velikost prsi
Jaz sem pa ena tistih srečnic, ki ji je dojenje steklo brez problemov že v porodni sobi in še vedno dojim 5 mesečnega sina (in ga tudi še bom), nikoli nisem imela bolečih ali razpokanih bradavic ali premalo mleka. No, pa dovolj samohvale in naj povem, kaj me zanima.
V svoji zaverovanosti kako mi gre vse krasno, sem očitno pozabila pazit, kolikokrat ga na katero stran pristavim (povedano po pravici, se tudi težko spomnim na kateri strani sem nazadnje dojila – vse je tako rutinsko), ampak očitno mi je na desni strani ugodneje. Rezultat tega pa je, da imam desno dojko večjo, ne glede na to ali sta prazni ali polni. Zdi se mi tudi, da mi iz te dojke teče bolj “belo” mleko, iz leve pa bolj “vodeno”, če si črpam “za rezervo”.
Ali bo razlika po koncu dojenja ostala ?
Hvala v naprej !
Draga Kaja,
brez skrbi, po končanem dojenju se bo razlika v velikosti prsi povrnila nazaj v prejšnji položaj. Veliko mater opaža, da si dojenčki tudi sami izberejo bolj priljubljeno stran prsi ali celo, da je ena stran bolj pridna pri proizvodnji mleka, zato ni prav nič narobe. Če ne veste, na kateri strani ste končali podoj, si na nedrček enostavno zataknite pisarniško sponko na strani, kjer morate začeti naslednji podoj .