Najdi forum

vedno bolj debela

Ko sem rodila sem imela 94 kg. V dveh tednih sem shujšala na 80 kg. Skoraj dve leti sem držala 80 kg. Že od končane OŠ imam težave z kilogrami. Lanski september sem šla v službo. Večina je sedeče delo za trakom. Moram priznati, da sem v tem času 3 mesece jemala Seroxat. Gibala sem se veliko, večerje pa tudi nisem imela obilne. Hotela sem zanosti in sem “dala” ven maternični vložek. Polek tega sem malo zabredla v depresijo zaradi sina, ki ima Anomalijo rok. Sedaj je 14. september in stehtala sem se. Ugotovila sem da imam 92 kg. Kmalu bi se v zemljo vdrla. Kako naj si pomagam? Imam namen zanositi in menstra zamuja dva dni. Kako si pomagati, saj imam že zdaj preveč kg?

Pozdravljena,
kot zveni iz vašega pisma, vas tale teža resnično mori.
a kakor bi vam rada dala “kratek in učinkovit nasvet”, navadno ne gre tako preprosto pri odnosu do hrane.
sicer niste napisali višine, tako da ne morem pisati o tem, koliko, če sploh, ste “bolj ko ne s previsoko težo”. A izgleda so vam ti kilkogrami v nadlego, milo rečeno.
A izgleda so vam bili nadležni šele, ko jih je pokazala tehtnica. Kako pa ste doživljali postopno nabiranje kilogramov? In kako so se le-ti nabirali? Kaj se je doigajalo z vami sicer in kaj bi lahko povzročilo porast teže? Gotovo ni šlo za to, da se je kar zgodilo čez noč…
Ste nehali z rednimi obroki? In rekreacija? Ali je kaj takega v vašem življenju, kar vas tako teži, da potrebujete uteho in veselje v hrani? Mogočle vam manjka kakih drugih užitkov in sprostitve kot jo morda za vas predstavlja hrana? Mogoče – ko ste ravno omenili sina, ki rabi več pozornosti – potrebujete več podpore ali razumevanja ali konkretne pomoči pri skrbi za sina?
Skušajte bolj razumeti, kako je vaš odnos do hrane povezan s kakimi drugimi “manjki” v vaši situaciji in se potem odločite za kakšno akcijo. A če ste noseči, bi bilo dobro vklopiti zmernost – ne diet, ampak redno prehrano, zmerno gibanje in po potrebi počitek oz. sprostitev.
Samo ne panike.

S pozdravi,

Ana Ziherl

TANITA, si pomislila, da bi se začela redno ukvarjat s športom….Se mi zdi, da je to eden od načinov kako dosežeš nižjo težo hkrati pa izboljšaš počutje- postajaš bolj fit.

Edino kar je potrebno je disciplina in odločnost…Če rabiš pomoč povej ..ti pom pomagala..brez tablet ..brez strogih diet ampak z redno aktivnostjo in normalno prehrano…

lp

A mi lahko kako svetuješ, kako izpade gibanje z otrokom starim skoraj 3 leta. Skoz sva sama dva doma in čez dan hodiva vsaj dve na dan. Kaksno pa prehrano? Ne morem si organizirat dneva, saj je tu otrok, ki me rabi. Lahko si pomagam le s hrano. Se izogibam sladkim in mastnim jedem…..
Svetuj mi kaj

New Report

Close