Najdi forum

Zanima me vaše mnenje o poročnem darilu, ki ga bom kupila prijateljici. Odločila sem se namreč, da ji podarim kitasko vazo veliosti tam do enega metra, v vazi pa še kakšne umetne rože (sončnice, …….), take bolj z velikimi cvetovi.

Sicer nisem nek expert zaporočna darila. Ampak če bo to itajska vaza, naj bo brez umetnih rož. LP

Groza, koliko napak sem nakracala. Ampak saj si verjetno razbrala kaj hočem povedat.

Kitajska vaza je lahko res lepa stvar. Roze pa morda res raje prepusti obdarovancema.

Vprašaj prijateljico kaj si želi oz. kaj potrebuje, bo vsaj dobila nekaj
uporabnega.

Če pa si se odločila za kitajsko vazo, pa naj bo brez umetnih rož.
Če morajo biti rože v vazi, predlagam suho cvetje (pa še to ne vem…).

Pa fajn se imej na poroki.

Kitajska vaza, hmm, lep predmet samo prej pomisli ali imata prostor za tako veliko vazo.
Najina (tudi poročno darilo) prav žalostno ždi v kotu skrita za omaro, ker pač drugje ni prostora, bo pa bolje… še nekaj let da odplačamo pufe 🙂 … pol pa večje stanovanje…problem rešen.

Tkole, midva z ženo sva za vselitev dobila kitajsko vazo, visoko okoli metra. Prazno, je sicer lepa, ampak dvakrat prazno (brez vsebine in še deluje prazno), Pa nama je dobra soseda??!! dala nekaj suhih trav (kje in kdaj se jih natrga in posuši nimam pojma). Sva jih dala v vazo in postavila v kot jedilnice. Vam povem – špica! Torej priporočeno – naj vaza vsebuje suho travo, pa mogoče kakšen okrasek, da poživi travo. Deluje!

LP Jani

Najprej pomisli, če bi kitajska vaza spadala v njuno stanovanje (stil kako je opremljeno, …). Če se potem odločiš, da jo kupiš, je po mojem mnenju tudi bolje vazo samo. Ima neko svojo lepoto, umetne roze pa mislim, da ne spadajo vanjo.

Tudi jaz ti predlagam, da najprej premisliš, če jo sploh imata kam postaviti in če bi se ujemala s stilom pohištva.
Drugače so meni take stvari nadvse všeč in se mi zdi zelo lepo darilo. Kar se pa rož tiče – suhe da, umetne pa nikakor. V cvetličarnah se dobi danes že vse sorte, meni osebno pa je najbolj všeč suha trava in trsje. Videla sem tudi že umetno obarvano trsje (npr. modro) in res super izgleda. Drugače pa za nasvet povprašaj še kakšnega cvetličarja – aranžerja, sigurno bo vedel kako in kaj.
Lep pozdrav!

za takšno vazo mora imeti poseben prostor…..torej?????? ali ga ima ?????

Ko nakaj vidiš v štarcuni in se ti zazdi, da je to to, potem ne razmišljaj. Stvar je 100% prava. Če pa nisi čist sigurna, se zna zgodit, da tudi prijateljici ne bo. Rože bodo celo darilo polepšale. A imaš še kakšno nadomestno varianto?

Hvala za nasvete. Sicer sem prijateljico že trikrat vprašala, kaj si želi, pa nisem dobila odgovora. Pravi, da vse ima in naj si ne delam stroškov. In odločila sem se, da ji podarim to kitajsko vazo. Kar se pa tiče vsebine, bom noter dala pa suho travo, pa še kaj suhega. Iz lastnih izkušenj vem, da je suho cvetje lepo malo časa, dokler ga ne preplavi prah, potem pa izgubi na lepoti. Ko ji bo pa grdo, naj ga pa vrže ven, pa drugega nabere.

Pozdravljena!

Mogoče ni slaba ideja, da jima podariš nočne lučke za na omarice v spalnici. Kakšne posebne in lepe, ki veš, da bodo po njenem okusu.

Romana

Vaza-da, umetne rože-nikakor.
Lep pozdrav! Iva.

New Report

Close