Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Več različnih homeopatskih zdravil naenkrat?

Več različnih homeopatskih zdravil naenkrat?

Spoštovani.
Ali mi lahko pomagate, namreč: Imam hčerko, katera je bila ob vstopu v vrtec do pred leta dni veliko bolana (bronhitis, vnetja…).
Šli sva k homeopatu, dobila je dosti kapljic. Na njih je napisano kdaj in kako se dajejo, ne piše pa za kaj so. Takrat (pred letom dni) je takoj ozdravela in težav z dihali ni več imela, le kakšna manjša viroza s smrkanjem, za kar pa ni bilo potrebno obiskati homeopata. Ker je teh veliko me zanima, če mi lahko kdo odgovori katere se za kaj uporabljajo, saj je hči zopet močneje prehlajena in mislim, da bi ji lahko kaj od tega dala, samo ne vem kaj…??
Sem že mislila poklicati homeopatinji, a zaradi zdravstvenih težav ne dela, niti se ne javlja 🙁
Vse ji namreč ne morem dati, saj ni tako zelo bolna kot takrat.
Kapljice se imenujejo:

– Sil LM120
– Bellod (mix) LM120
– Tub LM120
– Zyc LM 120
– Thya LM120C
– Ca CO3 120
– Carc LM120
– Anoc (mix) MM

Hvala!!!!

Spoštovani,
Na kapljicah tudi ne more pisati, za kaj so, ker v homeopatiji ne poznamo predpisovanja na podlagi diagnoze. Homeopatska zdravila predpisujemo glede na trenutno stanje individualnega organizma oz totalitete simptomov, ki jo nekdo v danem trenutku ima. Vsak od zgornjih zdravil lahko pozdravi glavobol, bruhanje, prehlad, pljučnico, vnetje sečil, zaprtje, nespečnost ali kaj drugega, kadar totaliteta simptomov zdravilu ustreza. Če ne ustreza, zdravilo ne bo imelo nobenega učinka.
Hočem reči, da vaša hči sedaj morda potrebuje katerokoli od zgoraj naštetih zdravil, zelo možno pa je tudi, da kakšno popolnoma drugo. Najbolje, da vzpostavite kontakt s prej izbrano (zdravnico?) homeopatinjo in se z njo posvetujete. Ona najbolje pozna vašega otroka in ve, kdaj je katero zdravilo predpisala in kako je zdravilo delovalo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za hiter odgovor.
Včeraj sem ji dajala 3 od teh, ki se mi je zdelo po spominu, da so za virozo (Bellod, Tub, Sil…) pa se mi zdi, da ji gre na bolje, ne šmrka več toliko, tudi počutje je dobro.
Kontakta pa z zdravnico ne morem izpostaviti, saj je v bolnici in pravijo, da ne bo več delala 🙁
Nam je res veliko pomagala, saj nam je bilo na pediatriji rečeno, da bo verjetno hči non stop pod Ventolinom in Flexitidom, a od dne, ko smo se z doktorico srečali, niti enkrat ni bilo potrebno dati omenjenih zdravil.
Hvala.
LP

V klasični homeopatiji močno priporočamo monoterapijo, se pravi, da se naenkrat jemlje samo eno zdravilo. Kombiniranje lahko privede do neželenih pojavov. Svetujem, da nadaljnje zdravljenje nadaljujete z drugim zdravnikom homeopatom, ki vam bo lahko kompetentno svetoval, katera zdravila je treba kdaj jemati.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close