Najdi forum

verbalna agresija

Pozdrvljeni!

Ne bom dolgovezila, ampak bom poskusala biti cimbolj kratka. Moj partner je zadnje case zelo zagrenjen in skoraj vsakodnevno uporablja verbalno agresijo, sicer ne nad mano, ampak nad svojo bivso familjo in nad vsemi, ki niso po njegovimi naceli. Nap. Vceraj smo sedeli v pizzeriji, nakar so se zaceli trije otroci preganjati po pizzeriji gor in dol, seveda je bilo kar nekaj vpitaja, moram reci, da tudi meni niso bili ravno vsec. Ok, nekako si jih probam odmislit, in se probam zabavati naprej. On pa tale banda je vsa za pobit, jaz bi jih vse postrelu, kako so to vzogjeni, mi se jim umikamo, zakaj, jaz bom en dan vse postrelu. Ne vem no meni osebno se to zdi kar ze za obravnavanje huda verbalna agresija. Ne maram nasilja, ampak tole definitvno je nasilje. Sem full dovzetna za take zadeve, in itak takoj vse posrkam vase. Kaj naj naredim? Kako naj mu pomagam, da se otrese tega, ker je zelo naprono, v bistu vsi bliznji zaradi tega trpimo, on pa se tega sploh ne zaveda. On bi na tole vrejtno odgovoril takole, seveda, vsi ste pametni, jaz sem pa neumen, ker sem predober. Kako naj pomagam, prosim za kakšen pameten nasevet?

Hvala za vsak vas odgovor

Draga “levcka30”!

Vesela sem, da si se oglasila na našem Forumu in da nam toliko zaupaš, da si z nami podelila svojo izkušnjo s partnerjem.

Najprej bi ti rekla, da bi bilo najbolje, če se za več informacij v zvezi z opisano zadevo obrneš na DRUŠTVO ZA NENASILNO KOMUNIKACIJO (njihova TŠ je: 01/4344-822). Kot vem, se oni v najožjem smislu ukvarjajo točno s takšnimi problemi in ti bodo znali zelo konkretno svetovati, kako in kaj.

Osebno mislim, da se v njegovi notranjosti gotovo dogaja nekaj, kar mora, da lažje preživi, dati ven z verbalno agresijo. Prav gotovo mu za nekaj časa odleže. A kaj, ko je to zgolj kratkoročno! Če bi se hotel pomiriti na dolgi rok, bi moral narediti nekaj zase. Pri teh stvareh pa je potem vedno vprašanje, koliko je nekdo za to motiviran. Če je trpljenje zares hudo, se bomo morda le premaknili. Poudarek je na njemu! Sebi pa lahko pomagaš tako, da pridobiš čimveč informacij o tem, kaj se mu dogaja in kje je tvoje mesto, kako ga lahko “senzibiliziraš”, kako lahko postaviš mejo med njim in seboj-da ne bodo njegovi problemi postali tvoji in boš na koncu ti padla v luknjo…

Torej, potipaj ga malo na vse možne načine, da boš več vedela in bolje razumela. Lahko so njegove besede čisto neškodljive, lahko pa zelo zelo nevarne in bi morda res komu kdaj kaj naredil. Nikoli ne moremo vedeti! Večkrat sem že naletela na izjave, da je nekdo nekaj stalno ponavljal, a ga niso jemali resno, potem pa se je tragedija dejansko zgodila in so bili vsi iz sebe!!!

Toliko zaenkrat, če pa bi te še kaj zanimalo, SE OGLASI!

Lep dan ti želim-v iskanju sreče!

Maja

New Report

Close