Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Večletne bolečine v ledvicah, kri v urinu

Večletne bolečine v ledvicah, kri v urinu

Spoštovani!

Zanima me, če mi lahko prosim poveste, kaj vse bi lahko bil vzrok mojih težav.
Pri 12 letih so mi prvič odkrili beljakovine v urinu, takrat sem bila tudi na preiskavah (ultrazvok, ginekolog).
Od takrat imam vedno, ko oddam vodo za laboratorij, prisotne beljakovine.

V začetku gimnazije so me nato prvič bolele ledvice. Za to sem mogoče celo kriva sama, saj mi spodnje majice takrat niso bile po godu. In nato so me ledvice bolele vsake toliko časa, čeprav sem pazila, da imam vedno pokrit ledveni predel. Vsakič, ko so me bolele, sem imela hude bolečine, komaj sem zravnano hodila ipd.

Na faxu sem imela prvič neko vnetje mehurja. Pojavilo se je kar iznenada. Najhuje je bilo prvih nekaj ur, ko sem izločala samo kri. K zdravniku zaradi konstantnega obiska wc-ja preprosto nisem mogla, pa še bolečine so bile prehude. Težave so potem nekako izvenele. Čez dva tedna pa sem dobila hude bolečine v ledvicah. Zdravnik mi je predpisal Primotren. Kasneje pa sem opravila tudi ultrazvok (recimo, da kakšen mesec, dva po tem), vendar je bilo vse v mejah normale.

Čez leto ali dve so se bolečine v ledvicah pojavljale vedno pogosteje. Ni šlo več za hude bolečine, prav tako pa niso dolgo trajale. Bolelo me je kakšen dan ali dva, nato pa minilo. Se pravi, bolečina se ni pojavila in minila postopoma, ampak kar naenkrat. To se mi pojavlja še danes, boli kakšen dan, pa spet mine. Nazadnje so me bolele kakšen teden nazaj, danes pa sem opazila kri v urinu.

Stara sem 26 let, ne kadim, zelo redko spijem kaj alkoholnega, sem precej suha in ne uživam dosti sladkih in mastnih jedi. Razen za gibanje bi si morala vzeti nekoliko več časa. Veliko sem tudi pod stresom. Imam kronične težave s prebavo, vendar kolonoskopija in gastroskopija nista pokazali nič konkretnega. Vsak dan mi zatekajo prsti na rokah, predvsem ko hodim kakšnih 10 minut, pozimi tudi pomodrijo, danes pa sem opazila, da mi je celo zapestna ura postala pretesna. Občasno mi zatekajo tudi prsti na nogah, ampak mogoče je to tudi v povezavi z obutvijo. Tedensko me tudi boli glava (tenzijski glavoboli), ki pa niso tako hudi in Lekadol ponavadi pomaga. Lani sem prvič imela migreno. Imam nizki pritisk, velikokrat prenizkega. V otroštvu sem imela blago astmo. Precej me srbi koža po celem telesu. Za alergijo (kihanje in srbenje oči) pa občasno vzamem Flonidan. Kontracepcijskih tablet ne jemljem.
To je to, ostalih težav z zdravjem nimam:) Pa še te naštete niso grozne, so pa nekoliko nadležne. Predvsem me skrbi, da ne bi šlo za kakšno ledvično bolezen, katera bi se pokazala čez nekaj let. Že ob sami besedi dializa mi pade kar mrak na oči.
A je možno, da bi bila vzrok kakšna avtoimuna bolezen? Po vsej verjetnosti pa bi morala poskrbeti za bolj zdrav način življenja – dosti gibanja, manj stresa ipd., kajne?

Najlepša hvala za odgovor.

Lep in uspešen dan še naprej,

Nina

Spoštovani!

Omenjate beljakovine v urinu, bolečine v ledvicah, bojazen glede dialize, avtoimuno obolenje…. hkrati pa pišete, da vas je pregledal ginekolog, gastroneterolog… Kje pa je stokovnjak za vaš problem – internist nefrolog? Nekako ne vidim, kje pišete, kaj o problemu meni tisti, ki vam edini lahko odgovori na vaše vprašanje – internist nefrolog. Verjetno bo želel prej še kakšne preiskave, npr. zbiranje 24 urnega urina, da se izmeri, koliko dejansko (v mg) izločite beljakovin v urinu, nato pa vas bo lahko pomiril, lahko pa bo potrebno še nadaljne spremljanje ali ukrepanje.

Vaše vprašanje ne sodi na urološki (kirurška stroka), temveč na nefrološki (internistična stroka) forum. Vsekakor predlagam, da vse, kar ste zapisali v vašem vprašanju, poveste in pokažete (izvidi) zdravniku za ledvica – nefrologu.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close