Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost vaša mnenja

vaša mnenja

Kakšna je šansa da zonosim z morulami?Sicer mi je g. rekel da so vredu.Nič pa ni komentiral kaj in kako?Nimam ravno dobrega občutka.Tako da punce če veste kaj več bi prosila za moralno podporo.Mogoče je kateri uspelo zanosit?

Moralna podpora praviš?Najraje bi prosila eno, če lahko slikam njene TRI morule, ena gre letos v šolo, ostale dve sta pa dvojčici, ampak še v vrtcu!Tako da draga moja…….ona je po 1. postopku celo prosila, če ji lahko zarodke vsatvijo drugi dan, ker je bil tudi prvi postopek po tem ključu uspešen, in lej ga vragca, obe ji kravžjata živčke!

škratek

Odvisno, kakšne kvalitete je morula. Ni važno samo to, ali je blastocista ali morula.
Meni se sicer morule niso prijele.

Škratek pol praviš da je šansa.
Ivonaaa men je samo rekel da je dobra.

Pozdravljena!

Vsaka blastocista je bila nekoc morula. Vsak uspesen zarodek se prej ali slej razvije od stopnje morule do blastociste in nato naprej do tistega cudovitega dneva, ko prijoka na svet. Ce je z zarodkom vse v redu, se bo normalno razvijal naprej, ne glede na to ali so ga vstavili v maternico na stopnji morule ali na nadalnji stopnji blastociste. Razlika je v tem, da je pri zenskah, ki imajo vecje stevilo oplojenih jajcnih celic na stopnji morule manj ocitno katere izmed teh jacnih celic so bolj kvalitetne kot na stopnji blastociste. Npr. na stopnji morule je zarodek ponavadi tretji dan po oploditvi. Morule so si po izgledu zelo podobne, vemo pa, da pri nas vstavijo v maternico najvec dva oplojena zarodka (dekleta pa pravijo, da zakon omejuje na 3 zarodke). Ce se caka s transferjem se dva dni, se najkvalitetnejsi zarodki razvijejo naprej do stopnje blastociste in je torej izmed vecih zarodkov lazje izbrati tiste, ki imajo boljsi razvojni potencial kot takrat, ko so na stopnji morule. Seveda ta dilema odpade pri tistih, ki imajo tako ali tako samo eno ali dve oplojeni jajcni celici. Naceloma pa velja, da se bo zarodek z dobrim rastnim in razvojnim potencialom vgnezdil in razvijal naprej ne glede na to ali so ga v maternico vstavili na razvojni stopnji morule ali blastociste. Zelim ti vso sreco in drzim pesti.

Danak hvala ti za tako jasno razlago.Zsej pač upam samo na najboljše.
Hvala vam punce.

Ja Rožle, pravim da imaš šanse in to ne slabe!Pred leti so vstavljali samo morule, ali pa manj celične zarodke, saj je bil ET 2 dan in veliko jih tlači tole našo Slovensko zemljico!

škratek

Joj ko bi se mene enkrat kdo usmilu in da rata :)Škratek kako pa ti kaj?

Od ET je vse samo še stvar čudeža. Možnosti pa so neomejene.

ja ni vseeno a je bila morula 3 ali 5. dan po punkciji. za tretji dan je to itak normalno, do 5. dne se pa naj bi razvila do blastociste. ampak ene so bolj počasne, pa potem nadoknadijo :-)))

Ja jst sem imela morulo na 5 dan.Nič kaj obetavno.Vem.

Se ne strinjam ves. Peti dan sem imela morulo in blastocisto. Vstavili so mi obe in seveda sem si mislila, da bo pravi cudez, ce se sploh kaj prime (kaj hoces, rojen optimist). No in poglej ga zlomka, prijeli sta se obe, tako blastocista kot morula. Sedaj veselo brcata v trebuhu in me zbujata ob treh zjutraj. Ja, zgodaj sta zaceli (meni so grozili s tem sele v najstniskih letih). Torej, tudi ce je peti dan morula, se vedno lahko prijoka na dan devet mesecev kasneje. Tudi kot otroci eni rastejo hitreje od drugih.

