Verjetna multipla skleroza kako se spopasti in podpirati kot partner
Pozdravljeni.
Nekaj mesecev nazaj sva s partnerko opazala da se ji je poslabsal vid sploh med voznjo in nekaj težav z ravnotežjem,ima tudi neznosne glavobole. Dobila je termin in pregled pri nevrologu kjer so jih postavili diagnozo multiplo sklerozo ter sumijo na motnjo živčevja. Kot partner sem pretresen in me zanima kako pokazati partnerki da me ima v podpori da bom zanjo naredil vse in ji pomagal skupaj skozi to in, da nebo sama,pripravljen sm se odmaknat in dati čas da sama premleje in sprejme a nočem da me popolnoma odrine iz svojega življenja, kaj svetujete
Hvala za vsak odgovor !
Dr. Neja Zupan uporablja metodo Z dotikom do zdravja kot Donna Eden. Če nas je strah, se naše energije ne križajo. Težje mislimo in imamo manjšo možnost, da se pozdravimo. Zato je treba vsak dan poskrbeti, da naše energije tečejo pravilno. Točka pod ključnico je povezana z meridianom ledvic. Čustvo je strah. Z masažo te točke, se zmanjša strah. Pri EFT jo marsikdo imenuje “Moja točka”, ker mu tapkanje te točke najbolj pomaga. Pa še jutranja kavica:
https://youtu.be/efiT9G2AqRo
Breda
Še malo ddatne razlage Jutranje Kavice glede na Energijsko medicinno.
Prva vaja, masiranje ključnice posrbi, da energije potekajo v pravi smeri, pa zmanjša se strah. Spredaj gor in zadaj dol. Ko spremenimo smer poteka energije v meridianu ledvic, se spremenijo energije v ostalih.
Druga in tretja vaja, prst na brado in na sramno kost in potem pod nos in na trtico. Spredaj je središčni meridian in zadaj glavni. Ta dva meridiana sta dodatna rezervoarja za energijo. Ko ju s prsti povežemo, pospešimo pretok energije po telesu. To je zelo dobro za zdravljenje. To je mikrokozmična orbita.
Četrta vaja je križanje energij. Če se naše energije ne križajo,…
Pa še o petju. Perje tudi zdravi. Master Sha pravi, da vsakdo, ki zboli, bi moral peti 3 ure na dan.
Skratka, s to jutranjo kavico poskrbimo, da energije v našem telesu potekajo optimalno. Porem se tudi telo lahko zdravi.
Breda
Pozdravljeni,
Za vaju je pa moj nasvet sledeč.
Vaša partnerka gotovo potrebuje vašo podporo. Poznam gospo, ki je dobila diagnozo MS, se sama pozdravila s spremembo prehrane, tapkanjem… Preštudirala in delala. Potem se je poročila in rodila tva zdrava otroka in tudi ona je zdrava. Samo znanje vama lahko pomaga, da se bo pozdravila. Vse možganske bolezni imajo vzrok v črevesju, pravijo…
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=131&t=11171095
Pa še tole:
https://youtu.be/6ifin7DXzGY
Breda
Prosim, skupaj študuirajta in skupaj delajta. Obema bo koristilo. Malo pobrskajta po tem forumu. Če znata dovolj angleško, vama ne bo težko. Treba je spremeniti življenski slog.
V Ljubljani je včasih delala Ruska zdravnica, Valentina Kharlova, dela na Ilirski cesti. V Rusiji je imela svoj sanatorij. Sedaj uporablja rusko diagnostiko, ki je tam priznana od klasične medicine. Pregled traja 1uro in pred leti je stal 50. Eur. Dela samo med vikendom, ker si aparat sposodi. V glavnem je razgovor in potem ti prilepi par elektrod na telo, računalnik zabeleži, kaj se v telesu dogaja in tiskalnik natiska. Je tudi nutricionistka in ti na osnovi izvida pove, katero hrano lahko ješ. Potem še dolgo razlaga izvid. Takega izvida v ZD ne dobiš. No, in potem se bosta lotila prehrane in pozdravila… Če verjameš v ozdravitev, se bo zgodila. Klasična medicina se ne ukvarja z vzrokom, zato se moramo za zdravje pobrigati sami, če se res hočemo pozdraviti.
Jutranja kavica bo obema pomagala do boljšega počutja.
