Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vaše mnenje

Vaše mnenje

Zdravo dr. Tanč,

Zanima me še vaše mnenje:
4.8. zvečer je hči pri teku padla in se z brado udarila tako močno, da je nastala 1 cm velika rana. Na UKC so rano zašili. Včeraj je dobila povišano TT (37,5), zato sem jo odpeljala k njeni P (po navodilih UKC). P jo je pregledal, drugih bolezenksih znakov ni, je povsem zdrava. Šivana rana pa je bila zelo rdeča in bradica zatečena. P se je odločil za Amoksiklav – 1x 3ml/12h 5 dni.
Če TT do sobote ne pade, se moramo vrniti k P, drugače pa jemljemo AB do ponedeljka.
Kaj menite vi: je povišana TT (danes 38,3) od vnetja? Kaj se lahko iz tega razvije? Je po treh odmerkih AB zadeva ok, ali ne?
Skrbi me, da TT ne bo padla…dajem ji tudi Paracetamol svečke.

Hvala in lp
Demi

Če je okolica rane rdeča, torej vneta, z oteklino in pri pregledu ni bilo najti drugih vzrokov za vročino, potem je to pač vneta rana in je antibiotik potreben.
Vročina bo padla v 24-48 urah po uvedbi antibiotika.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Dobro jutro,
Meni včeraj ni dalo miru, da hčeri TT ni padla kljub Paracetamol svečki in smo jo odpeljali nazaj na urgenco. Tam jo je zdravnica pregledala in bila že takoj mnenja, da je infekt drugje. Odstranili so ji vse obliže in 1 šiv, da se je prepričala o vnetju in gnojnem izcedku. Iz rane ni priteklo nič, deklica ob stiskanju ni niti odreagirala, rana je bila videti zelo lepa, da se lepo celi – z malo rdečine in otekline.
Z napotnico nas je zdravnica napotila direktno na inf.kliniko. Po pregledu vode in krvi so ugotovili sledeče: voda bp, kri – bicitopenija – virusna okužba (CRP 4; L 3,9; E 4,73; Hb 129; Ht 0,382; MCV 80,8; Tr 128). AB ukinjen (dan brez odvzema krvi pri P), predpisano le zbijanje TT nad 38,5.
Najbolj me je prestrašil nadaljevanje govora zdravnice na IK, da vse kaže na to, da smo se 29.7.vrnili iz morja in da bi lahko šlo tudi za enterovirozo. V primeru, da bo punčko začela močno boleti glava, da bi začela bruhati, navajati, da jo moti svetloba, moramo takoj nazaj na IK.
In to je lahko samo meningitis. Ob tem mi je zastal dih in ne morem verjeti, da se to lahko kar tako nekje “stakne?!” Prosim za vaše mnenje o tem, če bi se bolezen razvila tako daleč?
Na IK so zagotovili, da se bo ta vikend vse pokazalo – Zelo me skrbi – danes ponoči je imela TT 39,2 – dala svečko hladila noge, obraz, zdajle zjutraj ob 5.30 pa 38,9 – zopet svečka.

Hvala
Demi

Enterovirusne okužbe so v tem času pogoste, blag virusni meningitis pa je del bolezni in najpogosteje mine povsem brez težav. Ker pa morate vedeti kaj opazovati, so vam našteli znake, ob katerih morate biti pozorni (glavobol, fotofobija, bruihanje).
Otroka opazujte, naj počiva, zbijajte vročino in čakajte. Meningitis je serozni, virusni in le redko poteka s hujšimi znaki.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tanč dobro jutro,

No, danes ponoči je imela hči ob 3h zjutraj smao 37,4 TT. Vmes se je zbudila, sva šli na wc, popila je malo tekočine in rekla, da se počuti dobro.
Ali se ji je bolezen umirila in bo sedaj šlo na bolje? Smo lahko sedaj mirni glede meningitisa?
Na Inf.kl. so nam rekli, da se bo potek bolezni videl ta vikend. Če bo jutri dobro, potem je šlo mimo. Če ne, moramo nazaj…
Je to potem to, da je šlo mimo, če ni več vročine? Zelo me skrbi in malo spim zaradi tega…

LP
Demi

V nekaj dneh se bolezen umiri. Blag meningitis se običajno pojavi v prvih dneh bolezni. Trenutno ni znakov, da bi bilo karkoli narobe, po izkušnjah pa je meningitis prisoten le pri manjšem delu obolelih, ki jih je bilo v zadnjem mesecu ogromno.

Hvala Tanč….a vseeno me zanima, če ne bo danes več vročine, je potem bolezen pri koncu, ali me mora še skrbeti?

Pri nekaterih virusnih okužbah je lahko tudi dan ali dva bolje, pa potem nastopi glavobol, čeprav pri teh enterovirozah običajno glavobol nastopi skupaj z vročino in so znaki meningitisa v dnevu, dveh po nastopu bolezni. Če bo danes, morda še jutri vse v redu, si lahko najverjetneje oddahnete.

Tanč zdravo,

No, mi smo preživeli noč brez vročine:)) Hči se počuti boljše, apetita še nima kaj prida, pije pa že skoz v redu.
So se ji pa danes zjutraj, ko sva se preoblačili, pojavili eni rahlo rdečkasti lišajčki po trebuščku. Je to mogoče povezano z virusom, visoko vročino?

Hvala in lp
Demi

Izpuščaj je pri enterovirozi del klinične slike. Lahko sklepamo, da je deklica bolezen prebolela.

Dobro jutro Tanč..
kako že rečejo, ko ima hu..mlade…
Včeraj sva šli s pupo na kontrolo k P in ko sva odšli domov, sva si razkužili roke in je bila zgleda bolj proti koncu plastenka z razkužilom in nama je obema špricnilo v obraz. Meni na lice, hčeri v oko (tekočine je bilo zelo malo). Zajokala ni nič, le zmencala si je oko. Ko sva prišli domov, sem ji s fiziološko obrisala oko, ker kaj več (spiranje) ni prišlo v poštev. Čez dan je imela malo pordelo oko, rekla je, da je nič ne peče in ne boli. Danes je rdeča lisa komaj da opazna in nič je ne peče in ne boli.
So lahko kakšne komplikacije glede tega? Sem naredila dovolj?
Hvala in lp
Demi

Ukrepanje je bilo priemrno (torej izprati), ne pričakuje se karkoli pomembnega.

New Report

Close