Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Velikost mod/mošnje

Velikost mod/mošnje

Spoštovani,

zanima me, kakšna je povprečna velikost mod oziroma mošnje. Zdi se mi namreč, da ima fant precej mala moda niti ne visijo. Pred puberteto je imel operacijo zaradi mobilnih mod in me zanima, če je normalno, da so moda nekako na tesnem.

Hvala lepa za odgovor.
Aleksandra

Spoštovani!

Mošnja je kožna vreča, zanimiva je vsebina – to kar je noter – torej moda (testisi). Nekdo ima lahko zelo velika “jajca”, pa ima dejansko hidrokelo – torej tekočino okog jajčka, ki je normalen ali majhen.
Po Gaussovi krivulji ima pač vsak nekoliko drugačno velikost testisov, tudi levi in desni običajno nista enako velika. Največje testise v povprečju imajo črnci, približno pol manjše azijci, belci smo nekje vmes.

Po občutku izgleda testis večji, če leži nižje v skrotumu in manjši, če leži višje. Višje lahko leži zato, ker je bil z operacijo tam fiksiran. Fiksira se pri operaciji zato, ker se “prosto bingljajoč” lahko zasuka in odmre – torzija testisa. Ta je sicer najbolj pogosta med 10 in 20 letom starosti, zgodi pa se tudi kasneje. Testis je lahko višje v skrotumu tudi zato, ker ima “njegov lastnik” močno mišico kremaster in ga/jih potegne navzgor.

Mere. Normalen odrasel testis ima v povprečju volumen nad 20 ml, kar približno pomeni 4.5 x 2.7 cm oziroma 4 x 3 cm. Te mere veljajo za odraslega. V puberteti moda še rastejo in so seveda manjša.

Izgled je subjektivna stvar.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close