Najdi forum

Pozdravljeni.

Imamo leto dni starega otroka z distonično tetraparezo (nedonošenček tri mesece prezgodaj, sepsa, poškodba možganov). Zanima me kakšne so vaše izkušnje pri nadaljnem razvoju takih otrok. Vem, da pri nobenem ni razvoj isti, mogoče pa izvemo kaj koristnega, lahko pa vam posredujemo naše dosedanje izkušnje.

Sax,

imate prav – vsak otrok je svet zase in zato tudi, če gre za vrsto problemov in težav, je razvoj in napredek otroka težko napovedovati.

Žal – vam kaj določenega težko povem. Veliko vlogo pri nadaljnjem razvoju imajo intelektualne sposobnosti oz. sposobnost otroka, da v okviru svoje oviranosti razvije, svoje sposobnosti. Zelo pomembno je, da je otrok že od vsega začetka vključen v fizioterapavtsko in logopedsko obravnavo.

Vaše izkušnje bodo dobrodošle tudi meni.

Lep pozdrav, Petra

P.S.
Upam, da se ne jezite, ker sem na forumu objavila le eno vaše vprašanje (daljše) , glede na to, da se obe nanašata na isto področje. Mogoče vas je zmedlo to, da na forumu niste videli vprašanja takoj – to se namreč vidi šele, ko ga Francka ali jaz potrdiva.

Pošlji oblikovano (26-01-04 11:55)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close