ne vem ali mi lahko kdo pomaga, drugače nimam velikih težav s težo. problem imam pa z velikanskim trebuhom, ki je nesorazmerno velik glede na mojo postavo. sem velika 169 cm in imam približno 65kg. tudi če shujšam za par kil, mi velik trebuh ostane. se mi zdi, da so vse odvečne kile v trebuhu. zgleda kot kak moški pivski trebuh, čeprav sploh piva ne pijem. če ga ne bi večji del dneva not držala, bi zgledalo, da sem v šestem mesecu nosečnosti. verjetno je to genetsko, ker ima moja mama isti problem. ali mi lahko daste kak nasvet kaj naj naredim. ali je to odvisno od vrste prehrane ali premalo gibanja. res pa je, da rada jem sladko( vse vrste sladkarij) drugače pa ne jem preveč. sladkih in gaziranih pijač, alkohola.. sploh ne pijem. večinoma pijem kar navadno vodo.
kolikor opazujem ljudi okoli sebe, ne vidim pogosto takih primerov, ponavadi se ljudem teža enakomerno porazdeli po telesu.sploh si ne znam predstavljati kaj skriva trebuh ali je to napihnjenost ali je maščoba. ne vem kam bi se obrnila za pomoč, saj se vsak samo nasmehne ob omembi tega problema.
vesela bi bila vsakega nasveta, predvsem glede načina in vrste prehrane.
mari
Draga Mari,
Prepričana sem, da boste s svojo izbrano zdravnico/zdravnikom ob naslednjem obisku hitro razčistili ali gre za “napihnjenost” zaradi zdravstvenih težav (plini v črevesju….) ali za porazdelitev maščevja po trebuhu. Govorimo o različnih tipih razporeditve maščevja po telesu.
Odvisno je nekaj od genetike, nekaj od prehrane, gibanja, presnove…. pravilno domnevate. Žal je dejstvo, da naše telo višek energije (iz slaščic), ki je ne potrebuje hitro in varčno pretvori v maščobe.
Nehajte se primerjati z drugimi! Ste edinstveni – ljudje smo si različni in se posvetite gibanju (najdite si to, kar vas veseli) ter zdravi in uravnoteženi prehrani. Slaščice pa po zdravi pameti! Privoščite si lahko kak trebušnjak – z vztrajnostjo boste veliko dosegli.
Z lepimi pozdravi,
Mateja hafner
Moji mami je v maternici rastel miom, trebuh se je širil. Potem je pa ginekolog na ultrazvoku odkril osje gnezdo. Čez par mesecev je šla na operacijo, odstranili so ji maternico. Problemi, ki so jo spremljali: močne bolečine v trebuhu v času menstruacije (primerjala jih je z rojevanjem), trd trebuh, dolgo trajanje menstruacije, pogosto se je izločala zastarana kri.
Morda se odpravite na ultrazvočni pregled, da ne bo dileme.
Mari – isti problem pri meni! Pri meni pa je še huje (no, vsaj zame:) visoka 168, težka 55 kg.In pravtako imam občutek kot da je polovico te teže samo v trebuhu. Pazim na prehrano. Tu in tam se pregrešim s kakšnimi sladkarijami (ki jih sicer obožujem), pijem pravtako pretežno vodo (redkokdaj kakšen sok, gazirane sploh ne), sicer pa ful pazim, da ne jem premastno. Pa vendar mi v trebuhu vse ostane! Zdaj sem se odločila, da bom začela s trebušnjaki – upam, da mi s tem uspe!
Res je tudi pri meni, da imam težave s prebavo (vetrovi, ki pa jih žal tudi ne morem “spustiti” v vsakem trenutku).
Jaz pa sem visoka 170cm in imam 52kg… Za mojo preklasto postavo je nenormalno, da imam obseg trebuha 87cm. Najtežje je seveda z oblačili. V pasu mi je prav konfekcijska št. 38, kaj se pa stegen in bokov tiče pa imam št. 34. Zato moram nosit preširoke hlače, ki dobesedno visijo na meni in trebuh skrivat za preširokimi majicami. Moja postava res zgleda nenormalno in ne vem kako je možno, da se mi maščoba tako hudo nabira na trebuhu. Ne vem kaj naj storim.
