Najdi forum

Več težav

Pozdravljeni!

Približno eno leto jem kt daylete. Po mesecu dni jemanja so me začele boleti noge, vrtoglavice, glavoboli in migrene ter utrujenost. Ker se je to večinoma pojavljalo občasno se je bilo vzdržno. Potem pa sem prebolela covid in stanje se je poslabšalo. Dodatno sem imela mravljinčenje v rokah in nogah, omotičnost, zaspanost in motnje koncentracije. Naredila sem razne preiskave in vse je bp.  Predvidevam da bi lahko bile krive kt. Kaj bi mi vi svetovali. Stara sem 38 let. Ali obstaja katera kontracepcija ki nima toliko stranskih učinkov?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

pravzaprav ste opisali simptome “dolgotrajnega covida”, ki se zna zgoditi po preboleli okužbi in menda traja več mesecev, tja do pol leta. Sicer pa bi eventualno lahko poskusili še z materničnim vložkom Mirena ali Jaydess, ki skorajda nimata nobenih sistemskih učinkov.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close