Velikost otroških oblačil
Pomoč, prosim! Ali mi lahko katera napiše, pri kolikšni starosti dojenčka je primerna kakšna velikost!??? (npr.52 za o mesecev starega?). Sestra ima tri mesece starega dojenčka, pa nimam pojma, kakšno velikost naj mu vzamem. Pa tudi za vnaprej sem v hudi dilemi. Vem, da bi morala ta razpredelnica biti v trgovini s takšnimi oblačili, vendar jo jaz še nisem videla.
Hvala!
No, za tri mesece naj bi bila velikost 62. Ampak je pa še zmeraj vse odvisno od dojenčka. Naš bo imel štiri mesece, pa mu že kak mesec oblačim oblačila št. 68, ker pač meri v dolžino 66 cm. Tako da bi jaz na tvojem mestu raje vprašala sestro, koliko je njen dojenček velik, da ne boš kupila premajhno.
Res je kar je napisala Titi, vendar je veliko odvisno od proizvajalcev oblačil. Npr. po mojih izkušnjah ima Laura&Filio kar velika oblačila za določene mesece, Sparky pa po moje kar majhne, da vedno kupujemo večje kot smo stari…. Res je najbolje, da sestro povprašaš koliko je otročiček star.
Lp Majda
Naj bi bilo tako kot je napisala Titi, pa pogosto ni tako, namreč različne velikosti proizvajalcev, pa tudi pri tistih ki imajo normalne velikosti( kar večinoma pri komnpletkih je, le bodyji so mal manjši ponavadi). Naša 3 mesečnica sicer še obleče kako 62 ( bodyji so jui popolnoima prav 68, čpe ji pa mal rokave zaviham pa ima 74), drugače pa nosi kompletke skoraj vse 68.