodila zdravo hčerko,a takrat sem bila stara 27let. Zdaj bom kmalu 33 in spet poskušam zanositi s Klomifenom….pa me grabi nek strah,kaj če do tega pride!

Kakšne teste vse priporočate?

Sicer moram prvo zanosit,pa potem o tem razmišljat…a nikoli ni odveč vedet kaj več….

Pozdravljeni! !
Vsaka preiskava je v bistvu usmerjena in pokaže le določeno vrsto bolezenskih stanj (npr.predrojstna kromosomska preiskava (amniocenteza) načelno odkrije prizadetost plodazaradi kromosomske napake pri njem. Prav nobena preiskava pa ni univerzalna in ne more odkriti vseh vzrokov, ki lahko povzročijo prizadetost. Klomifen sam po sebi ni nevaren sprožilec bolezenskih stanj ali prizadetosti pri otroku. Vaš ginekolog vam bo predlagal vse preiskave v nosečnosti, ki bodo v nosečnosti namenjene tudi odkrivanju prirojenih napak in vzrokov prizadetosti.
Lp

New Report

Close