Pozdrav,
kako se pa imata drugace, kot par? Je srecna s teboj? Ji morda ti povzrocas negativne obcutke? Jo morda zatiras? Lahko se zgodi to v primerih, ko partner prelaga svoja custva na partnerko, v upanju, da mu bo pomagala odpreti oci in razmisljala namesto njega. V kolikor pride do tega zaradi partnerstva, kar je seveda zelo mozno, je najbolje, da jo poslusas. Vsekakor pa ne delaj stvari na svojo roko. Vse dobro
Se ebkrat hvala za odgovor, stvar je taksna, jaz imam svoje zdravstvene tezave, ki pa so njo sekirale in posledicno je prislo do njenih simptomov in sedaj je telo svoje reklo,ljubiva se neverjetno,in ko sva skupaj je res prelepo in se razumeva ,ne živima skupaj ker naju službe ločujejo in sva samo za vikende skupaj, skoraj vsak teden pride do kaksnega nesporazuma/kreganja preko messengerja in to jo črpa, dala mi je vedeti da je na meji ali se zeli biti z mano in da rabi sedaj malce casa da vse skupaj premisli.nevem kako se bo odvilo vem samo da sem pripravljen delati na sebi kot na njej da odpraviva te nesporazume ki niso hudi ampak so tukaj, mislite la lahko izgubi custva cez noc je to sploh mogoce ob temu da si obljubljava skupno prihodnost in kako sva srecna drug ob drugem. Vem samo da sem se pripravljen se bolj trudit in sprejemat ter spremeniti sebe v veliki meri da bom lahko njen support do konca zivljenja, resnicno me je strah kaj se bo odlocila ker naju je pripeljala po tezki poti neka vecja sila skupaj.
Ce je po tem takem tako mi laze svoje obcutke ob meni in mi laze kako je srecna z mano in se tudi pretvarja ko sva skupaj,
Vsekakor da ne,narobe s te razumeli rabi mir pred menoj, rabi cas zase zaradi nove diagnoze da predela in dojame kaj se dejansko dogaja, in posledicno se je umaknila tudi od mene da prestudira ali se zeli biti z mano ali samo slabsam njeno stanje, razumete ?
Verjamem da vas ima rada, sm ce zeli mir pred teboj jo le upostevi. Poznam en primer od ene bejbe, ko je bla s tipom skupej 3 leta in jo je psihicnk tk zjebou, da ona vec ni vedla kaj je prou al ka ni. Js bi rekla, da ne laze, ce ti je do zdj izkazovala max pozornost in ljubezen. Ni mu upala povedat kk se pocut oziroma mu je namigovala, pa on ni nc dojemou. Kk sta sla pa narazn je bla pa boljs v dveh mesecih. A rabs velik njene pozornosti? Jo vlik pogresas? Si zeljen da se skos sliss z njo? Ce si na kero uprasanje odgovoru pozitivno sm skor zihrrr da jo cuzas.. Mejbi mas pa tud ksno stran sebe, k jo sam ne poznas. Premisl, dj ji cajt. Zenska custva niso enostavna, zlo dolg se trudiji za tipe, ko pa enkrat privre kej, je pa too late. 🤷♀️
Se pravi, vaše vprašanje na forumu je;
Kako partnerki nuditi svojo podporo in pomoč, kljub temu, če se ona slučajno odloči, da je ne želi?
Odgovor je preprost: Ne.
Seveda ji želite le najboljše, kot vsi svojim ljubljenim, vendar bi bilo to po mojem mnenju neobzirno do njenih čustev in želja, v skrajnem primeru lahko celo vsiljivo ali manipulativno.
Kaj je razlog da se mora odmakniti od življenskega sopotnika? Morda ne želi prelagati svojih težjih bremen iz obzirnosti do Vas, ker noče, da bi po nepotrebnem trpeli? Morda je bistvo kaj drugega?
V upanju da boste partnerko v vsakem primeru upoštevali, Vama srčno želim da oba najdeta svoj notranji mir.
Srečno!
Ponovno pozdravljeni,
Če bi radi partnerki resnično pomagali, lahko naredite takole.
Pošljete ji SMS, ker maila morda ne bo odprla.
Napišite ji, da vam je iskreno žal za to, kar se trenutno med vama in z vama dogaja. Da veste, da se lahko pozdravi in kako in, da ste ji pripravljeni pomagati. Da ji v želji, da se ji zdravje povrne in, da ne stakne korona virusa, pošiljate zdravilne meditacije. Meditacije do v angleščini. Nič hudega, če vsega ne tszumeta, samo Poslušajta, pa bosta videla. Med meditacijo se tvorijo nove matične celice, nas ni strah in telo se zdravi. Na razpolago so še danes in jutri brezplačno. Link je v mojem prispevku o korona virusu. Trenutno so štiri meditacije na razpolago. Poslušajta jih oba. Potrebujete slušalke. Pred meditacijo je treba spiti vsaj kozarec vode, ker je voda prevodnik elektrike in tudi potem več piti kot običajno, ker se strupi izločajo iz telesa. Čutili boste zdravilne energije po telesu. Priporočam, da jih poslušate čim več časa. Lahko tudi večkrat. Lahko 2 uri ali več. Morda se bo potem počistila bolje in si zaželela vaše družbe. Ko meditacija ne bo več, v ponedeljek?, ji pošljite link za Jutranjo kavico. Tako bo programirana vsako celico v telesu za zdravljenje. Naš um nas lahko tudi pozdravi.
Fojusursjte se na zdravljenje, ne na to, kako jo boste dobili nazaj. Morda bo to zadnje stranski produkt zdravljenja. Iskreno sočutje iz srca in želja pomagati naj bosta na prvem mestu.
Pa sporočite, kako vama gre.
Breda