vaša mnenja
Alo!
V postopku, ko je meni uspelo sem imela manj od morule, ET je bil tretji dan, za zamrznit ni bilo nič (pridelala sem 3 celice) in vstavil je samo eno-to.
Sedaj sem od 5-ih imela tri oplojene, vstavil je dve. Ena je bila kar ok, druga pa ni izgledala dobro. Mogoče bo eno zamrznil, ne vem, pa se ne sekiram, ker zamrznjenih nisem še nikoli imela.
lp,
Karmen
Rožle, tudi jaz sem bila na GK LJ, imela veliko celic in tudi blastociste in enega zamrznjenčka. Pa nič. Naključje je hotela, da sem prišla k Rešu. IN kar začela postopek.Spontani in sedaj kratki.
Veliko novosti, katere sem preverila tudi v strokovni literaturi… zaenkrat mi je vse OK.
Zdaj sem v zadnjem 4 postopku… punkcija v nedeljo..joojj…
Pozdravček,
Čarna
Čarna nič bat.Jst pojedla preden sem šla 2 ketonala in si dala svečko ketonala v ta zadnjo potem sem pa še Rešu rekla da mene ful boli in mi je dal še inekcijo ketonala.Ampak ta zaleže šele kasneje.Aja pa še en večer prej sem vzela pomirjevalo.Sem bila zjutraj ko rožica spočita in nič živčna.Če kaj rabiš in če si iz Lj. ti lahko kaj dam.Vem kako to zgleda ko boli.V LJ. sem imela same slabe izkušnje.Pri Rešu je bilo 100x boljš.
Rožle hvala za ponudbo,
sem malo prepozno prebrala…Žal.
Punkcija je za menoj. Bilo je prav zanimivo, saj sem nekako zdržala brez večje panike, z znanimi bolećinami, skoraj do konca… Potem je bila cista ali kaj pa vem kaj, čutila sem kako mi kri teče po tazadnji in kako me obhaja slabost od bolečin. Nekako sem prišla do oblačilnice in nato kolaps v naročje moža…nisem slišala, ne videla. TEma. Malo sem ležala na tleh z dvignjenimi nogami in potem še v tisti mali sobi. Sem hotla vstat pa ni in ni šlo. Moram rečt, da sem sama sebe presenetila – je pa bolelo in še vedno me krči, pa še vedno malo krvavim… Uf. No, je pa bilo 10 jajčnih celic, tako da imam sedaj v petek transfer.
Sem mislila v službo jutri, pa komj hodim, se zelo težko polulam, tako da ostajam doma na bolniški. No, močno upam, da bo trud in bolećine poplačano. V četrto??? Mi je kar malo žal za ta spontani postopek. No, nikoli ne veš. Morda pa tokrat je kaka prava jajčna celica, pa debelina endometrija, pa vse to, pa še malo prstkov vmes od angelčkov…
Pozdravček,
Čarna
Rožle za spodbudo ;doma imamo 3.5 mesecev staro morulo zeloooooooooo navihano.Tako da ni računice,narava naredi po svoje.Pa še to za spodbudo:na punkciji imela 3 nezrele celice,1 je naslednji dan dozorela in se z ICSI oplodila.Et je bil 3 dan po punk.vendar 2 dni stare morule.ßhcg je bil 14 dan od ET komaj 87,tako da mi je Dr.Gavričeva v MB-ju rekla,da se to po izkušnjah slabo konča.vendar se včasih tudi tu zalomi.Moja hčerkica se je normalno razvijala,na svet prijokala 9 dni pred PDP-jem velika 50 cm,težka pa 3770g.Tako da je vse mogoča.Pa še to ;ET je bil na včerajšnji dan 22.9.2006.
Srečno!!!!!!!!!!!!
Joj Čarna me kar groza spreletava.Kakšnega hudiča pa si to imela.Škoda da nisi dobila mojega posta prej.Ti kar lepo doma počivaj in za nekaj časa pozabi na službo.To pa ne vrjamem da je bila cista.Če je bilo ful krvavo pod tabo,te je verjetno napačno zapičil.To se je meni zgodilo že 2x ampak v LJ.Verjetno si skupaj padla zaradi rega ker ti je šlo preveč krvi.A je bil dragi z tabo?Bravo za celice.Zdaj naj pa se lepo oplujujejo in kakšen angelček bi prav prišel:).Držim pesti za petek.Javi kako bo.
Pa počivaj.
