Najdi forum

vaša domača lekarna

kaj vsebuje vaša domača lekarna?? Mi smo še “frišni”, tako da me malo zanima kaj naj nabavimo..pa še to, prosim, če zraven napišete, za koliko stare otroke uporabljate..
hvala in lp

Paracetamol svečke za znižanje vročine pri dojenčku,
Citripanček za malo večje,
Citripan za mamico in očija, tu imamo še Lekadol in Aspirin C,
Prospan sirup za izkašljevanje,
obliži vseh vrst,
Bepanthen za rane in mazilo Bepanthen,
Claritine za alergijo…
Našlo bi se še marsikaj v naši domači lekarni, morda pa sem izpustila tudi kaj pomembnejšega, pa me bo kdo drug še dopolnil in na koncu trkam, trkam, trkam, ko bom rekla, da vse to našteto res le redko uporabljamo… Da bi bilo le tako še naprej.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Razkužilo za rane, gaza in povoji
Kamagel in Fenistil za blaženje alergij na koži (od dojenčka dalje, pomaga tudi pri opeklinah)
Rupurut proti želodčni kislini (za odrasle)
Daktarin krema in žele za ustka (od 1. tedna dalje)

Najdejo se še kake kapljice za oči in mazilo, pa še kja, kar je namenjeno izključno odraslim. Upam, da bomo vse skupaj – mi in vi!- čimmanjkrat rabili.

Mi imamo za malega Calpol – proti bolečinam in za zbijanje temperature, Bepanthen kremo, Fizioliško tekočino za nosek + Sterimar razpršilo, Operil kapljice za nosek, AD3, Mazilo za prsni koš (če je prehlajen), Tafen 200 in Ventolin (zdravila za astmo). To je za malega vse. Za naju pa uporabljava le Aspirin plus (mož), lekadol, nalgesin (jaz) in Rupurut po potrebi. Sama imam še Lamisil in Canasten kreme za pigment. To je vse kar se zdravil tiče. Sicer pa imamo še gazice, povoje, vato, sponke… Kar pač potrebuješ za prvo pomoč.

LP

nika

skoraj vsemu zgoraj naštetemu dodajam še kremo materina dušica od Justa (za nahod – uporabljamo tudi že pri čisto majnhnih pikcih) in kapljice 31 od Justa (v glavnem jih dajemo v čajno lučko, kadar smo vsi nahodni, pa midva z možem si dava po dve kapljici na žličko sladkorja pri težavah z grlom).

Artikli od justa so enkratni – predvsem olje 31 si včasih malce “izposodim” pri svoji mami. Drugače so pa te zadeve svinjsko – ampak res grozno – drage za moje pojme in moj standard. Ravno kremo z materino dušico sem želela kupiti za svojo pikico, pa me je včeraj na prezentaciji vse minilo ob cenah… Mogoče bom do njih prišla čez čas, ko si popravim standard.

čao

Za špelin@!

Res so artikli dragi, ampak se splača. Sama sem kupila Sivkino kremo, ki jo uporabljamo že 3 mesece (malčka vsak večer namažen po prsih) in se komaj vidi, da je že kaj rabljena. Res so zelo velike embalaže in izdelki našemu malčku, ki je sicer velikokrat prehlajen, zelo pomagajo. Tudi Olio 31 imamo najmanj 2 leti, pa smo velik uporabnik!
Ko vidiš, da prehlad pozdraviš v 3 dneh, drugače bi se lahko sprevrgel v kaj hujšega, ne rabiš na bolniško, ne v lekarno po druga zdravila, se tistih nekaj jurjev povrne.

Za otroka (starega 2 leti) imamo v naši lekarni:
– Paracetamol svečke za zbijanje vročine
– Bepanten mazilo za ritko (in tudi lička)
– Sterimar – pršilo za nos
– Kamagel – za vse možne udarce:((
– Daktarin gel – za glivice v ustih
– Nistantin krema – za glivice po riti
– suhe borovničke za čaj proti driski
– suhe kamilice za prevretke ob prehladu, oz. za polaganje na pljuča
– Sivkino kremo od Justa

Smo pa zadeve sproti nabavljali (oz. kaj dobili na recept), ko smo rabili.
Za dojenčka smo imeli le alkohol, fiziološko r. in Bepanten.

Lp

LINEX – proti driski(uporabljam za malo večje otroke)
WICK Vaporub – krema za mazanje prsi in ledij pri prehladu

New Report

Close