Najdi forum

Vidim, da je večina ljudi proti usnjenim sedežnim garnituram. Jaz pa sem jo dva meseca nazaj kupila ravno zaradi praktičnosti, saj s partnerjem počasi načrtujeva otroka in se mi je zdelo usnje za čiščenje raznih bruhcev, politih tekočin, črt od kemičnih svinčnikov in podobnih stvari, zelo praktično. Sem zelo zadovoljna, vendar se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je usnje precej hladno. Ampak v toplem domu tudi to ni problem.

Da je bila cena nižja, je pravo usnje le na vrhu sedežne, zadaj in spodaj ob strani pa je umetno. Razlike ni opaziti, cena pa je bila občutno nižja.

Ja , saj to je , da se naveličaš prej , ko jo znucaš 🙂
Imeli smo tako črno sedežno , prav se spomniš . In sem komaj čakala , da jo zamenjamo za kaj bolj veselega … zdaj pa komaj čakam , da bo spet nekaj bolj trpežnega , kar se bo dalo lepo obrisat s krpo , ker sem se naveličala večnega občutka , da imam vse svinjsko in zguljeno 🙂

lp N.

Imamo mi , pa ti povem , da zdrži , recimo , tri leta , potem pa je ravno tako umazana in obledela kot ostalo blago.
Ni vredno tako velikega denarja in reklame !

lp N.

Nad tem materialom sem bila navdušena, čeprav je zelooo drag, zdaj pa ne vem več. Hvala za izkušnjo iz prve roke.

Usnjena ni nikoli umazana in zguljena, traja pa skoraj večno in zato ni za mlade, ki radi večkrat spreminjajo izgled prostorov. Če se bo naša usnjena kdaj izrabila bom še enkrat kupila usnjeno.

karolina,

pred letom dni sem kupila dva troseda in dva tabureja smetanove barve usnje od TOM Mirna. Trgovina je v BTC. Bilo je sicer kar drago,okrog 650.000 vse skupaj, sem pa dobila velikonočni popust 10 % in popust na gotovino 10 %, tako da se je kar poznalo. Sem zelo zelo zelo zadovoljna. Je svetle barve, to sem si vedno želela, super za čiščenje, res pa je, da je pozimi včasih mrlo za sedet. Jaz sem si dala delat posebne okrasne blazine in blazine za sedet (te so 1 cm debeline okrogle barve) in sicer iz svile v vseh možnih pastelnih barvah. Ne bi več zamenjala za nobeno blago, še manj pa za umetno usnje, ki zelo rado popoka. Pa še to moram povedati, da je usnje od TOM Mirna zelo kvalitetno. LP

Sedežno iz alkantare imamo 5 let. Edini razlog za to, da je ne zamenjamo, je cena, saj je bila zadeva res izjemno draga. (takrat precej dražja od usnjene).
3 leta se je kar lepo držala, sedaj pa je na naslonjalih za roke že povsem zmuckana, čeprav pazim, kako čistim. V trgovini so nam zagotavljali, da je skoraj neuničljiva, sedaj pa tako. Bila je pa res prekrasna, ampak.. Torej- škoda denarja.
lp
l

Ana,

očitno nimaš odnosa do živali, če nekomu napišeš, naj da mačko ven iz stanovanja!!

In to zaradi ene brezvezne sedežne garniture!

ja, samo da je garnitura lepa. In nisi napisala, da je morda treba kupiti drugačno sedežno, ampak je treba vreči mačko ven! Zato da bo lahko v stanovanju ena bedna, nepomembna usnjena sedežna garnitura.

Kaj boš otroka tudi ven vrgla, ker joj, lahko kaj polije po ljubi usnjeni sedežni garnituri?
In ne zdaj kakih neumnih, da je pa ogromna razlika med otrokom in živaljo – tako zelo ogromna spet ni, ljudem njihovi ljubljenčki lahko veliko pomenijo in sploh kakor pravijo: kdor nima rad živali tudi ljudi nima.

Draga lenka. Sama imam dve mački in psa in ju obožujem. Ne prenesem pa žal tega, da bi moja mačka praskala po zavesah, sedežni itd.., naj ne uničuje stvari. Če imamo mačko v stanovanju ji je pač treba pokazat in dat prostor, kjer počiva in kjer pušča dlake.
Poleg tega pa mačka na sedežni in majhen otrok. Lepo te prosim in oba na sedežni. Verjetno še nisi slišala za kakšne alergije, bolezni, bakterije, ki jih lahko prenašajo tudi naši hišni ljubljenčki.
Sicer pa stvar ni v tem. Imam rada ljudi, otroke in živali. Do njih imam korekten odnos in živali vedo kam spadajo. Kar se pa tiče usnjene sedežne pa je sama nimam in me ne obtožuj. Če bi jo hotela imeti bi jo kupila in ne za to, da bi se s tem hotela dokazovati. Imajo jo starši in se ne dokazujejo in je ne šparajo. Drugič pa prosim ne obtožuj ljudi, ki jih ne poznaš. Navadno prav takšni ljudje nimajo nikakršnega odnosa do soljudi, živali napadajo pa vsakega, ki ima drugačno mišlenje!!!!

