Vbod z uporabljeno iglo za sladkor
Pozdravljeni!
Babica ima ze dalj časa kupljen aparat za sladkor, s katerim ni vedela delat. Danes pa sem ga probala preizkusit, vendar sem se pri tem zbodla z iglo, v kateri je 6 lancet. Mislim, da aparat že dalj časa ni bil uporabljen, vendar me vseeno skrbi, da bi lahko prišlo do prenosa kakšne bolezni. Kaj menite?
Hvala za odgovor!
Spoštovani, v kolikor predhodno aparata nekdo ni uporabljal, oz. v lumnu igle, s katero ste se zbodli, ni sveže krvi, tveganja ni. Glede na to, da pravite, da aparat dalj časa?? ni bil uporavljen, bi se karkoli je bilo, že zdavnaj posušilo.
Če pa bi se zbodli takoj po tem, ko je babica aparat uporabljala, bi bilo pomembno, ali je babica morda nosilka virusov hepatitisa B, C, ali HIV (kar bi najbž vedeli).
Hvala za odgovor. Babica pravi, da aparat ni bil uporabljem že dve leti, pred tem sta jo o uporabi aparata hotele poučiti dve njeni znanki, ki pa ga tudi nista znali uporabljat. Včeraj zvečer, se pravi dober dan, po vbodu imam občutek kot da mi nekaj žge v roki in mravljince po roki, kjer sem se zbodla v prst. Bi lahko to bilo povezano z vbodom?
Hvala za odgovor!
Spoštovani, drugega, kot da se obrnete na svojega zdravnika, vam ne morem svetovati. Mravljinčenje v dlaneh in rokaj obojstransko sicer ne bi mogla povezovati z vbodom, saj je običajno povezano z utesnjenjem struktur, skozi katere prehajajo vratni živci. Kot primer poglejte tule: https://kinvital.si/ko-bolecine-v-roki-niso-sindrom-karpalnega-kanala/?gclid=Cj0KCQjwmtGjBhDhARIsAEqfDEf75IjUS0ocJqFkkBY9gNYIxXeYFKqSGscfaeD6KdZndsQXhOqmY5IaAqQ2EALw_wcB