Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja VAŠE izkušnje(aminocinteza)

VAŠE izkušnje(aminocinteza)

Če je klatera bila na aminocintezi me zanima ,če mi lahko opišete izkupnje kako izgleda!
najlepša hvala!

Neprijetno!
Pravzaprav, ni nič groznega, samo veš, kaj vse lahko gre narobe.
Očisti trebuh, ga prebode z dolgo iglo, nato maternico in vzame plodovnico. Vse poteka pod UZ nadzorom, 5-10 minut.
Nato priporočajo počitek 3 dni.
Najhujše je čakanje na izvide – 3 tedne.

LP Teja

Poseg je preprost in hiter, neboleč – neprijeten predvsem zaradi m isli, da se lahko kaj zaplete. Grozno je čakanje na izvide, pri meni je trajalo celo 5 tednov.

Sama sem imela sicer nesrečo, da mi je plodovnico izsesavala sestra, ki je to izvajala bolj redko – je bil čas dopustov – in je za tistih nekaj ml, kolikor rabijo plodovnice, izsesavanje s šprico ponovila vsaj petkrat, vmes je ven spuščala zrak in šprico natikala nazaj na iglo …bljak in katastrofa, še zdaj se stresem, če se spomnim. ginekologinja se je opravičila in rekla, da se to še ni zgodilo, tako da brez skrbi..

Hvala vama za odgovore, kdaj pa priporočajo aminocintezo.
Hvala!

Če misliš časovno: amniocentezo naredijo, mislim, od 16-18 tedna- priporočam iskanje po forumu dr. pušenjaka http://med.over.net/forum5/list.php?19

aja, vtipkaj amniocenteza, ne aminocinteza..lp

Hvala! ne mislim kaki morajo biti izvidi NS?

Da plača zavarovalnica mora biti tveganje večje od 1:300. Če je manjše (1:301 in manj), plačaš sam. Se pa itak sam odločiš, kaj je zate še sprejemljivo tveganje..

Ekspresno hitro, popolnoma neboleče. Bila sem pri Dr.Pušenjaku. Sploh nisem vedla da je že začel, ko je že rekel: KONEC JE:)

Na rezultate ni treba čakati 3 tedne. Lahko doplačaš FISH metodo in te pokličejo čez tri dni in povedo rezultate za kromosome, na katerih se žnapake najpogosteje pojavljajo: 13, 18, 21 , x in y.

Zavarovalnica plača tudi v primeru, da bo ženska na dan poroda stara 37 let ali več.

Ja, sam postopek ni boleč, mogoče se malo bojiš, ker preveč forumov prebereš in se bojiš da igla zadene otroka…je pa dobro da imaš izkušenega zdravnika. Jaz sem imela Cerarja, sicer nečloveški odnos, ampak dober zdravnik, tako da če bi lahko še enkrat izbirala bi kar njega.
najhuje je čakanje izvidov, še posebej če imaš salb izvid NS, pri nas je bil rizik 1:124. danes imam veselo nasmejano zdravo 3 letno hčerko.
Srečno!

Jaz sem tudi imela pozitivno izkušnjo z amniocentezo. Opravila sem jo v 18.tednu nosečnosti v Lj. Opravila mi jo je dr. Premru – zelo strokovno in hitro. Meni so vzeli dve dozi: zaradi toxo in kariotip (kljub temu, da mi je NS pokazala majhno tveganje za nepravilnosti; sem pač doplačala, tako da sem bila bolj sigurna – že ki so me prebadali, sem se dogovorila, da mi vzamejo še eno dozo). Po posegu so me pospremili v eno sobo, kjer sem počivala cca. tri ure in nato dobila tudi kosilo. Po kosilu smo imeli eno mini predavanje s sestro glede ravnanja po posegu. Pač: tri dni bolniške ti pripada, priporočajo pa še dodatnih par dni počitka, tako da sem si jaz vzela še en teden dopusta. Potem nam je priporočala jemanje magnezija – šumečih tablet nekaj dni po posegu. Po mini predavanju pa smo šle domov.
Nič alarmantnega. Jaz sem se ful sekirala in bila napeta, pa mi je dr. Premrujeva dala korajžo pred posegom, tako da sem se takoj sprostila.

Lep podrav, pa vso srečo.

Ja dr. Premrujeva je pa res zakon!

New Report

Close