Upajmo na najboljse, drzimo pesti in se potem veselimo skupaj!

O to pa to Danak.Ja zelo zelo lepo.Si me kar osupnila in drugega kot da ti čestitam ni.Veš kokr sem se vedno branila dvojčkov si jih zdej kar želim.Vem da je verjetno težko ampak se vse da a ne?Držim pesti da bosta zdrava in vesela.Živa sta pa že itak zdej dovolj:)Kdaj pa imaš rok?

Konec leta ampak ponavadi se prej rodijo. Ja, ko sem na UZ izvedela, da sta dva, bi me lahko z zlicko strgali z mize. Potem pa sem se razveselila, ker ne bosta edincka. Vsi pravijo, da je na zacetku tezko, potem pa skoraj lazje kot z enim samim otrokom. Prav tako pri dvojckih ni tiste ljubosumnosti kot pri sorojencih. Zdaj jima pa ze prav zavidam, saj sem si vse zivljenje zelela brata ali sestro, oni pa ze od samega zacetka nista sami. Vez med dvojcki je pa tudi prav posebna vez. Cakam kako se bo razpletlo in ce le ne bosta prezgodaj rojeni bom prav vesela. Ce vsi drugi prezivijo bom jaz tudi. Upanje je vedno, pa tudi v naravi ne rata vedno vse prvic. Morda pa bo tokrat. Tudi morula ni slaba varianta. Pocakajmo in bomo videli!

Lep pozdrav in vso sreco!

Bomo držali proti koncu leta.Pa saj bo to kmalu tu.Ima moja soseda dvojčka par.Je res nekaj posebno.Tudi bez med njima je nekaj posebnega.A bosta punčki?kolikokrat pa si bila na ivf?Oz. karkoli drugega?

Rožle, čakam na pregled in ti držim pesti!

lp
škratek

Hja, v tretjic je uspelo z ICSI. Puncki po kariotipu (2x XX torej 100% zanesljivo deklici). Ker sem vsakic imela vec oplojenih jajcnih celic, sem trenutno bolj nagnjena h transferju peti dan. Prve dvakrat so namrec delali transfer tretji dan in vse morule so izgledale priblizno enako. Tako da so izbrali najboljsi dve bolj ‘od oka’. Ko so zdaj cakali pet dni, so bile stvari bistveno bolj jasne in zmagovalki trenutno veselo brcata, ko tole pisem. Moram omeniti, da moj moz ni pustil zamrzniti zarodkov, zato v prvih dveh poizkusih nisem mogla vedeti, kako bi se razvijale preostale morule, ce bi cakali se dva dni. No, k sreci je zdaj uspelo. Res, pogum in vztrajnost sta na mestu.

Rožle!

Zanositev z morulo jasno, da je možna in ima veliko šans.

Namreč zadeva je taka, da na tretji dan še ni morula, pač pa mora biti vsaj osem celična. Kar je na 8- se smatra- top kvaliteta.
Morula zgleda vizualno drugače.

Meni je uspelo z eno na tretji dan, ki je bila devetcelična tako da pogumno naprej. Treba je na žalost poizkušati večkrat. Upanje pa je vedno.

lp,

Karmen

Ja super.Nisi mi pa povedala v kateri center si hodila.Kot veš sem sedaj v 5 postopku.Prve štiri postopke sem porabila v gk LJ sedaj pa sem bila pri Rešu.Je cenovno ugoden.Saj veš kako je potem z financami.Tudi jaz sem pridelovala veliko št. celic.Tam do 18.Pa tudi zamrznjenjčke sem imela.Pa nikoli nič tudi z zelo lepimi blaiostocistami.Tako da pogum in vstrajnost sta že dolgočasa.Zakaj pa sta se odločila ne imeti zamrznjenčkov?

Karmen hvala za vspodbudo.Tudi ti si trenutno v postopku kaj ne?

New Report

Close