Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Vaše izkušnje z IUI ali komentarji kar tako

Vaše izkušnje z IUI ali komentarji kar tako

Oj,

Po IUI sem jasno radovedna in komaj čakam, da mine dan, ko bom lahko naredila test. Vmes pa neskončno in nestrpno čakanje, pa jasno opazovanje same sebe. Sem tečna sama sebi. Heh, kot da tega ne bi počela še preden sem imela sam IUI in sem se le špikala.

Malo sem pogledala stare teme, pa mi radovednost še vedno ne da miru. Ja, malo bi menda rada počvekala z vami, da izvem, kako so stvari potekale pri vas. Kako so vas stimulirali, pa koliko folklov ste pridelale. Seveda, počutje me tudi zanima. Predvsem po postopku, pa pred injekcijo za podporo morebitne nosečnosti pa potem. In kako ste se zamotile oziroma se zamotite v času, ko čakate kakšen bo rezultat?

Bom kar začela. Po špikanju z eno ampulo Menopurja na dan in neskončni paniki, da je ovulacija že mimo (hvala Miš in Kitty za spodbudne besede prejšnji teden) sem pridelala 3 folikle (21, 20, 15) na enem jajčniku (na drugem nič) in sluznico debeline 8 mm na 8. dan, ko je bil 1. UZ. Sledila je stop injkecija in nato insemenacija. Hormnoni me dobesedno razganjajo. Ha, psihično in fizično. Že od stop injekcije dalje me bolijo me prsi, pa žejna sem, pa malo težje zakašljam, ker me malo po jajčnikih pošpika. Verjetno še zaradi stop injekcije?

Kako pa je z vami? Izkušnje, komentarji… Da malo čas hitreje mine.

Sončka vsem, pa da nam že končno rata ugledati magični plusek ali črtici ali kar koli že…

OOOOOJ….

Stimulacija samo Menopur (3ampule),pa potem še Cetrotid…

Tudi jaz čaaaaaaaaaaakam…transfer02.07.2007.

Je pa moj prvi postopek, sicer sem pa dopolnila že 40 let…pravkar….

Jaz sem jo imela 2x, najprej lani, stimulcija Menopur, najprej 3, potem 2 ampuli, Foliklov je bilo ene 5 (od 15 – 19), rezultat – trojčki, ki pa žal niso počakali dovolj dolgo v trebuhu. Letos ponovno ena IUI, tokrat 2 ampuli Menopurja, trije folikli (tut med 15 in 19), pa nula. Potem pa še en postopek, štirje folikli, pa se je dr. odločil, da bi me dal rajši na IVF, vstavili en zarodek s katerim sem zdaj v 13 tednu (zaenkrat OK) in dva zamrznjenčka.
Veliko sreče obema
lp

Pozdravljene punce,

moje dosedanje izkušnje z IUI so naslednje:
1. iui, stimulacija z 2 ampulama gonala od 2 – 7 dne, predelek 4 folikli od 17 do 20, 8. dan stop inekcija,ni obrodilo sadov
2. iui, stimulacija isto kot prvič, 4 veliki folikli in več manjših, 9. dan stop inekcija, isto kot zgoraj,
3. iui, stimulacija isto kot prvič in drugič, 8. dan so bile na UZ vidne 4 ciste in en folikel, postopek so prekinili
Sedaj čakam na jesen in nadaljna navodila,
pozdrave vsem in veliko sreče, Hana

Pozdravljena, Hana!

Zakaj pa ne greš na raje na IVF?

Prvi IUI – klomife, en folikel – neuspešno
Drugi IUI – klomifen, trije folikli (20,21,18 … tako nekak) … v soboto naj bi bil test

Jeseni me čakata še dva IUI-ja, vendar stimulacija bo malce močnejša. 🙂

Prvi IUI – klomifen, en folikel – neuspešno
Drugi IUI – klomifen, trije folikli (20,21,18 … tako nekak) … v soboto naj bi bil test

Jeseni me čakata še dva IUI-ja, vendar stimulacija bo malce močnejša. 🙂

Ker je na GK postopek tak, da najprej 4 IUI, nato IVF.
Me še ne spustijo naprej..

lp

To pa ne vem ali čist drži.No vsaj pri meni ni. Mene so dali najprej na IUI, pa ker mi niso pošte poslali, sem se čez 3 mesece osebno oglasila tam in smo se zmenili, da sploh ne grem na IUI, ampak na IVF. Naj povem, da sva oba s partnerjem veljala za ok, zdrava, bp. Pa hvala bodu, da niso zgubljali časa z IUI, ker se je kasneje izkazalo, da samo ICSi lahk pomaga. Tak, da mislim, da se da vse zmenit.

Na IUI te dajo, če je ali nepojasnjena neplodnost ali če je spremiogram nekoliko slabši ali kaj podobnega. Pač poskusijo najprej še z IUI, ki pa ne daje glih nekih blazno dobrih rezultatov. Nekje med 10 in 30% je uspešen. Mnenja se precej razlikujejo. IUI je precej cenejši in tudi precej manj naporen za nas. 🙂

Če pa je “kaj večjega”, greš direkt na IVF ali ISCI.

