Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vegova gimnazija, Ledina ali Vič

Vegova gimnazija, Ledina ali Vič

Prosim za malo pomoči…izkušenj…
Najprej da povem, da sin ni odličnjak, 7 razred je zaključil s štirimi 3, ostalo 4 in 5,
8 razred eno 3 in ostalo 4 in 5…9. razred bo pa nekaj podobnega. Enostavno se mu ne da učit, razume, sodeluje…samo len je!!!
Zelo ga zanima računalništvo in si želi nadaljevat študij v tej smeri.
Razmišljamo najbolj o Vegovi gimnaziji zaradi programa…ima kdo izkušnje z njo,
pa tudi Ledina ni slaba samo se bojim, da ne bo prišel gor?
Kakšni nasveti, izkušnje itd….

Kamorkol razen na VIČ!
Na viču so ratali izjemno samovšečni, da že smrdi. Mislijo da so najboljši. Naredili so program VIČ GRE V VESOLJE, ki jim kao ni uspeu 🙂 .Toliko so se bahali z njim da se jim je prav dobro ponesrečilo. Glede vašega sina pa mislim ,da je tehniška gimnazija vegova prava izbira, vendar če je sin dober pri matematiki ali fizika, ne glede na to če ga veseli računalništvo ali ne. Matematika na vegovi je enaka kot na bežigrajski. Glede ledine je pa tako da se tam ponavadi vpisujejo bolj sociološko-humanistično naravnani, saj je bila še pred 10 leti pedagoška gimnazija.
Jaz se tudi letos vpisujem, sicer na ekonomsko gimnazijo prešernova.

Torej kamorkol razen na vič(čeprav te prepričajo na informatiucu)

P.S. Naj še dodam da je bila gim vič znana kot KAVBOJSKA gimnazija, še pred 15 leti. Tam so se vpisovali taki, ki niso bili sprejeti na druge gimnazije.

NA GIMNAZIJI VIČ SE JIH JE 60 preveč prijavilo
NA GIMNAZIJI LEDINA je trenutno eden preveč
NA TEHNIŠKI GIMNAZIJI VEGOVA pa eden premalo

Poznam sina prijateljev, ki je vpisal na Vegovo. Pri pomembnih predmetih (ma, slj, tja, fiz, kem…) je imel trojke v zadnjih treh razredih. Zanj je bilo pretežko in se je prešolal v 2. letniku…

No, jaz pa letos končujem Vič pa bi ravno tako povedala mnenje… se ne strinjam s tem, kar je napisal
Partizan-ALx 97C, ker to ni res. Nismo prevzetni, nismo samovšečni, odkod ta ideja?

Projekt Vič gre v vesolje pa se je ponesrečil zaradi odpovedi GPS sistema, ampak na koncu se je vse dobro izšlo, sondo smo našli, saj je bil v njej list s podatki šole za morebitnega najditelja!

V glavnem, Vič je za tiste, ki so pripravljeni sesti za knjigo, ker je raven zahtevnosti šole kar velika. Med zahtevnejše predmete sodita matematika in fizika (predvsem maturitetna fizika – en profesor je res zahteven!).. sicer pa vse odvisno od profesorja, na katerega naletiš.

Torej nekako bi šolo priporočala odličnjakom, ker na Viču se je pač treba učit pa če ti je to všeč ali pa ne!

Vič = same 5ke

če imaš same petke na viču, pomeni, da se moraš skos učiti, nič drugega …

Hodil sem na Ledino. Trenutno se ukvarjam z doktoratom na področju računalništva in informatike. Z matematiko in fiziko je na Ledini vse ok.
Tudi sam sem se nekoč odločal med Vegovo, Ledino in Poljansko gimnazijo.

Vem, da sem se odločil prav.