POzdrav!
Sporočava, da je v Domžalah super salon, kjer vas res lahko rešijo teh težav in to v zelo kratkem času ( 14 dneh) .Rezultati so res super.
Gre za terapije z elektro stimulacijo ter kobinacjo ultrazvoka, laserja in vakuma. Dejansko odstranijo celulit in oblikujejo telo (topljenje maščob).
Iz svojih izskušenj vam lahko poveva, da to resnično pomaga, pa še pocrklajo vas z kakšno masažo nog ali rok.
Tudi cene so zelooo ugodne v primerjavi z drugimi saloni.
No ime salona ALEKSTATOR d.o.o., na Ljubljanski 106
No res se ekipi Alekstatorja lepo zahvaljujeva, za najino pozitivno spremenjeno življenje Brigita in Špela
POzdrav!
Sporočava, da je v Domžalah super salon, kjer vas res lahko rešijo teh težav in to v zelo kratkem času ( 14 dneh) .Rezultati so res super.
Gre za terapije z elektro stimulacijo ter kobinacjo ultrazvoka, laserja in vakuma. Dejansko odstranijo celulit in oblikujejo telo (topljenje maščob).
Iz svojih izskušenj vam lahko poveva, da to resnično pomaga, pa še pocrklajo vas z kakšno masažo nog ali rok.
Tudi cene so zelooo ugodne v primerjavi z drugimi saloni.
No ime salona ALEKSTATOR d.o.o., na Ljubljanski 106
No res se ekipi Alekstatorja lepo zahvaljujeva, za najino pozitivno spremenjeno življenje Brigita in Špela
Hej,
ja problem z motivacijo je itak največji problem pri vsem skupaj. Zakaj pa bi konec koncev kdo sploh hujšal in se matral. Dostikrat potrebujemo zunanjo motivacijo, kakšno novo napravo, ki jo kupiš in potem vadiš, že zato, ker ti je žal da jo ne bi izkoristil, če si že dal denar. Jaz sem že full stvari probala in edina stvar, ki me je res potegnila je dokaj nova naprava na trgu imenovana Freestyler. Štos vsega je v tem, da dejansko se sploh ne matraš, programi so pa full zanimivi. Tako, da ko vadiš, sploh ne čutiš niti bolečine, niti ti ni dolgčas. Drugače pa je tule link do naprave. Priporočam veliko bolj to, kot kak drugo napravo, večina jih je popolna prevara.
živjo! imam problem z trebuhom nism debela sem ravno nekje na sredini velika sem 175 cm težka pa okoli 70 kil mogoče malo manj rada bi shujšala v trebuh vendar ne moram imam mišice v trebuhu saj delam trbušnjake ampak ne moram pa se nikakor znebiti maščobe na trebuhu saj jo imam preveč KAKO NAJ SE ZNEBIM ŠPEHA NA TREBUHU DA BOM IMELA LEPEGA RAVNEGA :dPROSIM POMAGAJTE HVALA lep pozdrav vsem:) neičyka
Zmotno je prepričanje, da pri izgubi maščobe na trebuhu pomagajo le trebušnjaki. Trebušnjaki res krepijo mišice, vendar pa zaradi njih ne izgubljamo maščob.
Pri izgubi maščob pomaga telovadba, ki ti “našopa” srčni utrip.
Fajn je, da niha (Srčni utrip). Npr.: 5 minut teka, 5 minut hoje,5 minut teka,…
Če ima kakšna gospa iz Obale probleme s trebuhom in bi ga želela zmanjšati se lahko javi v Kotičku za nego telesa Nami v Prisojah (Koper). Z elektrolipolizo se zmanjša obseg telesa, se oblikuje in tonificira telo, koža postane gladka in napeta. Rezultati so super – tudi 10 cm obsega manj v 10-ih obiskih. Lahko se opravi tudi body wrapping, razne masaže, elektrostimulacija… Svetovanje o prehrani in gibanju je brezplačno. Za več informacij lahko pokličete na 040 140 782 ali pošljete mail na [email protected].