Ja zakon pravi, da nam po 4ih neuspelih iui pripadajo 4 ivf/icsi. Kadar je zdravstveno stanje tako, da z iui ni možnosti uspeha (slab spermiogram, ženska brez jajcevodov itd.) iui preskočijo in naredijo takoj ivf/icsi. Enako lahko spremenijo iui v ivf/icsi če ženska prekomerno reagira in bi bil iui prenevaren (veliko število foliklov).

Kaj pa vem, meni se zdi čisto ok, če najprej malo “povadijo” z IUI. Vsaj vidijo, kako se odzivamo. Meni namreč rasti foliklov nikoli prej niso spremljali z UZ. Ma še hormnoskih preiskav mi niso naredili. Tudi tedaj ne, ko sem bila stimulirana s Klomifenom (1 tbl/dan, 5 dni).

Itak, če je pa kaj večjega, pa mislim, da tudi na GK ni ovira preskočiti IUI. Je pa verjetno odvisno tudi od zdravnika.

Odvisno pač od indikacije, kot je napisala Kitty – V enih primerih je IUI pač nesmiseln. Drugač je pa cena po mojem odvisna predvsem od tega, koliko zdravil “pokuriš”, to je namreč precej dražje od punkcije in transferja, tko da po mojem ni nujno, da je ravno neka bistvena razlika v ceni. Spontani IVF je lahko cenejši od stimuliranega IUI.

Vse je res tako kot pravite, jaz sem samo hotela rečt, da ni nujno, da se držijo teh zakonskih določil. pri nama je bila nepojasnjena neplodnost,oba bp, oba zdrava, tipična za IUI, nikakor za IVF ali ICSi, pa so naju vseeno dali takoj na IVF. Na srečo so v prvem postopku IVF našli vzroke za najino neplodnost in tako sva prihranila živce in vsaj 1 leto poskušanja oz brcanja v temo z IUI. Tako, da je včasih tudi dobro malo pohitrit, celo, če si malo starejši. Da se pa sigurno zment.

Pri meni pa je bilo tako:
1. IUI stimulacija klomifen, 2 folikla, brez uspeha
2. IUI stimulacija gonal, ne spomnim se koliko foliklov, brez uspeha
3. IUI stimulacija gonal, prekinjeno na začetku zaradi vnetja in pristanka v bolnici, postopka mi niso šteli
Zanosila spontano, krvavela od samega začetka, sledil zamujeni splav – odmrtje ploda v 9t
Dobila pošto za IVF, naročena za januar 2007, a mi je ginekolog rekel naj vseeno še poskusiva z IUI pred IVF.
4. IUI stimulacija Gonal, 4 folikli, na vsakem jajčniku 2, rahla hiperstimulacija, rezultat pa – sem v 20t nosečnosti.

Sem hvaležna G, da me je prepričal za še en IUI, čeprav se nama je to zdelo brezveze, a sva mu zaupala.

Pozdravljene,
pri meni pa je bilo tako:
1. IUI pred tremi leti – stimulacija z Gonal F.
Sedaj se ne spomnim več, koliko je bilo foliklov, ampak so bili kar številčni, vendar je en teden po postopku že prišla M in je blo konc.
2. IUI – letos spomladi, stimulacija z Gonal F.
V levem dva večja folikla (16, 18) ostali manjši, v desnem trije (15, 16, 18) in kak manjši. Postopek neuspešen, so bile pa močne bolečine v trebuhu (obakrat), v drugič so vse skupaj spremljale še težave z želodcem, slabosti in včasih malo težje dihanje.

Zdravnik mi je potem sam predlagal, da ostale postopke IUI preskočimo in gremo na IVF, tako da imam sedaj v jeseni, če bo vse po sreči, prvi IVF.

Hej!

Za mano je en neuspeli IUI, stimulirana s Klomifenom in en pridelan folikel. Čakam na jesen in 2. postopek.

Jaz sem pa po 3 IVF in 1 ET z zamrznjenčki uspela v 1. IUI (na GK LJ). Stimulacija Gonal 2 ampuli, mislim, da 8 dni, 1 vodilni folikel 20, ostala dva okrog 15-16, stop injekcija, 12. dan ciklusa IUI, potem čez nekaj dni še ena stop injekcija in ++++++++ test!!! Nisem mogla verjet. Po debelih 4 letih in pol. Ravno danes sem dopolnila sem 20. teden.

Srečno vsem!!!

Samo, da naredim update in sporočim…

1. IUI ni uspel. Natanko 10. dan po injekciji za podporo se je vlilo. Spodaj in jasno zgoraj tudi.

Mogoče v tem poletju spet rata po naravni poti? Lani je, pa se žal ni izteklo tako, kot bi se moralo. (Eh, po vseh definicijah sva res lahko ponovno smatrana kot neploden par, ker se po enem letu dela (spet) ni prijelo.)

Če to poletje ne bo plodno, pa jeseni spet na IUI.

Poletnica,žal mi je in upam,da bo v jeseni več sreče.

New Report

Close