Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje verižni kadilec

verižni kadilec

Pokadim 40 cigaret na dan. Tudi eno za drugo. Jemljem Zyprexo, Akineton in Cipralex. Prebrala sem o zdravilu Champix. Samo ne vem, če je zame, zaradi tablet, ki jih jemljem. Rada bi se odvadila, ker imam KOPB. Poiskusila sem z žvečilnim gumijem pa mi ni uspelo. Kaj menite o Zero Nikotinu, ki je sestavljen na bazi naravnih zdravil oziroma ali veste za kako učinkovito metodo, ki bi mi pomagala.

Lep pozdrav,

Nani

Spoštovana!

Pravilno ste ugotovila, da bi pri jemanju Champixa, glede na svoja dosedanja zdravila, morali biti previdni. Če bi se vseeno odločili za ta preparat, bi se morali posvetovati s svojim lečečim zdravnikom in bi ga morali jemati strogo pod njegovo kontrolo. Glede učinkovite metode Vam lahko rečem to, da seveda ne obstaja čarobna palčka, ki bi pomagala brez napora. Več je metod in zdravil, ki lahko lajšajo abstinenčne sindrome in s tem pomagajo pri odvajanju. Pomebna je kadilčeva odločitev, da bi prenehal in karkoli mu bo pri tem pomagalo, je dobrodošlo. O samem preparatu ZeroNikotinu vem premalo, da bi lahko komentiral, vendar sem nekoliko skeptičen.
Kakorkoli, ostaja to kar sem rekel, posvetujte se s svojim zdravnikom in skupaj se odločita za najboljši način prenehanja. Vsak kadilec je seveda, tako kot vsak človek, individum, ima svoj način kajenja, specifične stvari ga držijo, da ne more prenehati, način obnašanja in življenja. Zato mu najlaže pomaga njegov lečeči zdravnik, ki ga dobro pozna in skupaj lahko naredita načrt prenehanja.
Vsekakor pa sem prepričan, da če se odločite, Vam bo uspelo!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close