Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca več težav

več težav

Pozdravljeni!

Ubadam se z več zdravstvenimi problemi hkrati in ne vem več, na koga se naj obrnem in ne znam si več urediti življenja.
Imam povečano ščitnico, ampak še čakam na uz in krvni izvid, imam policistične jajčnike in izvedela sem, da imam moteno toleranco na glukozo (OGTT test po 2h 8.2). Ali je to nujna predstopnja diabetesa2? (nihče v družini nima diabetesa, sem zelo vitke postave, šport 2x tedensko, maščobe in pritisk so ok). Poleg tega sem še danes izvedela, da imam nizek kalij 3.6 in da priporočajo dodatne preiskave.

Bila sem pri endokrinologu, pa se ne zmeni za povišan sladkor in ščitnico, želi zdravljenje z diane35 zaradi pco in zdravljenje glede kalija.

Zaradi vseh teh težav mi zmanjkuje moči in energije za vsakodnevne probleme, fax, nimam več urejenega socialnega življenja, saj se izogibam družbi, obhajajo me črne misli.

Na koga se lahko obrnem, da ne bo kar govoril, da to in to pa ni njegovo področje in kaj naj storim s povišano glukozo (koliko je to nevarno). Drugače se prehranjujem nekako mediteransko, nič cigaret, alkohola, stara sem 23. Ali mislite, da bom (če mi uspe glede pco) lahko zanosila (glede ščitnice, sladkorne)? Hvala za kakršnokoli menje, nasvet. Lp

Pozdravljeni!

Svetujem vam, da se držite priporočila endokrinologa ter začenete zdravljenje z Diane. V zadnjem desetletju se vedno pogosteje srečujemo s sindromom policističnih ovarijev, čemur naj bi vsaj delno botroval spremenjen metabolizem. Verjamem, da boste težavo v sodelovanju z endokrinologom dobro rešili.

Ker imate premalo kalija, vam svetujem, da redno uživate banane.

Oglasite se še kaj in sporočite o nadaljevanju zdravljenja.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close