Verjeti ali ne?
Bili smo družinski znanci.Moj soprog in ona poslovna sodelavca.Nakar sem ugotovila, da ga ona aktivno osvaja in, da je vanj dobesedno “zatrapana” !Po večih pogovorih s svojim možem (zelo mučnih in dolgotrajnih), saj dolgo ni želel nič priznati, sem ugotovila, da je vse res! Do tesnejših stikov še ni prišlo, bilo je le izmenjevanje komplimentov in ljubezenske izjave…
Potem je ženska ugotovila, da jaz vse vem.Ali pa ji je povedal moj soprog, tega še danes ne vem. vem pa, da me je klicala, dejala, da bo z njim prekinila vse stike in , da bosta odslej le prijatelja….
Dotlej vse lepo in prav. Jaz sem možu oprostila( ne pozabila). Začelo pa se je dogajati, da nas kar naprej vabi na nekakšna “družinska “srečanja ( poznamo se tudi z njenim soprogom).da ne bi izpadla kot ena ljubosumna trapa sem se seveda teh druženj udeleževala , pa mož in hči… Ampak sedaj bi ona najraje videla, da bi šli vsako nedeljo skupaj na izlet…
Izjava mojega soproga na to pa je bila , da so mu ta druženja neprijetna(ve se zaradi česa…), pa sem mu dejala naj se kar z njo pogovori(pa se še do danes ni!).Kako neprijetna so šele meni si lahko mislite…..
Ampak ona vztraja in vztraja in nas kar naprej vabi…….
Zaradi tega , ker ga rada vidi ob sebi????Le zakaj sicer? Mene najbrž ravno ne obožuje, saj sem v nekem smislu bila njena tekmica.
on torej ne naredi ničesar , da bi se to nehalo, jaz nočem izpasti ljubosumna tečnoba, pa vendar vem, da so ti odnosi “nezdravi”.Kako naj se obnašam?
Hana,
bistvo tvojega probelma, ni osvajačica tvojega moža, ampak vidva z možem. Kje je problem, v vajini komunikaciji. ZAkaj sta se sploh poročila, če se ne moreta pogovoriti o normalnih stvareh kot je osvajanje drugih. Kdo pa komu prepoveduje, če daš drugi ženski ali moškemu ljubezenski kompliment, to še ne pomeni, a ne maraš svojega partnerja, ali pa da bi mu naredil nekaj kar on noče.
Problem je v tem, ker vidva ne vesta, kaj drug od drugega hočeta česa pa ne. Nikar ne rešujta problema drugje, začnita pri sebi. KAjti če ne bosta mogla rešiti problema med vama, je popolnoma vseeno, ali ga s temi znanci.
Najprej je potrebno vedeti, kaj partnerja sploh želita drug od drugega. Če tega ne vesta in se ni še nič zgodilo, še iamta čas. Vsemita si dopust pojdita v toplice z namenom, da se pogovorita. Oba se držita pravia povzdigovanja glasu in oba se držita pravila, pogovor o vsem in direktno, brez slabe vesti in jeze.
NAjprej pri sebi, potem pa lahko gremo naprej.
primož
Definitvino pogovoriti se najprej med seboj, nato pa stališča, ki sta jih zavzela povedati vajinima prijateljema.
Tudi jaz sem mnenja, da pojdita na izlet sama in si utrjujata vajino vezo in ne utrjuj vezo med tvojim možem in prijateljico.
Take prijatelje lahko dobiš na vsakem vogalu, če ti je jasno kaj sem hotel povedati.
lp
Mimogrede se oglasi pri nas in npr. prinese doma narejeno torto…….
Naslednjič pride s “poslovnim” razlogom…… Nato povabi našo hči na smučanje z njimi in naša punca je kajpak navdušena in ne morem odklonit… Tako nekako to izgleda. Mi tja ne hodimo brez tehtnega razloga in če nismo izrecno povabljeni, ampak ona se sama povabi!
Prosim, poslušaj se-saj te ne more imet za vredno tekmico-ona je skozi v pripravljenosti in čaka kdaj bo prilika, da se s tvojim možem (spet?) data dol!!!
Naslednjič. ko bo spet prisla k vam, ji prijazno reci, da nimate časa, da greste, pa nič kam in kdaj in jo počasi “porivaj” proti vratom. Mislim, ali si gospodarica v lastni bajti ali nisi ???!!!!!Naredi tako vedno, ba bo pogruntala, da nisi tako neumna, kot te imata za neumno tvoj mož in ona.
Hčeri pa povej, da ti je neprijetno ob njej in njeni družini, iz tehtnih razlogov. Nehaj se sama sebe mučiti in žrtvovati svoje dostojanstvo!!!