Ana, pridružujem se tvojemu mnenju v toliko, da imajo živali in ljudje vsak svoj prostor. Saj se lahko pocrkljajo, živalice, ampak vse v nekih določenih mejah. Tudi naša muca ni smela po hiši in vedela je, da sta njena prostora samo dva: eno veliko brisačo smo imeli (in jo še imamo) na pralnem stroju, kjer je kdaj pa kdaj poležavala in se pretegovala, kužika pa ve, da je njeno mesto pomladi, poleti, jeseni in zgodnji zimi v pesjaku in okrog hiše, nikoli po hiši, v najhujši zimi pa je zanjo lepo postlano in prirejeno v garaži in samo kdaj pa kda sme v spodnjem prostoru leči k gospodarjevim nogam, nikoli pa v prostore in tja, kjer posedamo ljudje. Sem velik ljubitelj živali, res velik, pogovarjam se celo z muho in pajkom, ampak smo v nekem tihem dogovoru in soglasju z našimi navadami in načinom življenja. Zato pri nas muca ne bi imela drugega prostora, kot tistega, ki bi ji ga določili in jo nanj navadili in tako se obnaša tudi naša kužika. Ve, kje je njen prostor in nam v ostale prostore niti ne sili.

marija (1)

Sama imam pet mačk in to v stanovanju!! In ti predvsem ne govori ljudem kako živet, kako pa veš, da gospa, ki se zanima glede sedežne lahko uredi, da je muca odzunaj?!
Nimamo vsi vrta, pa imamo vseeno živali, kljub vsem možnim bacilom, umazaniji in sploh “vsemu hudemu”, kar lahko prinesejo!!

Nekomu sem pa stopila na žulj. Samo v razmislek; PET mačk v stanovanju – ta je pa huda.
Brez zamere ampak pri tebi pa ne bi rada živela. Sem pač (žal zate) tega mnenja da morajo imet živali svoj kotiček v hiši ali stanovanju. In morajo vedet kaj lahko in kaj nesmejo nardit. Zanimivo pa se mi zdi to, da kljub eni ali dvema mačkama vsi vemo, kako lepo diši iz mačjega WC-ja (pa skrbno čistijo) ne morem si to zamišljat kako je pri petih, kako hodijo v isti WC (kje pa so še dlake in vse ostalo). (S tem da ne smemo pozabit, da vse mačke ne opravljajo potrebe v istem WC-ju). Oprosti ampak ne morem verjet, da še živijo taki ljudje. In kakšen vonj mora imet tvoje stanovanje? Spomnim se samo naših dveh mačk, ko opravita potrebo v naravi, v vrtu, pa včasih tako smrdi da se raj umaknem z vrta. In še enkrat; to nima veze z ljubeznijo do živali. Če jih imamo radi jim zagotovimo dostojno življenje. Ena ali dve v stanovanju še gre, več pa … ne vem kaj imajo od življenja. Žal!!!
No, pa še razveseljiva novica pri vsem tem – zopet se bodo začele ženit; boš dobila še kakšno zraven, če jih jih imaš premalo!
Čav – bav

mi imamo usnjeno sedežno že skoraj deset let, vendar je iz govejega in ne svinjskega usnja. in jo ne zamenjam za noben denar.. Soseda je istočasno kupila sedežno iz blaga, ki je bila čudovita na pogled, vendar jo je morala po treh leti že zamenjati, ker je bila uničena.
Naša sedežna je preživela dva mala otoka ( če se je kaj polilo ali kaj podobnega samo pobrišeš in je kot nova ) sedaj pa imamo psa ki se vala po njej kot maček in jo zjutraj pobrišem samo z viledo in je čista. enkrat mesečno jo namažem in to je vse.

Ha, ha, ha,

kako si predvidljiva, točno sem vedela, da boš to napisala!
Sem vajena takih primitivcev, nič ne de.

Ne bom razlagala, kako skrbim za higieno, naše stanovanje pa prav lepo diši, hvala:))) In muce se imajo prav fino.
In ja, ne potrebujem živali za to, da bi na njih izživljala svoje težnje po komandiranju. Naše muce spijo po kavčih in posteljah in je the best!
Krempeljčke si pa zbrusijo tudi na kaki sedežni, joj, te je srce zabolelo?
Dlake – joj, koliko si nekateri dajo opravit z njimi, mi smo pač taki divjaki, da nas niti slučajno ne motijo.

Skratka, nismo sužnji stanovanja in stvari.

Sicer pa je s tem “pogovor” zaključen.

Pridružujem se tvojemu mnenju tako glede živali, kot pri mnenju za sedežno.

Pred letom smo kupili sedežno, ki je zopet usnjena. Prva je bila usnjena, črna. Komaj sem čakala da jo zamenjamo. Ampak po vseh analizah in moževih mnenjih “smo” se zopet odločili za usnjeno. Le da je tokrat modre barve in je usnje prav mehko, bolj domače deluje, kot je nekoč in ni je treba mazat, posebej vzdrževat. Moram reči, da tudi ni tako zelo hladno in se ne limaš na sedež

New Report

Close