Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Vaše mnenje

Vaše mnenje

Spoštovani,

rada bi še vaše mnenje. Problem imam sledeč. Pred nosečnostjo, sem se ukvarjala s športom, vse je bilo ok, tako zdravje kot počutje. Tudi menstruacije sem imela do dneva natačno redne, brez bolečin in tudi ne močne. Potem sem zanosila, nosečnost je potekala dokaj normalno, pojavljati se mi je začela huda sapa. Pa sem to povezala z nosečnostjo. Proti koncu pa se mi je nizek pritisk prevesil v visokega in porod se je končal z urgentnim CR. Po porodu pa ugotavljam sledeče, po parih prehojenih stopnicah se mi se vedno pojavlja huda sapa, pri minimalnih fizičnih naporih ( gospodinjska opravila ) v momentu postanem vsa mokra, zadihana, problem je tudi malce večja poraščenost in zelo neredne,boleče in močne menstruacije,ko pač pridejo. Včasih je ni kak mesec, včasih je tudi po 2x na mesec. Od poroda je minilo 2,5leta in sem nekako upala,da se bo stanje izboljšalo. Celo aerobiko sem opustila, saj sem po parih minutah postala vsa premočena, rdeča in zadihana, poleg tega me je po kakem tednu intenzivne vadbe v miruječem stanju začel boleti tudi srce. Zato sem to opustila in stanje se je vsaj kar se tega tiče popravilo. Ginekologinja me je na zadnjem pregledu takoj poslala na preiskave ščitnice,ki pa niso pokazale kakšnih posebnosti…stanje pa še vedno ostaja enako. Je možno,da se po porodu stanje tako spremeni? Ali je vzrok kje drugje? Naj povem,da sem drugače zdrava, le tako ni več,kot je bilo…

hvala vam za nasvet…

Spoštovani!

“Huda sapa”, oziroma zadihanost že pri minimalnih fizičnih naporih, ki se je pojavila po porodu, vsekakor ni normalna. Možno je, da ste po porodu pridobili nekaj kilogramov in popolnoma izgubili kondicijo. Morda gre dodatno tudi za slabokrvnost (anemijo). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil osnovne laboratorijske preiskave, UZ srca in po potrebi pregled pri kardiologu in pulmologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close