Najdi forum

Lep pozdrav!
Počasi se približuje čas za rojstvo mojega novega otroka, pa me zanima, če mogoče imate podatke o deležu vaginalnih porodov po CR v slovenskih porodnišnicah oz.ali v Sloveniji obstajajo porodničarji in babice, ki v resnici spodbujajo VBAC?
Že vnaprej hvala, forum je tudi sicer odličen vir informacij!
Ajda

Mislim, da se podatki razlikujejo po porodnišnicah, zato se pozanimaj kako je v porodnišnici kjer boš rodila, saj v nekaterih (manjših) porodnišnicah tega sploh ne izvajajo.
Važen je podatek zakaj je bil prvič carski rez in kakšen je razmak med porodoma. Seveda pa tudi tvoja pripravljenost.

Zanimajo me ravno te razlike med porodnišnicami. Rodila naj bi v LJ, ampak, če ima kaka porodnišnica v Sloveniji ta delež višji, bi rajši šla tja.
Med porodoma je 3 leta, vzrok za prvi CR pa je bil zastoj poroda in kefalopelvina disproporca.

Lj. je gotovo dobra izbira, pa tudi razmak med porodoma – vsaj dve leti – je primeren. Če je otrok manjši kot prvi in če se porod sam začne, so dobre možnosti za vaginalni porod, pa tudi sicer – nikoli ne veš. Dva poroda nista ista – splača se poskusit.
Ostale stvari pa ti lahko svetuje le ginekolog – porodničar.
Srečno!

New Report

Close