Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Vaše mnenje!

Vaše mnenje!

Spoštovani!

Leto dni jemljem euthirox 150ug. Zadnja dva meseca pa so se mi pojavile bolečine v predelu okrog srca, neenakomerno bitje srca, velika utrujenost (včasih nimam moči dvignit niti rok in bi kar spala) zaprtje in nervoza. Zdaj tablet ne jemljem cca. 3 tedne. Bolečine v prsih še niso minile, utrujena še skoz le nervozna sem manj.
Jutri grem na pregled v laboratorij tako da novih izvidov še nimam, pregled pri dr. Vebletu pa naslednji teden.

Zanima me vzrok za nastalo slabo počutje in bolečine. Ali je možno, da se mi je stanje ščitnice izboljšalo in je ta odmerek euthiroxa prevelik, ali mi ta terapija ne ustreza več in bi morala začeti jemati druga zdravila?

Hvala za odgovor!
talari

Spoštovani!

Verjetno prejemate Euthyrox zaradi hipotiroze (premajhnega delovanja ščitnice). V tem primeru je potrebno zdravila jemati stalno (doživljensko). Verjetnost, da je odmerek Euthyroxa prevelik je relativno majhna, glede na vaše težave je možno, da je odmerek celo premajhen. Niste napisali koliko ste stari, oziroma ali imate kakšne dodatne bolezni (zvišan krvni tlak, sladkorno bolezen, zvišane ravni holesterola in lipidov….)?
Pri opredelitvi bolečine v prsih je potrebno natančno izprašati bolnika o tem kdaj se bolečina pojavi, kakšnega karakterja je, kako močna je, kaj jo omili, kje natančno v prsnem košu se pojavi, ali je odvisna od premikanja telesa oziroma dihanja, kako dolgo traja kadar se pojavi….? Polek kontrole TSH in ščitničnih hormonov priporočam obik pri izubranem zdravniku, ki bo opravil pregled in se odločil za morebitne dodatne preiskave.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani!

Dobila sem laboratorijske izvide:

S-TSH imam 41.84
S-fT4 imam 7.49
S-fT3 imam 3.60

Glukoza 4.6 (biokemijska preiskava)

Terapija Euthyrox 150ug, nagibam se k nizkemu pritisku,
stara pa sem 36 let.

Kaj menite o mojem izvidu?
Za odgovor se Vam v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
talari

Spoštovani!

Glede na navedene izvide je pri vas odmerek Euthyroxa premajhen. Priporočam zvišati odmerek na 200 ug dnevno in kontrolo TSH čez tri mesece.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close