LP
Rožle hvala,
sem današnji dan prespala. Ni in ni šlo, da bi se postavila na noge. V trebuhu me še vedno zelo zelo boli. Tudi pretegnit se ne morem, z uriniranjem je sedaj malo bolje. Še posebej me boli tam okoli popka. Ma, sem res mislila, da bo šlo zlahka, saj na zadnji punkciji pri Rešu, v spontanem postopku, punkcije skoraj nisem čutila in sem šla naslednji dan celo na Nanos!!! Res pa je, da je bila le ena celica.
Kar se nedeljske punkcije tiče, je Reš rekel, da je za konec pustil nekaj velikega za spunktirat in da je mogoče cista??? Res pa je, da me je tista kri tudi presenetila. In evo rezultata. Pa je to moja 4 punkcija – ravno poslušam kako je mati umorila novorojenčka v Lenartu in ga vrgla v smeti..
Ja, ta svet res ni vedno pravičen…
Rožle kateri dan po ET si pa ti?
Pozdravček,
Čarna
Živji Čarna.Ja upam da to ni kakšna hiperstimulacija.Zato lepo pridno počivaj in pij veliko vode.Ja punkcija pri spontančkih ni primerljiva z to.Če pa te ful boli pa vzemi kakšno tabletko proti bolečinam.In res počivaj.Če pa bodo bolečine prehude pa pokliči Reša in ti bo svetovak kaj in kako.Se ni za hecat.Ja to o mrtvem dojenčku sem pa že zadnjič slišala.Ja ni pravice na tem svetu.
Drugače pa sem danes 9 dan po et.Me ful šraufa,krči…Drugače pa brez kakršnih koli znakov.Joški in trebuh nič napeta.
Lepo se imej in počivaj.Pa javi se še kaj.
Rožle, držim pesti!!!
Jaz sem v sti,uliranih dolgih postopkih dobila M na 10 dan. Prvič me je že pred tem zvijalo, prsi so na 8 dan uplahnile, tako da sem že kar vedela, da ne bo nič… V postopku z zamrznjenčkom je prišla M na 14 dan, v spontanem pa na 13 dan, oziroma 31 dan ciklusa – tako kot imam ponavadi menstruacijo.
Pri meni so napihnjene prsi znak, da se ‘nekaj’ dogaja; tudi v spontanem so mi par dni pred M uplahnile in sem spet vedela, da ne bo nič z nosečnostjo. Ni pa nujno, da to kaj pomeni. Nekatere nimajo nobenih znakov, pa so noseče.
Še enkrat držim pesti, da ti uspe. Vsaka nosečnost objavljena tu gor daje upanje za nas, ki nam še ni uspelo.
Srečno,
Čarna
Jaz imam tokrat ET v petek. Imela sem 10 celic, pa zgleda, da upajo na kako blastocisto… No, tudi jaz.
Jaz sem v prejšnjih postopkih dobila M kljub jemanju utrogestana. Nazadnje, v spontanem, pa sem s prometrijem odnehala, ko je bil test negativen in dobila M dva dni po tistem.
Tudi meni je to kruto, da čakaš do 14 dne in potem velik debel minus…
Ni kaj, moramo misliti pozitivno, enkrat bo prišla tista prava jajčna celica, ki se bo lepo vgnezdila in se razvijala naprej.. upam. Kljub mojim 40 letom.
Drži se! Saj veš, “Tisti trnek, ki ni v vodi ne bo nikoli ribe ujel”
OJ Čarna in ostale borke!
Držim pesti in vam srčno privoščim en debel +. Če se morda še spomniš, je meni uspelo v 6.postopku, tako, da ne obupajte.Sicer se je nesrečno končala v 14T, vendar je vsaj uspelo. Še nekaj, cca med 8-10 dnem, sem imela rahel krvav izcedek, in sem tudi mislila, da je vsega konec..pa ni bilo.
Pogumno punce!
hvala za vse te dobre želje…
jaz sem že pripravljam na jutrišnji dan, ko naj bi bil transfer. močno upam, da tudi bo.
Ko sem bila prvič se mi tudi sanjalo ni, da lahko ostaneš brez transferja..No, od 10 celic že nekaj bo.
Pozdravček,
Čarna
PS
Rožle, ti si pa verjetno že globoko v dveh tednih čakanja. Močno držim pesti in iskreno upam, da ti bo uspelo
Rožle!
Čeprav nisem se v postopku se moram vseeno malo umešat, rada bi ti povedala, da sem tudi sama, ko sem bila cca 8,10-11 dan ( točno res ne vem) po et opazila rozast izcedek, prepričana sem bila, da je konec, prenehala jemati prometrium, skratka naveličana vsega..ampak, izcedek je trajal dan/dva..potem pa nič več, naredim test in + ! Držim pesti in srečno!