Vaše izkušnje-porodnišnica Trbovlje
Oj,
moje izkusnje so izkljucno pozitivne. Zadovoljna sem bila z vsem.
Rodila sem z EA, slo je brez zapletov ali kasnejsih stranskih ucinkov.
Sobe so super, barvite, pohistvo tudi, prav tako je v porodni TV, radio, blazine, kavc….(v primeru da dolgo cakas:)
Babice in sestre so prijazne in zelo ustrezljive, pomagajo, hrana je 1a…jaz se nisem mogla nic pritozevat. Je pa res, da nisem imela z dojenjem ali dojencico nobenih tezav in sem bila tudi sama pozitivna do vseh.
Ze sedaj vem, naslednjic spet v trbovlje, ceprav sem iz lj-.
Ce te se kaj zanima, vprasaj.
Neja*
Javlja se še ena, ki sicer ni rodila v Trbovljah, hvala bogu… Bila pa sem tam pred porodom.
Zdravniki so super, sestre tudi, osebje zelo pohvalno. Tudi hrana je super, sploh bela kava zjutraj:).
Kolikor sem nos potisnila v porodno sobo, je tudi zelo lepo urejene. Ampak pazi to… Če ne boš rojevala prva, se lahko zgodi, da bo nova in urejena porodna soba zasedena in boš pristala v stari porodni, ki je veliko bolj neprijazna. Tam tudi nimaš žoge, udobnega stola, televizije tudi seveda ni.
Najhujši minus pa predstavlja kopalnica in wc- ji. Čeprav ti na netu piše, da wc uporablja zelo malo porodnic, naj ti povem, da je za cel oddelek ena kopalnica, kjer so mislim, da trije tuši, ki so zakriti s navadno polivinilasto zaveso in nekaj kabin wc-ja. O higieni zavese ne bi razpravljala, predvsem prijetno pa je, ko se ti zaradi tople vode prilima tista zavesa na zadnjico. Ko se obrišeš mojaš stopiti ven, ali se vsaj odgrniti, občutek, ko ti nekdo pride ravno takrat v wc :(, no coment. Wc-ji nimajo ključa, tako, da ti lahko vsak vdre noter.
Rodila pa sem v Ljubljani. Hrana o.k., osebje tudi prijazno, zdravniki pravi strokovnjaki, prostori pa veliko bolj urejeni in tudi počiščeni.
Moja izkušnja, naj se javi še katera:),
Bacilka.
Sama sem trikrat rodila v Trbovljah in sem zelo zadovoljna nad porodnišnico. Res imajo dve porodni sobi in samo ena je prenovljena. Všeč mi je bilo tudi to, da te, če seveda ni potrebno, ne pustijo čakati, da dobiš svoje popadke. Meni so dvakrat sprožili porod, čeprav tretjič še ni bil dan poroda, ker je bil otrok pripravljen in je rekel ginekolog, da me ne bo matral po nepotrebnem. Zadnji dnevi nosečnosti so pa sploh zoprni. Osebje je zelo prijazno, sploh moram pohvaliti babice, ki so prijazne in naredijo vse, da ti olajšajo porod.
Slaba stran so res kopalnice in stranišča, vendar druge stvari to odtehtajo.
In še to, epiduralna je v Trbovljah ZASTONJ. Zaradi tega, ker se ne plača kot nadstandardna storitev, je na voljo samo v dopoldanskem času. Vendar to res ni problem, ker se porod lahko sprogramira, če je seveda res vse v redu. Veliko sreče pri porodu in veselja z novorojenčkom.
Vse naj o tej bolnici.
Prvič sem rodila v stari porodni sobi, kjer sem se počutila prav krasno (kolikor se takrat lahko). Prinesli so mi žogo, imeli so prižgan radio, zraven sebe ves čas (12 ur) moža.
Drugič sem rodila v novi porodni, ki je lepa na pogled, a sedežne tako ne uporabljaš.
Prvič mi je zelo pasalo, da sem bila v bolnici 5 dni. Naučijo te otroka oblačit, umivat, držati, dojit. Malo se spočiješ, sploh, če ti tista taprijazna sestra otročka čez noč odnese.
Drugič se mi je 5 dni kar malo vleklo in sem komaj čakala, da grem domov.
Obakrat sem imela dr. Jurco in je krasen zdravnik, prav tako babice in vsi ostali, vse do čistilk.
Mene malo bolj boga kopalnica nič ne moti. V dneh, ki sem jih prebila tam, nikoli ni bilo navala na tuše. Običajno sem bila v kopalnici sama.
Tudi naslednjič bom šla rodit v Trbovlje.
Priporočam!!
