Najdi forum

Venter in ursofalk

Spoštovani!
Možu (40let) so lani aprila odstranili želodec (+kemoterapija), in imel je vse do danes običajne težave povezane z novim stanjem. V zadnjih mesecih se mu je pojavljala pogosta pekoča bolečina in bolečila ob požiranju, kot da se mu hrana ustavi, in gastroenterolog mu je ugotovil obilen refluks in ezofagitis ter predpisal Venter(4x dnevno) in Ursofalk (3x dnevno). Najprej je jemal tablete venter (štirinajst dni) sedaj prašek. Od začetka jemanja večkrat bruha (prej ni) ima bolečine in napet trebuh in slabšo prebavo. Tudi poje lahko manj in izgublja že tako premajhno težo. Obstaja kakšna druga varianta za odpravljanje omenjenih težav oz. druga manj agresivna zdravila, ali lahko svetujete še kaj?
LP Barbara

Pozdravljena!

Prosim vas, če mi napišete koliko želodca je imel odstranjenega in kakšen refluks je opisoval gastroenterolog na gastroskopiji. Venter je zdravilo, ki naredi oblogo na razjedi ali tumorju, ursofalk je zdravilo, ki ga uporabljamo za lajšanje težav pri primarni biliarni cirozi ter v primeru zelo rezistentnih refluksov žolča po operaciji žolčnih kamnov.

Lp,Nataša Smrekar

Ves želodec in 2 cm požiralnika(rak kardije) izvid Refluksni biliarni ezofagitis LA-C. Obilen in pogost refluks žolča iz izolirane vijuge jejunuma v požiralnik Široko razprta EJ anastomoza brez malignih rezidualnih sprememb in normalno neovirano prehodna izolirana vijuga jejunuma.
Govorila sem z njegovim lečečim zdravnikom, ki je danes dežuren in je predlagal, da prenehamo v jemanjem Venter-ja v bolinšnici pri nas pa gastroenterologa ni, ker je na dopustu. Skrbi me kaj storiti, ker je mož že tako slabše prehranjen.
LP Barbara

Spoštovani!

Jaz bi v terapijo uvedla prokinetik Raglan ali Tametil v dozi 3×1, poleg tega svetujem prehrambene dodatke Prosure ali Supportan 2 dozici na dan (se kupi v lekarni)

Lp,Nataša Smrekar

Hvala za odgovor Regan sem mu včeraj že dala in kasneje ni bruhal, prehranske dodatke pa ni pil, ker so mu povzročali drisko.

Spoštovani!

Iz prehranskih dodatkov lahko naredite sladoled, lahko jih vmešate v sadje…., na ta način imajo ljudje manj težav.Če mi pustite naslov preko zasebnega sporočila, Vam lahko pošljem recepte na dom.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni,

 

Pred mesecem dni so mi diagnosticirali kronični gastritis in srednjo hiatalno kilo. Dobil sem dieto in 4o mg Emozula pol ure pred jedjo. Po dobrih 10 dneh terapije …. torej več manjših dnevnih obrokov, izogibam se kavi, nikotinu, alkoholu, čokoladi in paradižniku, gaziranim pijačam … se mi je stanje poslabšalo. Pred tem sem normalno odvajal, sedaj sem po štiri dni zaprt, ves čas imam občutek, da mi je hrana v želodcu obležala, da ne gre naprej. Občutek imam kot da se mi nenehno nekaj pretaka po želodcu in črevesju. Kot da se hrana noče predelati. Spim z dvignjenim zgornjim delom telesa, a se vseeno zjutraj zbudim utrujen, Spim slabo, v žlički me tišči. Shujšal sem 4 kilograme in počutim se popolnoma brez energije. Pred jemanjem emozula sem imel občasno zjutraj bolečine v predelu trebuha, ali je šlo za želodec ali črevesje težko ocenim. Na HP sem bil negativen. Danes sem popolnoma brez energije, nikoli sit, slabega počutja in z togo rahlo bolečino v predelu žličke. A je možno, da imam premalo kisline in jo še zmanjšujem? Ali bi lahko bilo kaj drugega. Hvala za odgovor.

New Report

Close