Najdi forum

Vaše mnenje?

LP

imam eno vprašanje, pred 15leti, se mi je pri igri s sovrstiniki odlomil zob(pribl. polovica) , ker mojega zoba nisem našel, mi je zobar naredil mankajoči kos, vendar mi je med ravnanjem in vrtanjem za zatiče odkrušil še četrtino sosednjega zoba. takrt mi je popravil oba na račun zavarovalnice, saj sem bit takrat star 11let. vmes sem zaradi težav z njim zamenjal osebnega zobarja, ki mi je pred kratkim omenil da se počasi drugi zob kruši in da bo treba narediti novega in da ga bom moral plačati sam. sedaj me pa zanima, kako lahko jaz pridem do zoba, ki mi ga je poškodoval zobozdravnik, brez plačila, ker se mi ne zdi pošteno, da bi moral jaz plačevati za napako zobarja?

hvala za odgovor

Spoštovani Jaka_Rdeci,

glede na to, da je od dogodka, ki ga opisujete minilo že 15 let, težko verjamem, da boste sedaj uspeli doseči nekaj na račun morebitne napake zdravnika.
Ne razumem pa, zakaj bi morali sedaj plačati za nov zob, saj je izdelava prevleke na sprednjih zobeh zaenkrat še med indikacijami, ki jih upošteva ZZZS za obračunavanje storitev.

New Report

Close