več težav
Pozdravljeni!
Ubadam se z več zdravstvenimi problemi hkrati in ne vem več, na koga se naj obrnem in ne znam si več urediti življenja.
Imam povečano ščitnico, ampak še čakam na uz in krvni izvid, imam policistične jajčnike in izvedela sem, da imam moteno toleranco na glukozo.Sicer sem zelo vitke postave, šport 2x tedensko, maščobe in pritisk so ok. Poleg tega sem še danes izvedela, da imam nizek kalij 3.6. Prehranjujem se sicer mediteransko (zelenjava, sadje, ribe, hladnostiskano oljčno olje, OH so polnozrnati), ampak je žal praktično vse iz trgovin.
Najprej me zanima, če ste imeli konkretno že koga v “obravnavi” s temi težavami (porušeno hormonsko ravnovesje in predstopnja diabetesa)? Mi lahko kaj priporočate, hrano, literaturo na to temo? Lp
Vaši simptomi (ščitnica, jajčniki, diabetes) so takšni, kot jih najdemo v učbenikih (za alternativno medicino, seveda). Imate samo eno težavo in sicer, da jeste preveč ogljikovih hidratov. V nemščini obstaja čudovita knjiga „Leben ohne Brot“, avtor dr.Lutz, kjer bi lahko našli točno takšen odgovor. Priskrbite si tabelo z živili in si sestavite jedilnik tako, da ne boste pojedli več kot 50 gramov (ne, ni napaka) ogljikovih hidratov na dan. To je zelo, zelo težko, saj tudi sadje in sladka zelenjava vsebujejo OH. Če se boste tega strogo držali, boste čez tri mesece kot prerojeni. Poročajte!
LP