Najdi forum

Velikost zarodka

Spoštovani,

prosim za vaše mnenje glede na spodaj opisano situacijo.

Zanosila sem s pomočjo IVF-ICSI, prenos 5-dnevnega zarodka je bil 31. 1.

4. 3.. sem imela na kliniki za reprodukcijo potrditveni UZ, ki je pokazal vse bp (utrip, velikost 11 mm, 7t 2d).

17. 3. sem imela pregled še pri svojem ginekologu, ki pa je žal bil odsoten, zato ga je nadomeščala druga ginekologinja. Na UZ je srček primerno bil, zarodku so se videle glavica, rokice in nogice, omenila pa je, da je zarodek malo manjši (cca 2 cm). Ko sem jo vprašala, ali obstaja razlog za skrb, je rekla, da ne, saj na tej stopnji razvoja lahko pride do odstopanj v velikosti, ker je zarodek še na splošno zelo majhen, da so pomembnejši drugi parametri (primeren srčni utrip, ustrezno razvit zarodek glede na fazo razvoja).

Naj omenim, da se je kar nekaj časa trudila izmeriti velikost zarodka in da sem medtem na ekranu videla številke, ki so se gibale okrog 2 cm, PDP pa je pisalo 25. 10. oz. 26. 10. To se mi zdi pozno, saj bi glede na datum punkcije bil PDP 18. 10.

Ginekologinja tega podatka sploh ni omenjala. Na oddajo krvi me je naročila šele 2. 4., takrat naj bi se oglasila tudi na oddelku pri svojem ginekologu. Zanima me, če je to običajno? Šele takrat naj bi tudi dobila materinsko knjižico.

Rekla mi je še, naj se naročim na nuhalno, kar sem uredila, datum imam 10. 4.

Kljub temu da mi je ginekologinja rekla, da ni razloga za skrb in da se trudim odmisliti negativo, mi informacija glede velikosti zarodka ne da miru. Zdi se mi, da je v dveh tednih z 11 mm na 2 cm zrasel nekam malo.

Naročila sem se tudi na samoplačniški pregled za drugo mnenje, ki ga imam 26. 3., vendar se mi zdi do takrat še cela večnost.

Vem, da na potek nosečnosti nimam vpliva, vendar me to žal ne pomiri. Raje vidim, da se mi pove realno, kako stojijo stvari, kot pa da se me lažno pomirja.

Sicer nimam še točnih izvodov, zato so informacije, ki jih imam za vas nekoliko skope, ampak vseeno bi vas lepo prosila za mnenje.

Naj še omenim, da sem do potrditvenega UZ 4. 3. jemala utrogestan 3x 200 mg, potem pa mi ni bil več predpisan, saj naj ne bi bil več potreben, a sem imela nekaj viška, zato sem jemala še en teden 2x 200 mg in sedaj jemljem 1x 200 mg, dokler ne porabim škatlice. Izcedkov nimam.

New Report

Close