Najdi forum

velikost kolesa

Zanima me, če obstaja kakšna tabela velikosti koles glede na telesno višino.
Tako lahko lažje sprašujem okoli ali imajo velikost kolesa, ko bi odgovarjal na mojo višino….

hvala in lp

V skoraj vsaki trgovini ti bodo znali svetovati, kako veliki okvir potrebuješ za tvojo višino.

Hm, ja to sem sigurna, da bi mi pomagali….samo jaz imam ogledano rabljeno kolo preko oglasa na netu ( tako, ki ga ni škoda za po mestu se drajsat), pa je navedena velikost 28 col….pa niti ne vem ali je preveliko zame, premajhno….mogoče pa ravno “genau”…..

lp

28 col ni velikost okvirja kolesa, ampak velikost kolesnih obročev

hvala švejk za info…..samo zdaj pa sploh ne vem kakšna je to velikost, kakšen je to premer v cm, da si bom lažje predstavljala….
Kolo se namreč prodaja čisto na drugem koncu Slo, pa da ne bi zastonj tja hodila v primeru, da mi ne bi ustrezal…..

mogoče kak link na to temo?

lp

“tako, ki ga ni škoda za po mestu se drajsat”

Če ga boš imela za take namene in če ni kakšne ekstremne velikosti je vsako dobro.

Lp, mah

ja no čaki, prav majhen ali prav velik pa tud ne morem bit no…..si prav zamislim, kako se je voziti s premajhnim biciklom, pa se prav veselo butaš ob balanco….al pa na prevelikim komajda dosežem pedala……
Ja, ni glih luštn se s takimi problemi se ubadat, tudi če bi ga imela za po mestu, kdaj tud za službo….

lp

Te števike okvirjev so zelo različne. Razlikujejo se od izvedbe kolesa. Če je to navadno kolo, potem nimaš velike izbire. Pomembno je samo to, da je žensko. Če si ženska “normalne” velikosti potem ni problema.
Če je bolj športno kolo potem ga moraš lastnoročno pomerit preden ga kupiš.

Link ti nebi preveč pomagal, ker so linki samo za določanje velikosti tekmovalnih koles.

ja, no potem pa bom kr šla pogledat to kolesce….ni druge…pa še mal izleta
hvala vseeno za trud in pomoč….

pa pa

pa drugje res ni kakih koles?

Kaj pa ce gres v trgovino pogledat za enako velikost? PA vidis, kako veliko je 28 colsko.

New Report

Close