Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma večletno špikanje v rami, pri srcu – je revma???

večletno špikanje v rami, pri srcu – je revma???

Spoštovani!

Stara sem 25 let in že 10 let imam močne in zelo moteče bolečine v predelu srca. Gre za nekakšno špikanje, krče. Suvanje se pojavi v levi rami, čez nekaj časa se razširi v notranjost (pri srcu). Lahko se pojavi pri srcu in se razširi obratno-v ramo. Pri srcu me kar stiska, reže, kljuva, skupaj vleče …. Pojavlja se večkrat letno, zadnje leto vsak mesec, traja pa do teden dni brez prekinitev. Lahko tudi normalno funkcioniram, pa čutim nekakšno tesnobno prisotnost bolečine. Takrat samo ležim na desnem boku (včasih se pojavi že samo, kadar ležim na levem boku), ob vdihu še bolj zaboli, ne morem govoriti, blažim si jo s plastenko vrele vode, ki si jo polagam na ta predel. Suvanje, krči se pojavijo kar iz lepega, ko sem dobro razpoložena, ali ponoči, med spanjem, ali kadar sem nemirna, živčna, ali kadar me zebe, skratka v zelo različnih stanjih. Ne morem več sprejemati te svoje bolečine, sploh pa ne sedaj, ko sem postala tudi mamica (v nosečnosti me je samo enkrat »zagrabilo«, šla sem na urgenco, odkrili niso nič, močno me je bolelo le 5 dni).
Večkrat skozi vsa ta leta in tudi pred 1 mesecem sem bila na UZ srca (tudi med trajanjem bolečine), pa EKG, pa obremenitveni test, pregledi krvi, pogovori z zdravniki …. Izvidi vedno odlični, nihče ne ve, kaj mi je, mene pa boli tako močno, da takrat ne morem skrbeti za mojega dojenčka, ne morem praktično nič, samo še »jamram« in obremenjujem sebe in druge. Občutek je že prav grozljiv, počutim se zelo nemočno, nihče mi ne zna pomagati.
Nenehno me spremlja in je v meni zasidran ta strah že pred samim pojavom bolečine – ne upam si na daljši izlet ipd. In ko bolečina pride, sta strah in obup še toliko večja. Bližnji mi že govorijo, da si izmišljujem, da zakaj pa njih nič ne boli, nič jim ni jasno …. Zanima me, ali sem res sama na tem svetu s prav takšno bolečino, ker res še nisem zasledila, da bi imel kdo takšne težave. Med ljudmi je precej teh špikanj, bolečin pri srcu, a kmalu minejo, pri meni pa trajajo več dni in noči, so različnih intenzivnosti (včasih lahko tudi kaj postorim, čeprav čutim prisotnost bolečine, včasih sem dejansko nepokretna)…
Morda se vam zdi, da že pretiravam s tem opisovanjem, ampak res hočem slikovito opisati to bolečino in moje počutje. Ali mi lahko vi kako pomagate, kaj svetujete, je ta pojav normalen?? Vem le to, da baje ni nevarno, da ne bom umrla, ampak boli pa tako grozljivo in hinavsko, da bi raje umrla in bi vsaj vedela vzrok, tako pa se borim s to bedno bolečino, ki me psihično uničuje. Nasploh imam lepo življenje, srečna sem s partnerjem, imela sem srečno, zares lepo otroštvo, skratka nikoli ni bilo nobenih travm. Morda sem res bolj nagle jeze, živčna, a težko verjamem, da moram zato trpeti take bolečine. Sploh takrat, ko sem popolnoma umirjena, in me kar »zagrabi«…. Sem normalne postave, težav s prekomerno težo nisem imela nikoli, prehranjujem se raznovrstno, hodim na sprehode, včasih sem trenirala tek, sedaj tečem manj, le občasno. Po poklicu sem vzgojiteljica, delo opravljam z veseljem, je pa naporno.
Je možno, da imam revmo? (niti ne vem, zakaj bi jo lahko jaz dobila…)? Tudi če gre za psihičen vzrok (stres), kot so nekateri zdravniki dejali – zanima me, zakaj tako močno boli in že toliko let in kako naj bolečino tisti trenutek in za vedno odpravim, ko pa ne pomagajo še tako močni tableti proti bolečinam, še take iskrene molitve, različne tehnike sproščanja, pozitivno mišljenje, itd……??? Obrnila sem se tudi že na alternativno medicino, kjer mi niso odkrili nič, pomagali še manj….
Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali o mojih težavah. Prosila bi vas za mnenje in nasvet in kam se sploh lahko še obrnem. Hvala in lep pozdrav

živjo,
jaz imam iste proble bolečine v levi rami in zbadanje v srcu bolečine v prsnem košu boli skratka vse.Hodim okrog zdravnikov pa nobeden nič ne ugotovi kaj mi je samo da imam mišicu verjetno pretegnjeno in da od tega boli.

