Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vedno nekaj

Vedno nekaj

Pozdravljeni,

 

2 leta punčka je ebila zaradi ponavljajočih vnetij ušes oprirana dva tedna nazaj, vstavili so ji cevke in postrgali žrelnico. Sprejeta je bila z gnojnim vnetjem levega ušesa. V enem letu je imela cca 13 vnetij ušes.

Po operaciji je bila cca en teden razdražljiva, divja, agresivna, jokajoča. Verjetno zaradi bolečin. Prejemala je na 13 kg, 5ml Amoksiklava na 12 ur in hkrati 3.5ml Ospamoxa na 8 ur, 8 dni po operaciji (dva dni prej Amoksiklav v žilo, zaradi vnetja ušes). Kri je bila dan pred operacijo bp, CRP 3. (pred operacijo je pojedla 2x amoksiklav, pa se ni pozdravila, dva dni po prenehanju, je spet začela tožit za boležinami, šlo je za serozno vnetje ušesa, med operacijo so vzeli bris in ugotovili da gre za baketeirjo H. influenzae)

Drugi dan po operaciji se je pojavila rahla vročina, do cca 37.3, ki pa že dva tedna vstraja. Po cca 6.dneh od operacije je v avtu bruhala, prav tako ji je bilo cel dan slabo (to smo opazili že x vmes, ko je jemala amoksiklav).

Razpoloženje se je izboljšalo, spala je lepo, do noči iz petka na soboto, ko je morla ponoči 2x kakat. Ko je zjutraj kakala tretjič je kakala mehko, sluzasto blato, vmes je bilo malenkost krvave sluzi, ki se je pojavila samo enkrat. Zakuhala je na 38 vročine. Razen tega ni kazala bolečin, imela je apetit, ni bila bleeda,…

V nedeljo je bilo vse ok, le vročina do cca 38. Ker mi ni dalo mira, sem šla k dežurnemu, ki je ocenil na črevesno irozo, kri je pokazala virozo, CRP 16. V nedeljo ni kakala, v ponedeljek je kakala malenkost sluzi, dalje pa normalno. V ponedeljek ni imela vročine

Iz ponedeljka na torek je slabo spala, se zbujala vsako uro, jokala,..vročina spet raste.

Vedno se zbudi brez vročine, po kaki uri budnostit naraste, s popoldanskim počitkom pade in do drugega dneva več ne naraste. Ponoči se poti. Nima nobenih prehlanih znakov.

Kri je torej imela pregledano pred operacijo, bila je bp, in cca 10 dni po operaciji, kjer je kazalo blažje virozne znake.

Kaj svetujete, kaj bi lahko naredili?

Sem res prestrašena in nervozna.

Hvala in lepo vas pozdravljam.

vsekakor greste na pregled k otrokovemu pediatru, da vse ponovno pregleda, odvzame kri in po potrebi napoti dalje

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close