Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Večerja

Večerja

Zbiram ideje za pripravo večerje za 10 mesečnika, ki je alergičen na mleko, jajca, sojo. Resnično ne vem več, kaj mu kuhati, saj noče nič jesti. Čez dan še gre, ampak ta večerja… Vsakega predloga bom vesela.

LP

Naši enoletnici delam za večerjo podobno kot za zajtrk – razne kaše na osnovi jabolčnega kompota. Skuham jabolka in dodam instant koruzno moko, pšenični zdrob, poletno ali pirin zdrob. Potem jabolka zmečkam. Če kuham s koruzno moko, na koncu zmiksam, ker nastanejo grudice, pa še ta stvar je fina, ko je hladna, kot en puding. No, fina – jaz bi to bolj težko jedla, naša mala pa to naravno obožuje 🙂

Jabolka dajem, ker malo osladijo, sojino mleko (ki pri tebi itak ne pride v poštev) pa ne gre v promet (recimo zdrob na sojinem mleku). Žal naša mala bolj slabo prenaša tudi banane, drugače bi ji tudi kakšen košček banane zmešala noter. Drugega primernega sadja pa trenutno ni.

Aja, danes smo imeli pa ajdove žgance. Tudi to gre s kompotom. Pa prosena kaša, seveda. Včasih naredim jabolčno čežano in dam noter kakšno žlico pirinih kosmičev od Alnature (instant varianta, kot čokolino). Obstajajo še druge vrste – riževi, mešani, ki jih pa žal naša ne sme.

Nasa tamala je hitro zacela jest testenince, ki so fajn za vecerjo pa se sama jih lahko z roko daje v usta, gor sem dala malo mesne polivke, paradoznikovo polivko (paradiznik je lahko alergen), potem rizotke z malo graha ali druge zelenjave, ali meska, ali pa pire: krompir, korencek in malo koruze, ali pa krompir s spinacko, jaz sem dodala malo piscancje juhe, da je imelo vec okusa.

Veliko receptov, tukaj:

Mi našemu malčku skuhamo tudi pšenični zdrob na vodi z malo rastlinske margarine, na koncu pa vanjo zmešamo še zmečkano banano. S prilagojenim ali riževim mlekom ji lahko ponudiš tudi rižolino, grisolino, … in tudi v to vmešaš sadje. Naj vama tekne!

Kaj pa kakšne kašice (rižolino, riževa kašica s slivo, pa z banano od Kolinske – bebi). Lahko pripraviš z riževim mlekom.

Ali pa skuhaj golaž (namesto paradižnika dodaj nariban korenček) in ga zamrzni po porcijah. S polento ali makaroni in z kruhom bo super večerja.

Vsem hvala za nasvete, bomo poskusili.

New Report

Close