ven se vidi, noter ne
klet spreminjamo v stanovanje, nekaj bomo tudi odprli na vrt in bo nastal nekakšen zimski vrt s prozornim stropom. Zanima me, ali je steklo, skozi katerega se ne vidi noter, primerno tudi za strop ali je to nemogoče. So zimski vrtovi s prozornimi stenami stekleni ali je to kaj drugega? Če je steklo, Kakšno je pravzaprav – ali je to samo kakšen premaz na steklu, ki dela iz njega ogledalo, ali je to posebno steklo in je primerno samo za okna? Kakšna je cena v primerjavi z navadnim steklom?
Upam, da sem sploh znala vprašati in boste vedeli, kaj me zanima in mi znali svetovati, preden naročim vse skupaj, da bom sploh vedela, kaj je mogoče in kaj ne. Hvala, lp, c
Prozoren strop?? Misliš nadstrešek? To se dela ali s kaljenega stekla(100-150 eur za m2) ali iz plexikarbonata.
Če ni problem, daš kaljeno steklo peskat na mat…količna svetlobe je potem še vedno približno enaka…
Če želiš normalno vidnost skozi steklo navzven, potem je to stopsol steklo. Podnevi se ven vidi, notri pa ne. Ko pa notri prižgeš luč, se vidi tudi od zunaj notri. Prozornega stekla, skozi katerega se ob notranji osvetlitvi od zunaj nič ne bi videlo – NI.
Jedkano steklo oz. peskano: ne vidiš ne noter ne ven, pa še nekaj manj svetlobe prepušča.