Vaše izkušnje ali pozanavanje XP-828L?
Zanima me vaše mnenje glede tablet XP-828L.
Iz wikipedije:
A new natural systemic option, XP-828L, for mild to moderate psoriasis relief has been developed by a Canadian life science and technology company. This oral product with clinically proven efficacy and safety is extracted through a patented process from whey and has immuno-modulatory effects.[16][17][18]
Vaše mnenje? stane pribl. 70 eur, tablete za 2 meseca. Bi naročil, pa ne vem, ali dejansko pomaga?
Če utegnete pogledati stran, kjer piše iz česa je sestavljeno:
http://www.dermylex.com/en/index.php
Kakršno koli mnenje je zaželjeno. Hvala
Pozdrav!
Izkušenj s tem nimam.
Zdravila , ki jih tržijo različne firme imajo ponavadi takele učinke: pomagajo pri 5-10% bolnikov, s katerimi se potem reklamirajo.
Če bi to zdravilo imelo neko težo, torej, da bi pomagalo, bi bile opravljene objektivne študije, ki bi pokazale učinkovitost, medicina bi jih priznala in dostopnost zdravila bi bila po celem svetu.
Vse preveč dvomljivih zdravil sem doživel, da bi verjel v taka zdravila, s tako skopimi podatki o študijah.
Lp
Se kar strinjam s tem, kar ste povedali. Kot bolnik sem doživel čisto preveč takih potez in na srečo nisem nasedal nobeni, ker želim prej videti, da je zdravstveno dokazano, da učinkuje – ravno zato tudi zavračam vse homeopate in podobne zadeve.
Kakor koli že, glede omenjenega zdravila sem našel tudi to:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17234108
povzetek iz NCBI:
BJECTIVE: To study in a randomized, double-blind, placebo-controlled study the safety and efficacy of XP-828L in the treatment of mild to moderate psoriasis. DESIGN: XP-828L 5 g/d (group A, n = 42) or placebo (group B, n = 42) was given orally for 56 days followed by XP-828L 5 g/d in group A and by XP-828L 10 g/d in group B for an additional 56 days. RESULTS: Patients receiving XP-828L 5 g/d for 56 days had an improved Physician’s Global Assessment (PGA) score compared with patients under placebo (p < .05). Considering the data of group A only, the PGA score improved from day 1 to day 56 (p < .01); the Psoriasis Area and Severity Index score improved as well, but to a lesser extent (p < .05). CONCLUSION: Oral administration of 5 g/d XP-828L compared with a placebo significantly improved the PGA score of patients with mild to moderate psoriasis. Glede na to, da je bilo to objavljeno na NCBI, ostajam optimističen glede tega. Seveda pa ni za zanemarit, da je bil izveden test na dokaj majhnem številu… Vi torej odsvetujete to zadevo?
Pozdrav!
Če dobro preberete je PGA score ugoden, PASI index pa ni signifikantno padel- ta pa govori za objektivno meritev.
Poleg tega je skupina pod 100.
Naslednja stvar je, da nikjer ni objavljen spisek stranskih učinkov….
Verjamem zdravilu , ki ga odobri FDA ali pa evropska skupnost, vse ostalo so le poskusi.
Sam ga nebi jemal, seveda pa je odločitev vaša.
Lp
hvala za odgovore in čas… bom upošteval vaš nasvet.
zanima pa me, če veste morda kaj je trenutno najnovejša in najbol učinkovita zadeva za blago obliko te bolezni? Sam sem uporabljal Kutarid in Kutarid S. Oboje je učinkovito le do te mere, da imam rdeče fleke na prizadetih predelih, stranski učinki pa so tanšanje kože… Obstaja kaj, kar tudi te rdeče lise potem odpravi?
Še enkrat hvala za odgovore…
Pozdrav!
Daivonex, Sorel so kreme , ki ne tanjšajo kože.
Obsevanje s SUP, PUVO v ustreznih ustanovah.
Zdravila kot so Methotrexat, Sandimun…….
Možnosti je nekaj, vendar jih je treba ustrezno izbrati, seveda so tudi različno učinkovite.
Lp
Pozdrav!
Mislim, da so dobro napisali, nekako so se opredelili oz. distancirali, kot vidite pa so številke, študije majhne, opravičujejo se da so majhna firma, zdravilo je na voljo od leta 2006?
Vsekakor ne pričakujte, da vam bom svetoval ali odsvetoval zdravilo, ker pač to ni registrirano zdravilo, o katerem bi imel neko objektivno mnenje ali izkušnje.
Povem pa lahko, da ga svojim prijateljem ali sorodnikom nebi priporočil!
Lp
Da ne bom odpiral nove teme, Vam bom kar tukaj zastavil vprašanje (saj je povezano z dotičnim obolenjem):
Ker so trenutno (vsaj pri meni) edini način, kako kontrolirati posledice bolezni, kreme (kot so daivonex in kuterid), me zanima, če lahko po daljšem času uporabe te kreme povzročajo kakšno obliko raka?
Vem, da kuterid tanjša kožo, zato ne uporabljam dosti, bolj Daivonex. Skrbi me samo na dolgi rok, ker trenutno ne kaže, da bo prišlo kakšno magično zdravilo, ki bo odpravilo bolezen, če bi se pa s temi kremami mazal 10,20 let, me pa skrbijo posledice v obliki rakavega obolenja.
Hvala za odgovor
POzdrav!
Prihajajo biološka zdravila, ki jih za hujše oblike uporabljamo tudi v Sloveniji, kjer je morda največji problem cena…..
Omenjena zdravila na dolgi rok niso kancerogena, stranske učinke pa vidim, da dobro poznate.
Lp