Lep pozdrav Pija!
Mislim, da če si vegetarianka si že nekako na boljši poti od nas mesojedocev. Čeprav jaz sem proti vegetarianom, ker mislim, da je prav da jemo meso, če ne nas Bog ne bi ustvaril mesojede. Ampak to je pač stvar posameznika in spoštujem tvojo odločitev.
Jaz bi s tvojega jedilnika zreducilara malo krompirja in pa testenin…ne jih eliminirat,…..kar je najboljše je solata z jajcem, kar bi ti priporočala kar za večerjo. Poskusi s sojinimi zrezki za kosilo. Lahko pa ti povem, da živalski proteini in rastlinski proteini so čisto nekaj drugega, zato jaz rada sežem po mesu.
Izbire je veliko,…jaz sem ti samo malo nakazala, ostalo pa ti bodo verjetno ostali pomagali.
Tjaša, najboljše da se dobiš z Gregom in da gresta malce “telovadit”, saj sta obadva precej nervozna. Bo že boljše,…..
Jaz osebno ne verjamem v Boga, nikoli nisem…sem samo rekla, da smo rojeni mesojedi in da se s tokom življenja spreminjamo….mi in naši okusi…ma vidva sta prav za skupaj.
Ne rabi, da težite…po mojem ste preveč stresna in prav negativna človeka……jaz se takih ljudi najraje izogibam.
Ce pa kaj ne znas, se pa ne znas zagovarjat, pa ocitno si poskusila!
In delas neke analize na podlagi 3 besed! Madona, ste obcutljivi a ne:)
Ce ne vrjames v boga, zakaj ga sploh omenjas…
sicer pa bog pri vegetarjanstvu nima prav nic…a je ustvaril ljudi, da pijejo alkohol? da se drogirajo? a ni to OSEBNA odlocitev?
Mislim, da si cudna s takimi izjavami.
In ce se izogibas takim ljudem, kot sva midva, se izogibas vsem….
pa lep soncen dan ti zelim
Ne verjames v boga, a dajes take “pametne” izjave? A to pomeni, da si iz ene knjigice prepisala izjavo?:)
Z izjavo o sexu pa, ce imas 16 let te razumem, ce imas vec kot 20 potem pa se dobro, da se ne razumes s takimi ljudmi, kot se jaz, ker je na sreco veliko vredu punc (evo Tjaše), da mi ne bi bilo treba srecat tebe.
Pija: Dovolj beljakovin rabis, torej soja (zrezki niso prevec vredu, ker jih vecina cvre v olju in se prevec napijejo), potem sirotka, kazein in jajcne beljakovine. S temi vsemi dobis skoraj celotno aminokislinko zgradbo, kar bo predvsem pazilo na izgradnjo tvojih misic. Kako jih najlazje dobit so seveda praski (eni so prav dobrega okusa). Za samo hujsanje pa bi ti v tem casu priporocal pac veliko sveze zelenjave (pozabi na kruh, krompir) in probaj obroke razdelit na 5 delov in pij veliko vode (vsaj 3l na dan). Ce mas slucajno cas, pa zjutraj na tesce eno mocno kavico pa 3dcl vode in pojdi laufat ene 40min (pocasen tek). Super kuri mascobe, ker vazno je kako bos izgledala pred ogledalom in ne kaj bos vidla na tehtnici.
He, he , he….prav lepo nasmejala sem se……..
No, tako bom rekla…….škoda se sekirat za dva butca kot sta vidva. Na forumu lahko rečem karkoli hočem.
Prav smilita se mi, ker sta tako zagrenjena. Ma živita in pustita živeti in ne se kregat za take prčkarije….pa sej nismo otroci….ali pa sta….ne vem, no…….
Naredimo mir in bo vse uredu. A je prav?
Tako: dokazala si se!!!
“
“No, tako bom rekla…….škoda se sekirat za dva butca kot sta vidva. Na forumu lahko rečem karkoli hočem. “
Ne bom gledala v SSKJ, ampak beseda butec mi nekako zveni, da je to clovek, ki mu primankuje inteligence! Torej, kje ti vidis v najinih stavkih, da nama jo primanjkuje? Misliim, da se moras vpisati v kak tecaj ( saj zdaj obstajajo tecaji za vse sorte stvari), v katerem te bodo naucili, da ljudi ne smes ocenejvati po dveh stavkih.
naslednja stvar
“Prav smilita se mi, ker sta tako zagrenjena”
Kje to ti vidis? Zaradi tega, ker ne soglasava s tabo? Prosim te no!
Lej, razumem, da si jezna na svet, da lahko gobcas bedarije samo na forumu, ampak vseeno se poskusaj mal zadrzati, ker ne bos drugace nikamor prisla.
Ce pa mislis, da sva zagrenjena in butca, ker ne soglasava s tvojimi grozno primitivnimi izjavami, potem pa se potrjujes, da si neumna v noc.
Torej, povej mi eno stvar, ki sva jo povedala in pri kateri naj bi se vidlo, da sva butca, potem v redu, se umikam
do takrat bom imela pa v mislih, da sem brala na forumu besede dekleta, ki se obnasa kot petletnica in ima IQ globoko pod 20….
sicer pa zakaj bi se sekirala zaradi naju?:))))
kar na smeh mi gre ob takih ljudeh kot si ti…v bistvu ne vem ali naj se smejem ali jocem…
Glede vegetarjanstva in hrane se strinjam z Gregom.