Živjo, koliko časa pa pri vas že trajajo te bolečine, in še starost me zanima, če ni skrivnost. Danes npr. je že 6. dan,ko čutim, da me nekaj zbada, a je za preživet – tudi pod pazduho, pa v rami, pa pri srcu… se mi zdi, da me včasih začne špikat, če samo razmišljam o teh bolečinah… Včasih me boli, zbada kar nekje v notranjosti med grlom in ušesom, saj ne znam povedat… Tudi meni so govoril, da gre za mišično bolečino, a jaz ne verjamem. Se raztegujem, masiram, tudi mazala sem se z naklofenom.. ni da ni, boli pa kar naprej.Najbolj verjamem, da je vzrok psihičen. Sam da pa tako svinjsko boli, da ko orng zagrabi, mislim, da bom kar umrla, da me bo infarkt, bi pa to potemtakem morala met pa že ornk psiho na koncu, kar pa pri meni ni ravno…. Tolažim se le s tem, da očitno nisem edina…

jaz imam te težave kakšen mesec in ne vem od česa bi bilo tudi jaz imam iste bolečine v grlu in ušesu pa v prsih in srcu,zdaj grem še na slikanje pluč da vidim kaj je tam.Drugače imam pa še zatečene sklepe.

Pozdravljeni!

Naj vam povem, da vas popolnoma razumem in vem, o kakšni bolečini govorite. Sama sem stara 20 let in prvič se je ta bolečina pojavila pred kakšnimi 3-4 leti. Takrat sem sem mislila, da bom umrla, ker preprosto nisem mogla več dihati zaradi bolečine, ko se vzdiguje prsni koš in s tem rame, rebra … Seveda sem šla k zdravniku, odkrili pa niso ničesar, niti se ni nikomur dalo ukvarjati z mano, saj me na dotik ni bolelo popolnoma nič, ničesar pa nisem imela otečenega, pljuča so bila ob poslušanju vredu. Od takrat takšnih bolečin nisem več imela, se pa pojavljajo v milejši obliki in me je vedno strah, da ne bojo porasle, ker je bolečina res nevzdržna. No, ravno zdaj čutim špikanje v tem predelu (pa si ne domišljam, ker ne razmišljam vsako minuto o tem).

Če ima kdo podobne izkušnje in kako jih je rešil, se že vnaprej zahvaljujem za nasvet.

Mateja

pozdravljene
vse kar je zgoraj opisano od bolečin do počutja je lahko povezano z revmo a pot do diagnoze revme je kr tko dolga… zato vsem skupaj svetujem naredite teste na pljučnih dispanzerjih, nato magnetno resonanco, slikanje sklepov kjer je bolečina najbolj prisotna in seveda krvne analize… kajti pravočasno odkrita revma verjemite je sreča zato vam polagam na srce vztrajate pr vseh preiskavah kajti le tako dosežete nekaj kar vam bo mogoče kdaj še prav prišlo….polno zdravja novo leto vam želim
lp

Pozdravljeni!

Končno sem dobila diagnoze:

1. Osteohondroza hrbtenice odraslih
2. Torakogena skolioza
3. Bolečina v torakalni hrbtenici
4. Segmenta in somatična motnja funkcije

Ponovno sem noseča, po porodu pa me čaka še funkcijski in polstranski radiogram vrtane hrbtenice in profilni rtg prsne hrbtenice. Hodim na akupunkturno masažo po Penzlu in izvajam vaje visenja za roke, vaje na trebuhu, ter zelo občasno hodim na plavanje (bazen z morsko vodo, ker sem noseča, morje pa je daleč). Ne vem pa, kolikokrat na dan so vaje na trebuhu priporočljive. Spremeniti si moram tudi ležišče …

Bojim se, da so moje diagnoze neozdravljive in da lahko te bolečine samo blažim z redno vadbo. Najbolj razočarana pa sem, ker me zdravniki leta 1994, ko imam v kartoteki prvič in potem še ničkolikokrat zapisano bolečino v prsih, niso jemali resno in me niso dali na preiskave hrbtenice ipd. Pošiljali so me in me še vedno, zgolj h kardiologu in k psihiatru.

Kljub izvajanju omenjenih vaj, pa je bolečina še vedno prisotna vsak dan, vsako noč, v bolj ali manj hudi obliki.

Tudi sama se spopadam z špikanjem kljuvanjem v levi rami ob globokem vdihu

Kaj bi to lahk pomenilo stara sem 39 let imam neuromielitis optika napotena sem na rtg skeleta

New Report

Close