Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ‘velike’ počitnice

‘velike’ počitnice

kam in kje počitnikujete s 4 otroki? In da niste ravno rockefelerji. Kar sem gledala hotelov omenjajo samo 2 otroka na sobo z 2 odraslima. Kaj naj s 4 potem. Z možem naročiva dve sobi s po dvema otrokoma?. Kje so kakšni dovolj veliki apartmaji. Do sedaj smo, v manjšem številu – 2 odrasla, 3 otroci počitnikovali v stanovanjcu sorodnikov na slo obali. A radi bi poskusili tudi kaj drugega.
Predlogi?

Jaz bi komentirala samo opcijo: “Z možem naročiva dve sobi s po dvema otrokoma?”

To ne bo šlo, ker so otroci gratis, če sta v sobi dve odrasli osebi.

Koliko so stari otroci? Hoteli imajo družinske sobe, kjer sta v bistvu povezani dve sobi (2+2) – morda bi vam bilo dovolj?.

Najbolje se je oglasiti na agenciji, da vama predstavijo opcije.

Tudi mi imamo 4 otroke. Da najdem kaj pametnega moram res dolgo iskati. Ponavadi poiščem kakšen apartma s polpenzionom na netu, res pa tovrstne ponudbe ni veliko. Enkrat smo bili tudi v Pakoštanih, slamnate hišice super dopust, če je vremo lepo.
Enkrat smo bili tukaj http://www.villamateja.com/
Ni lahko najti kaj primernega.

Tudi pri nas so štirje otroci. Moj rad gre vedno na drugo destinacijo, zato vsako leto izbereva nakaj krajev in pol iščem po privat oglasih apartma (4+2). Imamo pa malo večji problem, ker gre z nami tudi psička, tako, da moram paziti da je apartma tudi za psa. Fajn je tudi, ker oba kuhava in si drug drugemo pomagava…

" Znamenje modrosti je, če se pogajamo namesto bojujemo."

Če je vaš cil bivati v hotelu, potem vzemite družinsko sobo oz. prideta dve povezani sobi, kjer imate v vsaki eno zakonsko posteljo in dodatno ležišče. Ogromno hotelov ima takšne sobe.
Mi smo bili nazadnje tukajle preko Kompasovega družinskega kluba
http://www.booking.com/hotel/hr/istra.sl.html?aid=335206;label=istra-qwanbX4UaV5JLLnw2LEjgwS5832598185;ws=

Živjo,
upam, da boš našla kaj ustreznega. 🙂

Nam recimo je v stilu zadnje variante veliko predrago. Imamo prav tako 4 otroke.
Mi počitnikujemo v lastni režiji in sicer nam se je izkazala Turčija kot finančno veliko bolj sprejemljiva destinacija. Da ne govorimo o vseh zanimivostih (zgodovinskih in novodobnih, naravnih, kulturnih…), ki jih doživimo v Mali Aziji. Vedno gremo z avtom. Rezerviramo apartma 2+1 (po tri postelje v sobi). Apartma ima seveda vse od pralnega stroja do pečice.Velikost cca 60m2 in več. Izbiramo destinacije, kjer ni prisoten zahodni turizem. doživljamo avtentično turčijo.
2009 Finike, kraj v J delu Turčije. apartma v apart hotelu z bazenom je bil velik cca 70m2, 100m do plaže (primerne za najmanjše otročke) plačali smo 37€ na dan,
Letos planiramo egejsko obalo in bo malo dražje cca 50€ na dan.
no, 2006 smo bili samo 4 in brez dojenčka tako da smo bivali v večji sobi in je čisto zadoščalo.

Zanimivo. Kako dolgo pa se vozite do Turčije? Ali vmes še kje prespite? Mi lahko prosim zaupaš na kateri strani iščeš apartmaje?

LP

Živjo,
kako dolgo vozimo je odvisno od kilometrov do cilja. nazadnje smo imeli 2300km pred sabo in smo vozili dva dni in eno noč – (vmesni počitki v avtu).
tokrat smo izbrali bližjo destinacijo in je samo 1600km. Predvidevamo 24 ur vožnje. ob koncu prvega dne bomo prespali v hotelu. če bomo šli čez Grčijo potem malo naprej od Soluna, če pa čez Bolgarijo potem spimo takoj ob vstopu v Turčijo. Po kateri poti bomo šli je odvisno od razmer v Grčiji.

Apartma najdem s pomočjo Googla in sicer tako da vpišem željeno destinacijo in dodam motel ali pansiyon ali otel ali apart. Namreč pod vsemi temi besedami se lahko skrivajo apartmaji saj imajo drugačno klasifikacijo kaj je motel oz penzijon kot je to pri nas.
mi gremo letos semle http://www.goldenseapansiyon.com/?magaza=basliklar&ra=06.08.201189446373979

vse strani odpiram v Google Chrome, da mi sproti prevaja v angleščino.
Potem pišem na mail ali celo pokličem. V vseh teh letih sem se že naučila toliko turško,d a se znam zmenit kaj bi rada, da zvem ceno itd. Na tak način smo bili leta 2009 v mestu Finike. Hotela sploh ni bilo na netu temveč sem pisala eni firmi, ki se ukvarja z nepremičninami (Emlak Ofisi) in jih vprašala za nasvet kaj priporočajo. da je blizu plaže, dovolj veliko… so mi svetovali Cetin apart otel in jaz kar rezerviram po telefonu. Pridemo dol in apartma nas je že čakal. seveda ni bilo treba nobenega predplačila ali vnaprejšnjega plačila. verjeli so mi na besedo in tudi jaz njim 🙂
Apartma ogromen, spalnica, otroška soba, velika dnevna z dvemi sedežnimi in foteljem ter klubsko mizico, ogromna terasa s pogledom na morje, kuhinja za osnovno kuho… čisto. Spredaj bazen, ki so ga glancali zjutraj in zvečer, da sta se moji hčeri ki imata ekcem brez posledic kopali v njem. 37€ na dan.
turki pa gostoljubni na moč. So nam na vrata nosili njihove specialitete, naši otroci so se igrali z njihovimi, naše so povabili na njihova praznovanja rojstnih dnevov… skratka, super!!

če te še kaj zanima pa kar vprašaj.

Vau, super! Hvala za podroben opis. Mi nismo tako pogumni. Kako pa otroci prenesejo vožnjo? Naši že do Hrvaške jamrajo. In koliko vas pridejo takšne počitnice s cestninami, bencinom, hrano?

Uživajte!

Vožnjo poskušamo narediti čim bolj zabavno. Veliko se pogovarjamo o poti, mimoidoči pokrajini, mestih. pripravimo se že prej, da imamo na zalogi zanimive zgodbe. Nekako poskušamo dopovedati tudi najmlajšim da bo dooolgo treba pri miru sedeti 🙂
veliko pojemo, repertoar si po potrebi tudi povečamo 😀
seveda pridejo krizice, takrat se ustavimo, če je potrebno tudi za kakšno minuto več.
otroci se zelo veselijo počitnic, saj nismo bili že od 2009 nikjer, zato so pripravljeni tudi malo več potrpeti.
Stroški za 14 dni oz 18 dni skupaj z vožnjo (cestnina, gorivo), in prenočišči ocenjujemo letos nekje 1400€.
Hrana pa odvisno koliko bomo zunaj jedli oz pripravljali v apartmaju.

Tudi vi uživajte kjerkoli že boste

New Report

Close