Najdi forum

Na forumu Zveze Sonček so (ste) mi odgovorili, da imate v Ljubljani na Vojkovi izposojevalnico igrač namenjenih otrokom s posebnimi potrebami. V četrtek sem se s svojim otrokom oglasila pri vas na tem naslovu. Sramota!!! Za vašo Zvezo. Najprej nihče na tem naslovu sploh ni imel pojma, da bi bilo pri njih izposojevalnica, kasneje je prišla neka gospa in rekla, da tega pač pri njih ni. Na moje vztrajanje, da sem si podatek o izposojevalnici pridobila kak teden nazaj in da to ni stara informacija, mi je rekla da nekaj igrač sicer je, ampak so vse polomljene in izgubljene in da niso več za nobeno rabo. PROSIM !!! Še danes ne morem verjeti.Recnično velika sramota za tako vplivno Zvezo.

Spoštovani,

iz Vašega pisanja razberem, da smo vas v Sončku pošteno razjezili.
Skušam se vživeti v situacijo, ki ste jo opisali in verjamem, da vam ni bilo prijetno. Ko smo prebrali Vaše pismo, smo se čutili odgovorne in želeli smo ugotoviti, kako, da je prišlo do tega nesporazuma, kajti, verjemite, to ni naš način dela in komunikacije. Po pridobitju informacij v hiši, smo ugotovili, da se je pokrilo kar nekaj zadreg in nerodnosti.
Kolegica, ki Vam je dala prvo informacijo na našem forumu, Vam v nadaljevanju tega odgovora navaja naslednjo obrazložitev:

Pozdravljeni!
Iskreno nam je žal za nastalo situacijo v Centru Sonček Ljubljana. Očitno je prišlo do nesporazuma. Prostore namreč uporabljajo tudi zunanji izvajalci programov in aktivnosti, ki pa niso obveščeni o vseh Sončkovih storitvah. Mogoče ste najprej govorili s katerim od zunanjih izvajalcev, ki vas ni znal informirati o izposojevalnici. Isti dan je v prostoru, kjer se nahajo igrače, potekala terapija za otroke s cerebralno paralizo, ki jo izvaja dr.Tasić iz Novega Sada v dogovoru z Ljubljanskim društvom za cerebralno paralizo. To Vam je povedala tudi vodja enote VDC Sonček in Vas prosila za obisk kak drug dan ali pa da počakate na konec obravnav.
Dejavnost izposojanja igrač nikoli nismo izvajali zelo na široko in samostojno, le bolj v povezavi z različnimi drugimi programi, tudi igralnico in seveda jih otroci tudi kdaj poškodujejo. Žal nam take tudi vrnejo po izposoji, a jih skušamo sproti urejevati. To nismo posebej poudarili v pogovoru in mogoče ste iz dobljene informaije predvidevali, da gre za veliko izposojevalnico po knjižničnem sistemu. Zavedam se, da bi Vas morali opozoriti, da nas pred prihodom pokličete, kajti izposoja je individualna in bolj po dogovoru.
Za več strokovnih informacij o igračah za otroke s posebnimi potrebami se lahko obrnete na Heleno Kos, e-pošta: [email protected].

Tina Malenšek

Upam, da boste našo obrazložitev, ki jo spremlja naše opravičilo, sprejeli z razumevanjem in naklonjenostjo in, da Vas ta neprijetna izkušnja ne bo odvrnila od ponovnega obiska ali vključitve v katerega od naših drugih projektov. Vendar o tem boste odločali Vi sami in le upam lahko, da zamera ni prevelika.

Vse dobro Vam želim.

Marija Božič

New Report

Close