Venski anginom
Pozdravljeni,
Že dalj časa imam cisto na pinealni žlezi, ki mi jo spremljajo na cca pol leta na MR. V zadnjem mesecu sem imela 2x zelo čidne epizode slabega počutja (zjutraj, ko sem vstala se mi je cela soba postavila na glavo – to je minilo po cca 1 uri, ostala pa je utrujenost in omotica) – toda tudi to je počasi izvenelo in se pojavlja le določene dni. Na slikanju MR, ki sem ga opravila po tem, so mi poleg ciste, ki ne raste tokrat videli tudi venski angiom desno frontalno razvojna varianta. Kaj sedaj to pomeni?
Sem zelo prestrašena, sem mlada mamica, od mene je podvisno mlado življenje, jaz pa z težavami in takšnimi diagnozami. Mi lahko poveste kaj ta angiom pomeni zame? Kakšne težave so od njega? Kaj navadno sledi?
Bila bi vam hvaležna.
Hvala in lp
Spoštovani!
Vaša dva dogodka ne bi povezal z omenjenima slučajnima najdbama.
Angiom je skupek drobnih žilic. Samo po sebi to ni nevarno, lahko pa zaradi velikosti pritiska na okolišne strukture, ali pa v redkih primerih, če gre za večje žile, zakrvavi. Odvisno je od velikosti, ki je ne opisujete.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
Hvala za odgovor. Na izvidu piše, da gre za manjši venski angiom.
je pa res, da imam veliko glavobolov, omotic, včasih kar skupaj padam, ali pa se mi zdi, da bom vsak čas padla skupaj pa se potem to ne zgodi.
če ta zadeva zakrvavi…kao to potem veš, morda veste, se moram čemu izogibati? Športu? Naporom? Porodu (lani januarja sem prvič rodila). Kaj pomeni v razvojni varianti, morda veste?
Hvala in lp,
J.
Spoštovani!
V tem primeru zaradi njega ni potrebna nobena skrb. ni se vam potrebno ničemur izogibati.
Nekatere stvari v našem telesu so si zelo podobne, pri nekaterih pa so velike razlike, ki pa so še vedno “normalne”, čeprav podobne bolezenskim, in takrat govorimo o razvojni varianti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik