Igor,
Dieta ni v redu, ker polovico dneva stradaš… do določene meje se tako seveda, da shujšati… vendar boš hkrati izgubil veliko mišične mase. Zelo ti priporočam članek na moji spletni strani z imenom: Kako sem poizkusil shujšati 1. in 2. del. Preberi si ta dva članka, pa ti bo veliko stvari bolj jasnih, tudi zakaj tvoja dieta ni najboljša.
LP,
Goran
Jaz običajno delam tako, da se zjutraj najem sadja in kosmičev z mlekom ko nisem v šoli pojem tudi kosilo potem pa večinoma nič ne jem . Čeprav mislim , da tako ni zdravo samo se bojim če večkrat na dan jem da bom večkrat samo več pojela. Kaj mislite vi ?Igor je pisal/pisala:
>
> Zanima me, kaksno je vase mnenje o tej dieti:
> zjutraj navaden zajtrk, za malico jabolko ali breskev,
> normalno kosilo in nato nicesar do naslednjega dne? Se lahko
> obnese?
Sanja,
Treba je jesti 5x dnevno… kadar ješ bolj redko in izpuščač obroke začne telo varčevati z energijo, upočasni se metabolizeem in pri vsakem naslednjem obroku tvoje telo najbrrž shrani nekaj še za rezervo… saj bo do naslednjega obroka najverjetneje minilo precej časa.
Zanimivo je to, da če nekdo poje enako količino hrane v 2 obrokih ali pa v 5 obrokih… rezultat ne bo enak. tisti, ki bo pojedel le 2 obroka… se bo najvetneje nekoliko zredil. Ta drugi pa ne saj se njegov metabolizem ne bo upočasnil.
Treba je jesti obroke hrane, ki imajo velik volumen pa malo kalorij… to je pa predvsem zelenjava, ki vsebuje veliko vode. Tudi pusto meso ima… še posebej kadar je kuhano… zelo malo kalorij.
Problem je da ljudje, kadar hujšajo, v napadih lakote največkrat posežejo po sladkarijah ali mastni hrani.. namesto po npr… veliki skledi zelene solate z veliko jabolčnega kisa… ali po npr. kuhanih puranjih prsih, ter paradižnikom kot prilogo.
Lp,
Goran