Sojini izdelki so zadnje case tako dobri, da imas res veliko izbire..zrezki so prav tako dobri, ampak res je, veliko olja gre…sicer pa jaz jem zrezke tako, da jih pecem na zelo malo olivnega olja ( mal so sicer zazgani, ampak cist mal:) ) potem jih pa se popivnam. Vem, da ne gre ves olje ven, ampak nekaj je pa ze…pa saj tudi ni dobro, da ne pojes cisto nic mascobe.
Drugace pa sveza zelenjava, svez sadje! To bo sedaj poleti itak ful ful prav prislo:)Pa zalenjava na zaru! Kaksne bucke in malancane! sicer ne vem kok to redi, ampak po moje ni ravno kaloricno.
Drugace pa se mi zdi, da je poletje tak cas, ko se najlazje shujsa. Saj meni, ker nikakor ne morem jesti tezke hrane….ponavadi si naredim za kosilo eno veliko solato z paradiznikom, zeleno solato, koruzo, in korenjem. Potem pa si nardim preliv iz tekocega jogurta….seeveda dodam kis in olivno olje….aja pa se tuno, ker ribe jem….ne bos verjela kako to nasiti! Ful! Koruza ma baje veliko kalorij, ampak vseeno:)
Pa lubenica tudi napolni zelodcek a ne?:)
V glavnem, imam knjigo z vegetarjanskimi recepti in ce ti je kaksna zelenjava se posbno pri srcu, mi povej pa ti napisem!
Drugace pa pij OGROMNO VODE in NIC SOKOVOV!!! Jej svezo zelenjavo, pa tudi tu ne pretiravat…sveze sadje…pa veliko plavaj in teci:)
Aja pa da ne pozabim na tofu:)
No sporoci mi…sicer grem v torek na morje, ampak vseeno
Lep pozdrav
Glede vegetarjanstva in hrane se strinjam z Gregom.
Sojini izdelki so zadnje case tako dobri, da imas res veliko izbire..zrezki so prav tako dobri, ampak res je, veliko olja gre…sicer pa jaz jem zrezke tako, da jih pecem na zelo malo olivnega olja ( mal so sicer zazgani, ampak cist mal:) ) potem jih pa se popivnam. Vem, da ne gre ves olje ven, ampak nekaj je pa ze…pa saj tudi ni dobro, da ne pojes cisto nic mascobe.
Drugace pa sveza zelenjava, svez sadje! To bo sedaj poleti itak ful ful prav prislo:)Pa zalenjava na zaru! Kaksne bucke in malancane! sicer ne vem kok to redi, ampak po moje ni ravno kaloricno.
Drugace pa se mi zdi, da je poletje tak cas, ko se najlazje shujsa. Saj meni, ker nikakor ne morem jesti tezke hrane….ponavadi si naredim za kosilo eno veliko solato z paradiznikom, zeleno solato, koruzo, in korenjem. Potem pa si nardim preliv iz tekocega jogurta….seeveda dodam kis in olivno olje….aja pa se tuno, ker ribe jem….ne bos verjela kako to nasiti! Ful! Koruza ma baje veliko kalorij, ampak vseeno:)
Pa lubenica tudi napolni zelodcek a ne?:)
V glavnem, imam knjigo z vegetarjanskimi recepti in ce ti je kaksna zelenjava se posbno pri srcu, mi povej pa ti napisem!
Drugace pa pij OGROMNO VODE in NIC SOKOVOV!!! Jej svezo zelenjavo, pa tudi tu ne pretiravat…sveze sadje…pa veliko plavaj in teci:)
Aja pa da ne pozabim na tofu:)
No sporoci mi…sicer grem v torek na morje, ampak vseeno
Lep pozdrav
Strocnice so baje bogate z beljakovinami (fizol in to…). Naredi si solato na sto in en nacin, pa vmesaj notri kak strocji fizol al pa sam fizol, jajce ali dva, ce jes sir recimo (samo unega manj mastnega) oz. recimo tofu.
Drugace so pac beljakovinski praski zlo idealna resitev.
Ce hujsas pa predvsem crtaj bel kruh, testenine iz bele moke, bel riz in jih nadomesti (in zmanjsaj porcije) z rjavim neoluscenim rizom ki je idealen, sojine ali graham testeninte (imajo tudi vec B), crn kruh, krompir je pa z gledisca glikemicnega indexa ze tko baje sporen tko da tut ce ga crtas 🙂 Najvec kalorij pri vegeterjancih znesejo lih teli ogljikovi hidrati v “prilogah” … Ena moja prijateljica je vegi in ona zivi od njokov, makaronov in sira in se cudi zakaj se redi…
Beljakovine pa nujno potrebujes zaradi misicne rasti, tko da mogoce bi blo fajn ce bi pogledala se ksno razpredelnico katera nemesna zadeva jih je se polna.
good luck
Dragi moji otroci!
Oglašam se vam, ker vidim, da se kregate za nepomembne stvari. Nisem vas naredil mesojedce, saj nimate ostrih zob za trganje mesa, krempljev in kratkega črevesja, ki je potreben za dobro presnovo mesa. Veliko bolj ste podobni tistim bitjem, ki jih imenujete rastlinojedi. Dragi otroci, delate lahko kar hočete, jejte živali, jejte rastline, to je nepomembno v primerjavi s tistim, kar ste v svojem bistvu. Zdaj pa vi meni povejte, za katero etiketo ste se odločili. Najhujša,ki jo berem na tem bordu je nestrpnost do drugače mislečih.
Zdaj mi pa prosim oprostite, večerja me čaka. Se mi že cedijo sline za pečenim človekom v brokolijevi omaki. Pa dober tek.