Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija ventrikularne ekstrasistole

ventrikularne ekstrasistole

Odgovor že poslan

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

pozdravljeni!
Jemljem euthyrox 50 in pa byol 1,25….ponovila sem holter, ki pa tokrat pravi:
od 113792 QRS kompleksov je 8900 VES, tudi polimorfne v parih (5x), še vedno občasno ni kompenzatorne pavze – interpolirane s sinusnimi urtipi, več je supraventrikularne ektopije, skupaj 136 SVES, 35x v parih. Pogosta sta ventrikularni bigeminus in trigeminus. Povprečna frekvenca je bila 79/min, najvišja 136/min, najnižja 53/min. Salv, AF ali pavz ni bilo.
Diagnoza: palpitacije
kaj mislite sedaj,,,,,,,še vedno čakam glede anestezije ZELENO LUČ, da mi končno operirajo koleno.
hvala
LP

V izogib motnjam srčne funkcije med operativnim posegom priporočam posvet pri kardiologu.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

V izogib motnjam srčne funkcije med operativnim posegom priporočam posvet pri kardiologu.

V ekranu “Kardiokogija” je več prispevkov pri katerih je ostala rdeča barva črk, ki dogovorno pomeni, da nisem odgovoril na postavljeno vprašanje. V nekaterih primerih morda nisem odgovoril zaradi tehničnih vzrokov, se opravičujem. V zadnjih tednih odgovarjam sproti na vsa vprašanja. Upam, da jih dobijo vsi, sicer mi lahko vprašanje ponovijo. Hvala za sodelovanje. Srečno.

Pozdravljeni!Stara sem 57 let in pred približno pol leta so se pričeli problemi z bitjem srca.Opravila sem internistični pregled,slikanje srca,pljuč, pregled krvne slike,vse v mejah normale.Predpisan sem imela HOLTER ki pa je pokazal določene neppravilnost. Povečano število VES 4590,trigeminy 129,bigeminy 26,PAC 45,zelo me skrbi ker so to ponavlja vsakodnevno,tudi občasno ponoči.Kardiologa imam šele čez 2 meseca.Je pregled nujno potreben in ali je to stanje lahko nevarno.Hvala za odgovor in l.p

Pozdravljeni!Stara sem 57 let in že kar nekaj časa cca 6 mesecev imam močno bitje srca.Opravila sem internistični pregled,EKG,SLIKANJE SRCA,PLJUČ,PREGLED KRVI,vendar je vsev mejah normale.Po napotitvi za HOLTER ,pa je pokazalo zvišano število VES (4590),BIGEMINY 26,TRIGEMINI 129,PAC 45.Zanima me kaj topomeni,in ali bi me moralo skrbeti glede srca.Kardiologa imam šele čez1,5 meseca.Naj povem da ne kadim in ne pijem.Prosim za odgovor in l.p.

Objava čaka odobritev

Pozdravljeni!

Z nošenjem holterja za srce so mi našli 24 posameznih supraventrikularnih ekstrasistol in 2 ventrikularni ekstrasistoli.

Lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Ana212, 13.09.2023 ob 07:45

Pozdravljeni!

Z nošenjem holterja za srce so mi našli 24 posameznih supraventrikularnih ekstrasistol in 2 ventrikularni ekstrasistoli.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

To je povsem zanemarljivo število in ne predstavlja absolutno nič posebnega. Toliko prezgodnjih utripov nekateri zaznajo v eni minuti.

LP

New Report

Close