vene na nogah in bolečina…
spoštovani,
stara sem 19 let in imam že zelo vidne podkožne vene na nogah, pravzaprav gre že za nekakšne vozličke (krčne žile?), ki me tudi bolijo. kako mi pri tem lahko pomaga zdravnik? obstajajo kakšne tablete? ali zgolj operacija? za slednjo je verjetno še prezgodaj, ampak – kaj če se mi poslabša? slišala sem, da obstaja operacija pri kateri žilo v celoti odstranijo ali pa ‘zlepijo’, ali obstaja še kakšna druga možnost – npr. popravljanje zaklopk in razširjenega dela žile oz. ali mislite, da bo takšna tehnika možna v prihodnosti, ko se mi bo stanje še poslabšalo?
sicer pa si za zdaj noge večkrat tuširam z ledeno vodo, ker se mi potem vene malce stisnejo. je to dobro?
druga težava je bolečina v obeh kolenih. vendar samo ko imam skrčeni, npr. pri sedenju (zelo veliko sedim). kaj je to? ta bolečina me zelo moti!!!
za odgovore sem vam že v naprej zelo hvaležna!!!
Spoštovani!
V prvi vrsti bi bilo najbolje do dermatologa, da vam lasersko lai po klasični poti sklerozira “zamaši” vene, ki bodo tako psotale nevidne. Nagnjenost h krčnim žilam je prirojena zaradi slabosti žilne stene in zaklopk zagotovo še dolgo ne bo moč porpavljati v takem obsegu, da bi bilo to smotrno. Izogibajte se sedenju, sedenju s prekrižanimi nogami in stanju – hodite ali počivajte z dvignjenimi nogami. Hormonska nihanja tudi poslabšujejo stanje ven. Poleg tuširanja pomagajo različni pripravki, ki jih kupite v lekarni, kjer vam bodo tudi znali svetovati.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik