Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza večkratni porodi

večkratni porodi

Najprej en lep pozdrav

Moram reči, da kar pridno spremljam vaš novi forum, za katerega menim, da je res v redu, in da nudi veliko uporabnih, predvsem pa koristnih informacij

Pred krakim sem prebrala članek, v katerem je bilo nakazano (ne ravno eksplicitno),da naj bi bila inkontinenca v določeni meri povezana tudi z večkratnimi porodi. Oziroma, da naj bi kot posledica večkratnih porodov nastopilo slabljenje mišic medeničnega dna, kar bi lahko vodilo v težave z zadrževanjem urina oziroma inkontinenco. Sama imam za sabo že kar 5 porodov in sem se malce zamislila. Človek prebere marsikaj in si ustvari svoje mnenje, zato sem zelo vesela, da sem našla tale forum, kjer lahko direktno zastavim vprašanje, namesto da doma sama nekaj sklepam in si delam skrbi.

V upanju, da mi boste lahko pomagali vas lepo pozdravljam in želim lep ter uspešen dan še naprej.

Spoštovani, opravičujem se , da ste dolgo čakali na odgovor. Res, strokovnajki povezujejo z dvigovanjem težkih bremen nastanek inkontinence in večkratne porode prištevajo, kot pogosti dejavnik tveganja za nastanek inkontinence zaradi nošenja teže in s tem posledično slabljenje mišic medeničnega dna. Priporočam redne obiske pri ginekologu in izvajanje Keglovih vaj za jačanje mišic medeničnega dna.
lp,

New Report

Close