LP

ledina ga zmaga… če hočš met same petke se morš pač res učit drugač se pa za šterke ni treba učit tri dni prej, js osebno se učim po en večer prej in imam skoraj vse 4 in 5 nekaj trojk za predmete ki me ne zanimajo preveč… pred vsem je pomembn sodelovanje pri pouku potem se pa ni treba veliko učit…
drugače pa takega vzdušja kot je na ledini nima vsaka gimnazija/šola, tukaj je res poskrbljeno da ti nikoli ni dolgčas, vedno se kaj dogaja, profesorji so razumevajoči in nasplošno se vsak počuti zaželjenega..=) tukaj je tudi nekaj dijakov ki so se prepisali iz drugih gimnazij in predvsem oni so mnenja da se tukaj počutijo veliko bolje…=)

prosim za malo pomoči.
moja hčerka je v osmem razredu in vsa leta do sedaj je končala z odličnim uspehom, želi si, da bi bila nekoč vrhunska in znana modna oblikovalka, vendar pa ne ve ali bi bilo zanjo bolje da gre na gimnazijo ledina ali na oblikovno šolo.
prosim za vaše mnenje o tem, izkušnje, vtise,…

lep pozdrav

Imam izkušnje z gimnazijo Ledina in srednjo šolo za oblikovanje. Lahko recem, da sta to dve povsem različni šoli. Na Ledini je pridobljenega več širšega znanja, ker je seveda gimnazija. Srednja šola za oblikovanje pa ima večji poudarek na raznih “umetniških” predmetih. Tako da če obstaja možnost, da si vaša hčerka glede poklica premisli, bi priporočala gimnazijo Ledina. Tam sicer likovna umetnost ni preveč dobra, a je šola deluje v redu in nisem slišala še nikogar, ki bi se nad njo pritoževal. Drugače pa je tudi srednja šola za oblikovanje dovolj kvalitetna.

Sama obiskujem gimnazijo Ledina in sem nad svojo izbiro zelo zadovoljna. Šola je res sproščena in profesorji so zakon, seveda so izjeme, kot povsod… po večini so zelo razumljivi in z dijaki imajo dobre odnose. Imam tudi sošolko, ki se je odločala med oblikovno in Ledino in je po enem tednu, ko se je prepisala na oblikovno vrnila nazaj na Ledino, ker ji tista šola ni odgovarjala. Ledina ni težka in pogosto imajo popravne izpite le problematični dijaki. Šolo zelo priporočam, vendar mislim, da je to odločitev vaše hčerke katera šola ji bolj odgovarja. 🙂

Mogoče je odgovor zelo preprost, naj gre na gimnazijo na oblikovni šoli, ki je bolj umetniška in ima podpudarek na likovni. Ima pa sprejemne glede na likovne sposobnosti

katera gimnazija je najboljša odločitev za odličnjakinjo, ki rada riše in želi biti modna oblikovalka.
šubičeva, Ledina, šiška, Vič ali umetniška gimnazija
prosim tudi za vaša mnenja, izkušnje, vtise,…

Tudi sam se odločam med gimnazijo Ledina in Moste?
Ali ima kdo mogoče izkušnje z gimnazijo Moste ker sem slišal da gre bolj za ”tako,tako” šolo glede na to da je bila včasih to strokovno srednja električna šola(višji tok)?

kaj je za dekle ki je odličnjakinja in bi bila rada modna oblikovalka boljše iti na gimnazijo (šubičeva gimnazija ali ledina) ali iti na poklicni (srednja šola za oblikovanje).

Ledina tudi sam se upisal na Ledino ker sem o njej slišal same lepe stvari. In zdi se mi da so dijaki kar ponosni ker hodijo na ledino. Šuba je šola za take ki imajo učne težave (povprečje 2,3).

katera gimnazija je kvalitetnejša, boljša,… (ledina ali poljane)
prosim pomagajte mi!
l.p.

katera gimnazija je kvalitetnejša, boljša,… (ledina ali poljane)
prosim pomagajte mi!
l.p.

Pozdravljeni! iz sedmega razreda imam 43 točk, iz 8 bom imel okoli 55, =98. V devetem pa še nevem. Ali kdo ve na katero gimnazijo grem lahko?

Nobeno!

New Report

Close