Tudi jaz sem 2-krat rodila v Trbovljah. Od zadnjega poroda so minila že skoraj tri leta in takrat so govorili, da bodo sobe, kopalnice in WC-je preuredili. Pozabila sem, ali naj bi imela vsaka soba svojo kopalnico ali po dve sobi skupaj. A potem jim to ni uspelo urediti? Drugače pa sem bila tudi jaz z vsem zadovoljna – s celotnim osebjem med in po porodu. Rodila sem v stari porodni, ki je čisto lepo urejena, na Mercatorjevi mizi, saj mi je pasalo ležati in mi ni bilo prav nič do žoge ali kakšne druge alternative. Sestre so pripravljene pomagati kadarkoli, podnevi in ponoči. Prvo noč so mi otročka odnesle, saj prejšnjo noč nisem nič spala, od začetka ga one umijejo in previjejo, vendar ko so videle, da mi je še vedno slabo, če sem bila pokonci, so ga kar same poštimale, brez da bi jih karkoli prosila. Hrana je tudi znosna, čeprav je bilo meni to na zadnjem mestu. Tako da kakšne konkretne pripombe nimam, res je bila kopalnica bolj žalostna in samo ena za cel oddelek (sobe so pa menda 4 ali 5, v vsaki po dve porodnici, postelje so sicer 3), vendar nikoli ni bilo gužve. Obiski so bili za ožje družinske člane, torej za očita, bratce in sestrice v sobah, dopoldan in popoldan po eno uro, tako da ni po sobah cele dneve vse polno ljudi.
Čim lepši porod!
Tudi jaz se nimam kaj pritoževat, sem pa rodila v stari sobi, pa me sploh ni motilo, itak mi je že pred vstopom v porodno sobo odtekla voda, tako da sem morala ležati-sem bila skoncentrirana na dihanje, hitro je potekalo, v teh urah je bilo konec, tako da ambienta sobe sploh nisem veliko zaznala.
Osebje je prijazno, z izjemo ene ali dveh sester-to je itak povsod, zdravniki so pa sploh super pa babice tudi. Kopalnice pa so res zanič-pa se navadiš, sploh pa ni takšne gužve.
V glavnem ,čez cca dva meseca se ponovno odpravljam tja….
Lansko leto sem rodila v Trbovljah. Dogovarjala sem se za EA, vendar mi je odtekla voda in smo morali v porodnišnico predčasno, na razpolago niso imeli dobrega anestezista in mi je potem dr.Čuk – predstojnik odsvetoval EA /če bi vstrajala bi jo dobila/. Porod je potekla normalno, zadnje popadke sta mi babica Brigita in Ljuba premasirali in predihali. Vse osebje v porodnišnici je na visoki storkovni ravni, prijazno, zelo prijazno in vedno pripravljeno pomagati. Posebej moram pohvalititi babico Brigito in Ljubico. Babica Brigita je vsak dan prišla pogledat, kako kaj napredujemo.
Ležalna doba je 5 dni, da se lahko pošteno spočiješ; v sobi sva bili dve mamici. Glede obisko so strogi – kar pa je tudi prav, da ni takega frkerja.
Prej sem rodila v Ljubljani in moram priznati, da so v primerjavi s Trbovljami poden – otrok bi skoraj umrl, ker me nobena babica ni “povohal” otrok pa je bil že zrel za rodit in mu je začelo zmanjkovati zraka; sestre na oddelku so bile neprijazne in so nadirale zakaj smdim, ko pa sem 3.dan padla skupaj zaradi strdka v maternici, pa so letale kot zmešane in ratale prijazne. To je bilo sicer pred 10 leti, toda grenki spomini ostanejo.
Če bi se odločala še enkrat bi odšla v Trbovlje.
Joj ženske, same pozitivne izkušnje. Jaz imam pa strašno slabo- in sicer z dr.Čukom.
On je , kolikor vem, znan po tem, da zelo lepo ravna s svojimi stalnimi pacientkami, če pa si prišlek pa je strašno.
Moj prvi porod je bil v Trbovljah, nadzoroval je dr.Čuk, otrok bi kmalu umrl, ker nismo šli pravočasno na carski rez, nekajkrat me je nadr, da tako zelo pa res ne more boleti ipd.
Sestre pa so v glavnem kar v redu, le ena ali dve renčita.
Pripravi pa se na pomanjkanje brisač in spalk – menda kar vsepovsod primanjkuje teh stvari, zato si moraš posebej izboriti in prositi za sveže.
Naslednjiič sem rodila v Ljubljani, kjer sem bila prava carica, pa še mulčka sem imela stalno ob sebi ( vsak pregled je potekal ob moji navzočnosti v naši sobi).
V Trbovljah me , če bom le pri sebi, ne bodo več videli, vsaj dokler bo dr.Čuk še tam.
- V Trbovljah sem bila sicer zelo zadovoljna, sem pa po carskem rezu trpela veliko več bolečin, kot pa v Ljubljani. V Ljubljani dobiš doreto, v Trbovljah pa paracetamol in podobno, ki sploh ne prime. Težko skrbiš za novorojenčka, če se zaradi bolečin ne moreš premakniti. Sem večkrat prosila za protibolečinske tablete, pa sem dobila odgovor, da jih več pač ne morem dobiti. Bodoče mamice, mogoče vam bo moja izkušnja pomagala, da boste na to pripravljene in zahtevale to kar rabite.
Sicer je bilo vse ok .