Najdi forum

velikost čevljev

Prosim, kako se v trgovini odločiš, katera številka čevlječka je pravšnja za otročička? Saj vem, prodajalka izmeri dolžino nogice….ampak meni se zdi, da je na ta način kuplen čeveljček našemu sončku prevelik…pravijo, da mora ostati na peti za prst prostora, če otrok porine nogico spredaj do konca čevlja…je to res? Zdi se mi, da v novem čeveljčku težko hodi, pa čeprav je ravno tak (isti model) kot prjšnji, le da je večji…pa smo šli spet v trgovino in preverjali velikost, pa prodajalka pravi, da ne smemo kupiti manjšega. Mi lahko kdo pomaga z nasvetom?

Tudi jaz sem bila včeraj pri kupovanju čeveljčkov za 1-letnika v podobni dilemi in me je prodajalka poučila o pravilno izbrani številki. Ko otročku obuješ čeveljček, zraven potisneš še svoj prst in če gre obuvalo vseeno gor, potem je velikost menda prava, torej je res za prst prostora.

Kaj pa če otrok skrči prste?

Baje k otrokovemu stopalu prisloniš čevelj, daš spredaj in zadaj en prst in če gre vmes otrokova nogica, je velikost prava.

Tako so menni razložili.

Lep dan in veliko sončka.

Jaz imam tudi občutek da naša miška hodi kot v plavutkah, ko ji kupim čevlje take številke, kot izmeri prodajalka.

New Report

Close