Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja večerna obleka – pomoč

večerna obleka – pomoč

Pozdravljene

Po dolgem času se mi obetajo 4 dnevi brez otrok, z možem v lepem hotelu na Irskem. Povabilo je bilo službeno in tako sem kot partner “padla” zraven. Zvečer bo v zelo gala hotelu sprejem in večerja. Pritiče se večerna toaleta, ki pa je seveda nimam. Razmišljam o tem, da bi jo dala delat, a nimam nobene dobre šivilje. Varianta izposoje v izposojevalnici odpade, saj bi me to stalo okoli 20.000, pa že raje kaj primaknem in imam svojo. Nakup? Kje? Sem iz Ljubljane.
Prosim za izkušnje in nasvete.

Mango (cankarjeva) – imajo ljubke koktalj obleke, ki jih s primernimi čevlji in frizura lahko imaš tudi za zvečer.
Tinkara

V Mangotu sem gledala. Obleke so lušne, a premalo ekstravagantne. Rada bi imela pravo dolgo večerno obleko – seksi, dolgo, oprijeto na malo širše naramnice, morda iz materiala, ki bi malo spreminjal barvo ali pa črno klasično. Pomislila sem, da bi morda sedaj po maturantskih plesih bile kaj cenejše, saj niso aktualne tja do novega leta a pravzaprav niti nimam ideje, kam iti pogledat.

lahko si tudi kupis zelo strog crni kostim – krilo ali hlace, ki bo zelo uporaben tudi kasneje – najbolje tekega, da ga lahko nosis na golo kozo. potrebujes samo se ustrezen nakit in nujno zelo elegantne cevlje z visoko peto. se posebej ce gre za poslovni sprejem ali kongres. po mojih izkusnjah to najbolj zazge.

ksenja

To sploh ni problem, saj imam zelo dolge hlače, ki jih nosim na 8 cm pete in črn, malo svetleč suknjič in to bi lahko oblekla. A ker sem letos že dvakrat imela isti problem in bi morala imeti dolgo večerno obleko, pa je nisem imela in ker bi jo rada imela in bi bilo to všeč tudi mojemu dragemu, sem se tokrat res namenila, da naredim nekaj na tem. V skrajni sili varianta b še vedno obstaja.

Vodeb = poglej kaj imajo tam (ne vem ulice je pa na trgu ob Čevljerskem mostu)

Seveda pride v postev se Emporium, tudi tam se najdejo kakšne gala oblekce….cene so drug problem.

seveda sem ti malo fous, ker potujes… moj mali je star 6m, torej vsaj se 1 leto…

ce gres v dublin, potem se seveda lahko obleces tudi tam. dublin ni tako velik in sta v bistvu samo dve ulici kjer se nakupuje. in pazi – sicer pred – joj joj – ze 6 leti sem bila ravno v tem casu tam na kongresu in bile so razprodaje!!! obleko bos imela zagotovo v 4 urah. jaz raje vohljam po tgovinah na glavni ulici, drugace pa obstajata dva vecja centra, v enem je tudi debenhams, kjer imajo vse.

oh, kako sem ti fous 🙂

veliko zabave

ksenja

Pod Emporiomom , v kletni etaži, je butik se mi zdi z imenom Špela, kjer prodajajo taka oblačila-za valete, mature… skratka svečana oblačila.

Jaz sem pa zadnjič, po dolgem času, malo pohajkovala po centru mesta (Ljubljana, seveda) in bila začudena, kako se je vse spremenilo. No pa sem pri Maximarketu ob ploščadi, kjer je DZS in menjalnica odkrila en majhen butik (imena se žal ne spomnim), kjer so imeli čudovite večerne obleke priznanih domačih in tujih kreatorjev (cene od 30.000,00 Sit naprej). Poglej, mogoče boš pa kaj našla.

Vesna

Joj Ksenija, na to pa še pomislila nisem. Morda pa vzamem s seboj, kar pač imam in če tam najdem kaj res lepega (prvo popoldne je planiran šoping za žene), zvečer presenetim moža.
Se pa tudi jaz veselim.
Š.

Kolikor imam jaz iskusenj, je vsekakor najbolje, da si kupis blago, ki ti je vsec in poisces dobro siviljo. Ceneje, pa se bolj prav ti bo…

Točno, res je tam ena trgovinica. Zraven menjalcnice, kajne! Tja bom skočila pogledati, pa tudi v BTC, pol pa povem, če sem kaj našla. Sicer pa ostane še vedno v špilu Ksenjina varianta – stare “cunje” s seboj in če mi potem kaj lepega pade v oči…

Poznaš kakšno dobro?

Hmmm, to pa zal ne, v LJ je se nikoli nisem iskala…

Imam pa eno dobro novico glede tistega butika pri menjalnici, Maksiju, DZS-ju: prijateljica si je tam kupila obleko za maturanca in so ji jo popravili glede na njeno postavo in je bila ful zadovoljna. Mislim, da se splaca poskusiti. Mogoce pa tudi sivajo po meri?

Mislim, da šivajo ne. Da popravljajo pa vem. Za pogledat je vsekakor, potem se pa lahko odločim.

Jaz sem si dala sešiti poročno obleko k Penelopi na začetku Trubarjeve. Točno tako je naredila in še malo bolje, kot sem hotela. Zelo dobra šivilja! S polno idejami. Obleka je bila podobna, kot si jo želiš ti, le barve so bile drugačne, jasno.
LP
EvaK

Eva

A je bila draga (šivilja namreč)? Na začetku Trubarjeve – s katere strani od centromerkurja ali od Roga?

To je v isti hiši kot loterija ( se pravi centromerkur)samo , da je vhod malo naprej pod oboki. Ima zelo majhen lokal. Bila je nekaj več, kot material- ni bilo poceni, se je pa držala cene, ki jo je navedla še med dogovarjanjem. Številk se ne spominjam več, mogoče bi stopila do nje in se malo pogovorila.
Sem pa imela za poroko kar zahtvne materiale,(muslin, čipke, pa še jakno iz umetnega krzna. Vse je bilo sešito prav vzorno.Kar se izdelave tiče, ti jo toplo priporočam. Pa še nekaj je. obleko potem tudi brezplačno popravlja, če gredo kilce gor ali dol.

L.P.
EvaK

Odlično. Pogledam za blago in se grem pomenit.Hvala

Hojla!

V LJ le poglej za kakšno lepo oblekico (ideje so ti dale predhodnice), v Dublinu pa zajemi sapo in veselo prečekiraj njihovo ponudbo, zvečer preseneti moža, predvsem pa uživaj te dni. Nevoščljivost kar iz mene skače…

Nike

New Report

Close